Mexiko, Socorro island & Guadalupe

Liveaboard med Solmar V 

Dansa med jättemantor.

Solmar V kör liveaboardsturer åretrunt och växlar mellan Soccoro islands och Guadalupe. Turerna schemaläggs efter säsong och väderförhållanden. Socorro islands erbjuds från november till maj och Guadalupe turer från augusti t.o.m. oktober.  

Beställ paketförslag!

Cortez hav är ett av de yngsta och mest fertila haven på jorden med över 850 olika arter av revfisk, de kända flygande mobulamantorna och ett utbud av tropiska och pelagiska fiskstim.Socorro islands
Socorro islands består av 4 öar, San Benedictoön, Roca Partida och Clarion vilka kallas helt enkelt Socorro islands. Detta område är berömt för närkontakt med Stilla havets Jättemantor  vilka kan bli över 7 meter långa, mätt från vingspets till vingspets. Som ett resultat av samarbete med mantaforskare och ID-märkningsarbete har man på våra Liveaboards haft möjlighet att umgås med dessa fantastiska djur och samla in detaljerad information om de flesta individer. San Benedicto är den överlägset bästa platsen i världen för att uppleva och fota dessa varsamma jättar. Känslan av att få närkontakt med dessa underbara djur är något du inte kommer att glömma.
Det finns gott om hajar vid Revillagigedosöarna – hammarhajstim, vitspetshaj, silverspetshaj, silkeshaj, svarthaj, Galapagoshaj och en och annan tigerhaj kan också ses på Socorro öarna.


Dykning från Solmar V
Solmar v är en bekväm, välutrustad, modern och  dyk-vänliga båt. Vid dykning i Cortez hav eller Socorro bedrivs dykningen ibland från pangas (gummibåtar) och ibland från Solmar V, allt beroende på dykplats och förhållanden. Vid ankomst till varje nytt dykplats berättar dykguiden hur planen ser ut för det specifika dyket. Dykguiden håller ett genomgående informationsmöte med gruppen och besvarar alla dina eventuella frågor innan dykningen kan börja.
Vanligtvis delas dykarna upp i två grupper, var och en med sin egen gummibåt. Din pangaförare håller sig där han kan se dina luftbubblor under hela dyket.

Du färdas på östra Stilla Havet 402 kilometer söder om Los Cabos till Revillagigedos öarna, mer kända som Socorro islands för att dansa ihop med jättemantor, leka med delfiner och väja undan sju olika hajarter. Med lite tur kommer du kanske också hänföras av de migrerande knölvalarna. Upplev exotiskt äventyrsdykning när den är som bäst.
Socorro islands ligger i östra Stilla havet ungefär 402 kilometer utanför Cabo San Lucas i Mexiko vid Bajahalvöns södra udde. Dessa öar har jämförts med Galapagosöarna i Ecuador och Cocos önarna i Costa Rica tack vare den rika förekomsten av havets stora djur som Mantor, haj, delfiner och valar.

 


Det finns gott om hajar vid Revillagigedosöarna – hammarhajstim, vitspetshaj, silverspetshaj, silkeshaj, svarthaj, Galapagos och en och annan tigerhaj


Guadalupe
Under augusti och September månad har båten sin bas i Ensenada, Mexiko, och erbjuder burdykning med vithajar, 290 kilometer från kusten vid Guadalupeön. Guadalupe håller snabbt på att bli världens bästa ställe för att uppleva vithajar i specialbyggda hajburar. Eftersom man under dessa turer använder luftslang (hookah) istället för dyktuber, behöver du nödvändigtvis inte vara certifierad dykare att delta i burdykning.

Solmar V erbjuder tillsammans med Great White Adventures också dykning från en nedsänkningsbar bur under resorna till Guadalupeön.


kontakta oss
Tillsammans med dig planerar vi din resa och syr ihop hela arrangemanget inkl. flyg och nödvändiga övernattningar innan och efter kryssningarna.