Dive week Wadi Lahami. Utresa Stockholm 2019-03-06

Ställ en fråga

Rumstyper

Paket - Standard Tält. Per person, del i tvåbäddsrum eller Dubbelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Standard Tält. Per person i Enkelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Royal Tält. Per person, del i tvåbäddsrum eller Dubbelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Standard Chalet, Per person in shared double room

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Standard Chalet, Per person i Enkelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

 Vi flyger med charter flyg direkt till Marsa Alams flygplats. Vår representant möter upp dig vid ankomst och ordnar med transfer till Marsa Nakari Eco Lodge. Transfern tar ca. 2 timmar.

Marsa Nakari är en charmig dyk-camp i södra Egypten vid Röda havet. 78 km söder om Marsa Alam´s internationella flygplats och 291 km söder om Hurghada. Med en skyddad bukt och dess närhet till Samadai nationalpark (Dolphin House), är Nakari en perfekt plats för en lyckad dyksemester. 
Åk gärna till Nakari village, kombinerar lugnt i öknen med den personliga touchen av professionell och omtänksam personal. Nakari har 28 Chalets, 11 Huts, och 30Tält samt 7 st. Royal tält.

 I paketpriset ingår

 • Flyg med direktflyg  till Marsa Alam flygplats . 5 tim 35 min
 • Transfer t/r flygplatsen i Marsa alam
 • 7 nätter boende  i valt boendealternativ
 • Helpension  med 3 måltider samt , kaffe , te, och  dryck till måltiden
 • 5 Dykdagar som inkluderar 2 guidade dyk per dag, med ribbåt på Fury  Shoals .Plus  ett eftermiddags dyk  och ett natt dyk på husrevet/per dag. lån av flaska och bly ingår. 
 • Miljöskatter och tillståndsavgifter 
 • Visum för Nordiska medborgare

I paketpriset ingår inte

 • Hyra av utrustning
 • Övrig förtäring än vad anges ovan
 • Avbeställningsskydd och övriga reseförsäkringar
 • 7 Euro per dykare  för tryckkammarförsäkring som stödprogram debiteras på plats

Diving Concept
Vårt dykprogram i Wadi Lahami är utformat för maximal dykning i det berömda området Fury Shoals.
I Wadi Lahami dykar vi endast med snabba RIB båtar.
I detta paket ingå det vi kallar ”Classic Diving Program”. Det inkluderar 4 dyk per dag/per person i 5 dagar.  Varje dykdag omfattar 2 båtdyk med guide. 1 Selfguided eftermiddags dyk plus ett selfguided nattdyk.

Wadi Lahami Lodge
Wadi Lahami ligger vid Egyptens orörda sydligaste kust. Vill du utforska orörda rev  i en avlägsen plats långt ifrån massturismen, då har du kommit rätt. Lahami är definitivt en exotisk plats med kontraster mellan öken, berg och hav. En extremt värdefull naturresurs med vackra vyer på land enastående vackra rev under vatten. Utforska revsystemet Fury Shoals som bjuder på dykning i världsklass.  Hårdkorallerna i detta enorma revkomplex antas vara några av de bästa exemplaren i världen.

En av de mest unika aspekterna av Lahami Lahami är mangroveområdet strax norr om Wadi Lahami lodge. Många sällsynta fågelarter bygger bo här. Därför är mangrove området en vacker plats för fågelskådning. Några av de vanligaste fåglarna är Vit Häger, Natt Häger, Strimmig Häger och ibland Skedstorkar. Sotfalk är vanlig på sommaren.  Ibland är vi även lyckliga nog att se Flamingos inklusive Pink Flamingo. På hösten och våren kan tusentals småfåglar som Svalor, Stenskvätta, piplärkor, Sädesärla och Kungsfiskare ses här.

 

Frivikt och extra bagage
Du får ta med dig 20 kg incheckat bagage inkl.handbagage. 
Specialbagage kan köpas hos flygbolaget. 30 kg extra kostar ca. 600 kr t/r 

Betalningsvillkor
Anmälningsavgift 2000 kr inom 8 dagar.
Slutbetalning senast 60 dagar innan avresan

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.

