Truk Lagoon 2022

Ställ en fråga

Rumstyper

I paketpriset ingår

 • Flygresan
 • 12 nätter i delat standard dubbelrum på  Blue Lagoon Resort 
 • 10 dykdagar/2 dyk per dag
 • All nödvändiga övernattningar på vägen till och från Truk
 • Lokala transfer till och från flygplatser

I paketpriset ingår inte

 • Visumkostnader för ESTA
 • Hyra av övriga dykutrustning utöver flaska och vikter
 • Måltider (som tillval går det att välja helpension)
 • Dyktillståndsavgift. En gångs avgift Per dagens datum 50 USD/person
 • Terminalavgift vid utresor. Truk Lagoon ca.30 USD/person. Filippinerna ca.17USD/person
 • Övriga aktiviteter  utöver vad som anges ovan samt dricks till personal

2022-02-04

Utresa till Manila 

2022-02-05

Ankomst Manila och transfer till hotell i närheten av Manilas flygplats

2022-02-06

Utresa Manila via Guam

2022-02-07

Dag1: Ankomst Chuuk. Transfer till Blue Lagoon Resort

2022-02-08

Dag 2: två dyk, övernattning Blue Lagoon Resort

2022-02-09

Dag 3: två dyk, övernattning Blue Lagoon Resort

2022-02-10

Dag 4: två dyk, övernattning Blue Lagoon Resort

2022-02-11

Dag 5: två dyk, övernattning Blue Lagoon Resort

2022-02-12

Dag 6: två dyk, övernattning Blue Lagoon Resort

2022-02-13

Dag 7: två dyk, övernattning Blue Lagoon Resort

2022-02-14

Dag 8: två dyk, övernattning Blue Lagoon Resort

2022-02-15

Dag 9: två dyk, övernattning Blue Lagoon Resort

2022-02-16

Dag 10: två dyk, övernattning Blue Lagoon Resort

2022-02-17

Dag 11: två dyk, övernattning Blue Lagoon Resort

2022-02-18

Dag 12: övernattning Blue Lagoon Resort. Vilodag inför hemresan

2022-02-19

Utresa Chuuk, ankomst Manila och transfer till hotell i närheten av flygplatsen

2022-02-20

Utresa från Manila 

2022-02-21

Hemkomst

Flygresan
I paketpriset har vi räknat med alla flygningar till och från Truk. Det är dock ej klar om ditt flyg går genom Manila eller Tokyo.
Vilken flygrutt gäller din resa, bestäms därför först vid bokningsförfrågan. 

Angivet paketpris och resplan gäller per person med del i dubbelrum .
Gruppen ska bestå av minimum 10 personer. Vi vill behålla oss rätten att ställa in resa vid färre än 10 deltagare.
Ovan angivet paketpris är att betrakta som preliminär paketpris. Slutligt paketpris kan komma att ändras och justeras ändå fram till 20 dagar före avresan.
I fall det inträffar kostnadsökningar så som ändringar i växelkurser, skatter, tullar eller övriga avgifter avseende tjänster som direkt ingår i paketresan.

Anmälningsavgift: 3000 kr ska betalas inom  10 dagar. 15000 kr. ska betalas 11 månader innan avresa.
Slutbetalning: Slutbetalning av resan ska ske senast  90 dagar före avresan.

Tillval som kan betalas på resmål
Frukost Truk Blue Lagoon 10.50 USD/person/dag
Helpension 59.95 USD/person/dag  (breakfast lunch and dinner)
Extra dyk 50 USD per dyk
30% Nitrox, 11,5 liter flaskor. 8 USD/per fyllning
30% Nitrox, 14,1 liter flaskor. 10 USD/per fyllning
Rebreather Flaska(3L). 10 USD/per dag
Rebreather kalk. Sofnolime. 265 USD (20kg)

Dubbelflaska
Manifold & stålband. 15USD per dag                   
Extra flaska att sätta ihop . 7.50 USD per dag

Tillåten fri bagage
United Airline som flyger från Manila och Tokyo till Truk tillåter 23kg. plus 8 kg handbagage. United Airline ingår i Star allience och resenär med SAS Eurobonus Silver eller Guld har tillgång till förmåner när det gäller bagage. För flygning till Manila eller Tokyo kommer vi troligen att använda oss av Qatar Airways, Emirates eller Turkish Airlines. Dessa flygbolag tillåter 30 kg. incheckat bagage plus handbagage.

Avbeställningsförsäkring
Avbeställningsskydd ingår inte i paketpriser. Detta måste beställas i samband med att resan bokas eller senast 1 dag innan anmälningsavgiften ska betalas .Försäkra hela beloppet med ett avbeställningsskydd. Boka avbeställningsförsäkring Gouda reseförsäkringar

Dykförsäkring/Dykolycksfall
På destination måste du kunna uppvisa papper/intyg om att du är försäkrade. Försäkringen ska omfatta omhändertagande vid sjukdom och inkludera även dykolycksfall och vårdkostnader samt eventuell hemtransport. Kolla med din hemförsäkring eller kontakta DAN International. 

Pass och Visum
Skandinaviska medborgare behöver inte skaffa visum  i förväg för  Chuuk eller de mellandestinationer vi reser genom, exempelvis Filippinerna eller Tokyo.  Du behöver ett pass som är giltig minst 6 månader efter planerade hemresa. 

