Tobago

Nabucco resort Speyside Inn

Karibiska havet visar sin bästa sida!

Välkommen till Paradiset på den lilla Karibiska ön Tobago!

Tobago med endast 300 kvadratmeter ligger i Västindien 34 km norr om Trinidad.
Det tropiska klimatet garanterar en behaglig temperatur på ca 30 grader Celsius året om, det är sällan kallare än 18 grader på natten. Vattnet på sina 25-29 grader inbjuder till en fantastisk dykning på både västindiska samt atlantiska sidan. På Tobago kan du finna det äldsta naturreservatet på det västra halvklotet, som är skyddat regnskogen sedan 1776. Här finns jätte fjärilar och många olika fågelarter går att skåda.

Beställ paketförslag!


 

På den allra nordligaste sidan av Tobago finns ett fantastiskt landskap både under och ovanför vattenytan. Fantastiska dyksajter finns runt hela ön och mellan dyken kan du utforska ön på de smala stigar som leder in i rengskogen.
Den västindiska kusten vackra korallrev med fantastiska färger samt en stor fiskpopulation i grunda vatten. Här finns även ett 75 m långt vrak som förr var en färja här på ön. På den atlantiska sidan är det vanligt med strömdyk på exempel “Flying Reef” eller “Diver´s Dream”, här behövs det viss dykerfarenhet. “The Batteux Reef”, “Bookends” och “Japanese Garden” ligger just utanför Speysides kust i norra Tobago, här kan man finna Papegojfisk, Kirurgfisk, Ängelfisk och Fjärilsfisk men också även Pomacentridae vilket släktet Damsel (Blådjävulsfisk) och Clownfisk tillhör. Även Barrakuda, olika typer av rockor, Triggerfisk samt ett robust och slitnare undervattenslandskap. Runt Tobago öppnar ett intakt och varierande undervattenslandskap upp sig för dykare, det finns mer än 40 st. dyksajter att välja mellan som dyks i små grupper. Här möter man ofta Sjukssköterskehaj, Hammarhaj, Örnrockor, Barrakudor och sköldpaddor. På ett av dyken kan du även få skåda världens största hjärnkorall.

 

Speyside
Det mest kända stället för dykare är i norra delen av Tobago, på kanten av den lilla fiskebyn Speyside. Här möts du av en frodig regnskog med en fantastisk utsikt över havet samt “Lilla Tobago” och “Get ön”. Bakom hotellet ser man foten av Tobagos största berg som reser sig upp med en fantastisk flora. Den närmaste stranden ligger ca 10 minuters gångväg från hotellet. The Nabucco resort Speyside Inn tillsammans med Extra Divers, gör den ultimata dykningsresan möjlig på den ännu outforskade ön Tobago.


Nabucco resort Speyside
Det är ett väldigt personligt och hemtrevligt hotell i en karibisk stil med Tysk ledning. Hotellet har en lobby med reception, en lounge med internet (WLAN gratis) och även en mycket tilltalande fisk restaurang som dagligen serverar nyfångad fisk och skaldjur, samt varierande urval av det karibiska köket. Den vackra trädgården har en pool med solstolar och parasoll som självklart ingår i priset när du bor här.

 

Hotellet har 21 rum. Standard dubbelrummet är utrustat med en dubbelsäng eller två enkelsängar, toalett/dusch, takfläkt, kassaskåp, minibar och balkong eller veranda med havsutsikt. Det något större Superior dubbelrummet erbjuder AC som enda skillnaden från standard dubbelrum. Det finns också 2 st. familj villas som har en anslutningsdörr ett litet gemensamt kök.

 

Dykcenter & Dykning
Extra Divers dykcenter ligger i anslutning till The Nabucco resort Speyside Inn. Dykcentret har allt man behöver, ett sköljutrymme för utrustning, förvaringsrum för dykutrustning, pool för kurser och träning.
Dykcentret har två specialbyggda dykbåtar med miljövänliga fyrtaktsmotorer. De är väldigt tysta och nästintill luktfria. Över 25 dykplatser finns inom 10 minuter båtfärd. Det erbjuds 4 dyk per dag på de närliggande dyksajterna runt “Lilla Tobago” och “Get Ön”. Det är ganska strömt på många dykplatser vilket innebär att planeringen för avfärd sker innan så dykarna kan delas i olika grupper av erfarna och mindre erfarna dykare. Tobago har något att bjuda varje dykare oavsett dykerfarenhet. Tidiga morgon dyk och natt dyk finns också på schemat och leds i små grupper av erfarna lokala dykguider.

Höjdpunkterna
Dagsturer till dyksajterna i norr vid Charlotteville, även kallad “Sisters” erbjuds regelbundet.
“The Batteux Reef”, “Bookends” och “Japanese Gardens” ligger precis utanför Speysides kust. Här kan man finna Papegojfisk, Kirurgfisk, Ängelfisk och Fjärilsfisk, men även Pomacentridae vilket släktet Damsel (Blådjävulfisk) och Clownfisk tillhör, barrakudor, rockor och Triggerfisk och förhoppningsvis med lite tur även Hammarhaj och Djävulsrocka.
Utflykter
När du utforskar det rika djur och växtlivet i regnskogen ska du hålla ögonen öppna för Kolibrier, färgglada papegojor, Capuchin apor och ormar.
Du kan även ta en cykeltur till den närliggande fiskebyn Charlotteville, som anses vara en av de mest spektakulära byarna på ön. För en liten kostnad kan du hyra en mountainbike, kajak, dyka, snorkla, fågelskådning och även kvällsunderhållning av olika slag.

 

Karibiska och Kulinariska läckerheter
Frukost, lunch och middag (lunch och middag á la carte) serveras på restaurangen. Hotellet erbjuder fantastisk mat från det kreolska köket och är du sugen på något gott att dricka finns fantastiska drinkar hos bartendern.

Ankomst
Du anländer till Tobago flygplats (TAB), med direktflyg från Frankfurt eller (flera dagar i veckan). Det finns också Charterflyg från Sverige. Flygtiden är ca. 10 timmar. Från flygplatsen tar minibussen ungefär en timme.


kontakta oss
Tillsammans med dig planerar vi din resa och syr ihop hela arrangemanget inkl flyg.