Raja Ampat 9 nights Onboard MV Raja Laut

Ställ en fråga

Rumstyper

Raja Ampat Northern, Southern & Central -  9 nights

I resans pris ingår

 • 9 nätter liveaboards / del i tvåbäddskabin/dubbelkabin.
 • Alla måltider och dricksvatten, te och kaffe.
 • 24 dyk.
 • Lån av flaska och vikter.
 • Fri Nitrox.
 • Parkavgifter och lokala skatter.
 • Lokala transfers till och från båten.
 • Cocktailparty vid ett tillfälle på en lokal ö (om vädret tillåter)

I resans pris ingår inte

 • Flyg och eventuell nödvändiga övernattningar under utresan/hemresan.
 • Hyra av utrustning.
 • Individuell reseförsäkring.
 • Drickspengar till besättningen.
 • Alkoholhaltiga drycker, läskedrycker och juicer.

MY Emperor Raja Laut

Raja Laut betyder "King of the Sea" När du går ombord på denna båt kommer att uppleva en verklig kunglig känsla inspekterade. frihet, stil och komfort.
MV Raja Laut tar bekvämt emot 12 gäster i 6 dubbelkabiner (3 kabiner med dubbelsäng de övriga med våningssängar), alla med eget badrum, minibar, individuellt styrd luftkonditionering och fläkt.
På samma nivå som Kabiner, finns en salon, fullt luftkonditionerat med en 49 "HD plattskärm, film, musik och bibliotek och minibar. På det fantastiska teakdäcket finns flera solstolar som kan även flyttas till skugga delar om man vill. Måltider serveras utomhus under en stor markis.
All dykning görs från två stora RIB med utombordare för att få dig till den perfekta dykkplatsen varje gång. Det erbjuds NITROX utan kostnad, all dykning och säkerhetsutrustning och två dykguider. SMB tillhandahålls ombord utan kostnad.

 

Karta

Raja Ampat North, South & Central 9 nights With Emperor

Raja Ampat -  dykningens Mecka

Välkommen till Raja Ampat, en av Indonesiens sedan länge gömda skatter! Du har nu kommit till dykningens ”Mecka”! Raja Ampat är en av världens absolut mest spektakulära dykresmål. Denna grupp av majestätiska öar ligger i nordvästra spetsen av Indonesiens Papua i hjärtat av den så kallade korall-triangeln.  Här finns den största konsentrationen av biologisk mångfald av marint liv på jorden!

Raja Ampat – som i det lokala språket betyder "De fyra Kungarna" – är en arkipelag som omfattar ca 1 500 öar och korallrev. Lika vackert och dramatisk under vattenytan som ovan. En dykresa i regionen handlar om att uppleva häpnadsväckande vyer och et överflöd av mångfald såväl av dykplatser som marint liv. Här hittar du områden där mjukakoraller och hornkoraller dominerar. Andra ställen finns ett fantastiskt utbud av hårdkoraller, sjögräsbäddar, grunda rev, grottor och havsbottnar – några med svart vulkaniskt sand andra med vita sandbottnar. Här finns också mangrover, där trädrötterna ser ut att vara upphängda i vattnet. Mangrover fungerar som plantskoler för en mängd tropiska fiskarter.

Närmaste flygplats: Sorong

Påstigning: Waisai
Avstigning: Sorong

Vår 9 nätters omfattar: norra, centrala och södra delen av nationalparken. 

Central Section - dives including

 • Gam: Mayhem, Dalam and Citrus Ridge
 • Penemu: Barracuda Point, My Reef, Melisa's Garden and Galaxy
 • Arborek: Arborek Jetty, Manta Sandy and Lolasi
 • Cape Kri Area: Cape Kri, Chicken Reef, Sardine Reef, Blue Magic, Mioskon and Mike's Point

Northern Section - dives including

 • Wayag: Pelagic Rock, Figure 8 Rock and the world-famous Wayag Lagoon
 • Kawe: Eagle Rock and Black Rock
 • Aljui Bay: Pearl Farm Jetty, White Wall, Teardrop and Waterlogged

Southern Section - dives including

 • Daram Area: Candy Store, Wet Dream and Two Tree
 • Wayilbatan Area: Wedding Cake, Barracuda, Dunia Kecil and Four Kings
 • Fiabacet Area: Boo Windows, Tank Rock, Nudi Rock, Shadow Reef and Whale Rock
 • Pele Area: Pele Playground, Netted Corner, Kaleidoscope and Tobblerone

 

 

Liveaboards i Indonesien

När det kommer till Liveaboards är Indonesien helt unikt. Ingenstans i världen kan man hitta ett så stort och varierande utbud med så många olika alternativ, vad det gäller rutt och variation på dykmiljö. I Indonesien erbjuder vi Liveaboards med avgång från en mängd olika avreseorter.

Avgångarna behöver ofta anpassas och skräddarsys med flyg och eventuellt inrikesflyg samt nödvändiga övernattningar mellan flygen. Skicka in din förfrågan här på vår hemsida. Vi återkommer sedan till dig och tillsammans med dig tar vi fram ett balanserat resplan till dig.


Om landet

Indonesien ligger i hjärtat av korall-triangel!

Koral Triangel är ett av världens viktigaste marina ekosystem på en yta av 6 miljoner km2 som omfattar Indonesiens, Malaysia, Papua Nya Guinea, Filippinerna, Salomonöarna och Östtimor Koral Triangel är planetens rikaste centrum för marint liv och mångfald, med över 6000 fiskarter, 76% av världens korallarter och ett häpnadsväckande utbud av marina djur. 

Republiken Indonesien, belägen i Sydostasien, är det största ö-nationen i världen, med över 17 000 öar och en befolkning på över 225 miljoner, sprid på en yta av 1,9 miljoner kvadratkilometer sträcker sig Indonesien hela vägen från Aceh i norr ner till Papua i sydost. Indonesien har något unikt att erbjuda alla sina besökare. Allt från vita sandstränder och spetsiga vulkaner, till ”Robinson Crusoe” öar och pulsande storstadsliv.

Visum
Du behöver en turistvisum för att komma in i Indonesien, som kan utfärdas vid ankomst till flygplatsen i Indonesien, Detta gäller för medborgare i alla Europeisa länder. Du behöver också ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Språk
Det officiella språket i Indonesien är Bahasa Indonesia. Personalen på Resort och Liveaboards är flerspråkiga och engelska talas flitigt.

Valuta
Indonesisk valuta är Rupiah (IRP). Pengar kan lätt växlas vid banker och offentliga växelkontor. Men växelkurserna kan variera. Bankomater är lättillgängliga i städer och flygplatser.

Hälsa & Vaccinationer
Vi rekommenderar alla resenärer att besöka en hälsoklinik 4-8 veckor före avresa. Många platser i Indonesien har fall av malaria och denguefeber. Om du planerar att resa överland i dessa regioner bör du överväga vaccination mot malaria.