 

Karta

Wadi Lahami lodge via Marsa Alam flygplats

I södra Röda havet erbjuder vi flera dyk-semesteranläggningar från El Quseir i norr till Wadi Lahami i söder. Wadi Lahami är vårt sydligaste resmål i Egypten. Med tanke på det långa avståndet, rekommenderar vi resmålet med direktflyg till Marsa Alams flygplats.

Wadi Lahami Lodge
Wadi Lahami ligger 393 km söder om Hurghada flygplats och 180 km söder om Marsa Alam flygplats.  Vill du komma ifrån massturismen så långt det bara går? Söker du orörda rev i en naturskön och exotiskt miljö? Då är Wadi Lahami lodge det rätta resmålet för dig. Det är det perfekta läget med närheten till Fury Shoals revsystem , kolossalt vackra korallrev, avskildhet och närheten till det orörda och magiskt vackra naturen som lockar flertalet besökare till Wadi Lahami.


Landbaserade paketresor inkl. flygresan

Våra paketresor med landbaserade alternativ är kompletta respaket och inkluderar flyg och transfers samt boende och dykning.
I södra Röda havet erbjuder vi flera dyk-semesteranläggningar från El Quseir i norr till Hamata i söder. Dessa anläggningar har oftast egna privata korallrev och passar utmärkt för dykare som vill dyka mycket och utan större ansträngning, Inga långa båtturer, du har dykning i absoluta världsklass en bit ut från stranden.

Resan
Vi väljer alltid i första hand direktflyget ner till Marsa alams flygplats, de gånger detta är möjligt. Från Stockhom/Arlanda flygplats flyger vi under Hösten och våren med direktflyg till Marsa alam. Det funkar också ganska smidigt att flyga till Hurghada och sedan med arrangerad bil-transfer till Marsa alam eller söder ut. Från Köpenhamn och Göteborg flyger vi ofta via Hurghada flygplats. Transfer från Hurghada till Marsa Shagra tar ca. 4 timmar.

Frivikt och extra bagage
Du får ta med dig 20 kg incheckat bagage inkl.handbagage. Specialbagage can köpas hos flygbolaget. 30 kg extra kostar ca. 600 kr t/r

Betalningsvillkor
Anmälningsavgift 2000 kr inom 8 dagar.
Slutbetalning senast 60 dagar innan avresan

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.

Om landet

Egypten ligger i nordöstra Afrika och gränsar till Libyen i väster, Sudan i söder, Israel och Gazaremsan i nordöst.

Klimat
I Egypten skiner solen året om. Sommaren är extrem varmt (mai-september) och det är inte ovanligt med temperaturer över 40 grader. Först i december börjar det bli kyligt igen, särskilt om nätterna. Januari är den kallaste månaden med dagstemperaturer mellan 15 och 22 grader på dagtid.

Vattentemperaturen i Röda havet längs Egyptens kust stiger på sommaren (juli,aug,sep,okt) till omkring 30 grader. På vintern kan det vara kring 20-22 grader.

Dykning
I Egypten dyker vi i Röda havets klara vatten. Röda havet är jordens nordligaste tropiska hav och även vårt närmaste tropiska hav. Korallreven i Röda havet bjuder alltid på en svårslagen färgprakt och artrikedom. Här finns även krigsvrak från andra världskriget. Röda havet har ett av världens bästa dykvatten.

Visum
Nordiska medborgare erhåller visum vid ankomst till flygplatsen. Ibland ingår visum i flygbiljetten när vi reser med charterflyg. Resenärer med reguljärflyg löser ut visum själva vid ankomst till Kairo. ca.200 kr.

Valuta
Egyptiskt Pund
100 SEK = ca. 200 EGP
(våren 2018)

Strömstyrka
220 V. Stickkontakt som hemma.

Språk
Arabiska.De flesta som jobbar med turister pratar mycket bra Engelska.

Lokaltid
Svensk tid +1 timme. Egypten byter till sommartid/vintertid vid andra tider än i Sverige.