ESTA för Guam
Din resa kommer att gå genom Guam som är Amerikanskt territorium och därför krävs för flygningar via Guam till Yap att Nordiska medborgare ska ansöka om en ESTA (U.S. Travel Authorization) minst 72 timmar före avfärd.
Mer info om Esta http://www.esta.us/svenska.html
Ansökan kan göra i följande länk https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Överlåta resan
Du kan senast 60 dagar före avresan överlåta din bokade resa till en annan resenär som du själv
föreslår. Det är dock en förutsättning att den som paketresan överlåts till, uppfyller de nödvändiga villkoren och kraven för deltagande i paketresan. Ändring av namn på flygetbiljett kan bli omöjligt eller kan innebära höga avgifter. Dessa avgifter betalas av dig eller den som du överlåter resan till.

Ändring av priset
Diving Travel Network AB har rätt att ändra paketpriset ifall det inträffar kostnadsökningar för Diving Travel Network efter det att bokning har bekräftats. Diving Travel Network får höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningar och som enbart berör de tjänster som ingår i paketresans. Exempel på detta är ändringar i transportkostnader, ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan, eller ändringar i växelkurser som påverkar Diving Travel Networks kostnader för resan.

Din hälsa och dykning
Dykning under speciella förhållanden kan vara ansträngande. Du bör ha god hälsa och vara frisk inför resan.
Om du har fyllt 45 år och kanske känner dig osäker på din hälsa, rekommenderas du att göra en hälsokontroll för dykning innan resan.
Vi kräver inget intyg med du bör känna till din hälsa för dykning. Ansvaret ligger alltid på resenären att kontrollera sin hälsa. 
Formulär att ta med till läkare för hälsokontroll finns i följande länk. 
https://www.divingtravel.se/medicform.pdf


Truk Lagoon with Blue lagoon Dive Shop from Max Gleeson on Vimeo.

Karta

Truk Blue Lagoon Resort

Truk Blue Lagoon Resort ligger på huvudön Weno, endast 10 minuters bilfärd söder om Chuuk internationella flygplats. Resorten ligger vid stranden med utsikt över den historiska Truk Lagoon. Resorten har 54 rum, är omgivna av palmer och vackra tropiska trädgårdar. Dykcenteret  Blue Lagoon Dive Shop finns här och erbjuder en flotta på ett 10-tal snabba båtar. Vraken som ligger längst bort kan därför nås på endast 55 minuter.

Blue Lagoon Resort är ett utmärkt val för den som vill kombinera riktigt spännande historiefylld vrakdykning med vackert beläget och bekväm boende!


Truk Lagoon

Chuuk Lagoon/Truk Lagoon – Vrakdykarnas Mecka
Chuuk Lagoon, även känd som Truk Lagoon, är en atoll-lagun med flera mindre öar i Stilla havet, nordost om Nya Guinea och sydost om Guam. Chuuk Lagoon ingår i ögruppen Karolinerna och hör till Chuuk-staten inom Mikronesiens federala stater. Fram till 1990-talet var Chuuk Lagoon känd som Truk Lagoon. Många kartor visar fortfarande båda namnen . Öarna var från 1600-talet en del av Spanska Västindien, påträffat av upptäcktsresande Ferdinand Magellan och senare besökt av spanska köpmän och missionärer. Ögruppen såldes 1898 till Tyskland. 1914 erövrades ögruppen av Japan. Så när Tyskland efter första världskriget fråntogs alla sina kolonier, ställdes ögruppen under japanskt mandat.

Truk Lagoon och andra världskriget
I slutet av november 1941 flyger ett amerikanskt spaningsplan över lagunen och avslöjar att Japan i hemlighet har förvandlat området till en omfattande militärbas. Två veckor senare anfaller Japan Pearl Harbor. Utgångspunkten för attacken är just Truk Lagoon. Direkt därefter förklarar USA formellt krig mot Japan. Kriget i Stilla Havet skördar många liv under de efterföljande åren, med ofattbara förluster på båda sidor.

Truk Lagoon är under denna tid  Japans största flyg- och marinbas utanför Japan och spelar en mycket viktig strategisk roll i Japans anfall mot mål som Guam och Australiska Guinea, samt i attackerna mot Sydney Harbour. Truk lagoon blir Japans största militärbas i Stilla Havet, med 5 flygfält, ubåtsbaser, hangarfartyg, minröjarbåtar, torpedbåtar och sjöflygbas.  Truk Lagoon blir också en stor japansk logistikbas och fungerar som hemmabas för den kejserliga japanska flottan i Stilla Havet. Truk Lagoon kan därför beskrivas som dåtidens japanska motsvarigheten till amerikanska flottans Pearl Harbor. 

Operation Hailstone
Den 17 februari 1944, under kodnamnet Operation Hailstone går amerikanska stridsflyg till en massiv flyganfall mot Truk Lagoon. Attacken involverar stridsflyg och fartygsaktioner såväl som ubåtsattacker och blir en rejäl överraskning för japanerna. Bara en vecka innan har den japanska militären flyttat ett stort antal av sina skepp till området. Resultatet blir förödande! Omkring 250 japanska flygplan och över 50 av deras fartyg sjunker.  Några av fartygen förstörs vid sin ankringsplats medans andra sänks runt i lagunen då de försöker fly bort från slagfältet.

Caustau och Truk Lagoon
1969 fattade Jacques Cousteau och hans team intresse för Truk Lagoon.  Hans  tv-dokumentär om Truk Lagoon som sändes  1971 visade fascinerande, spöklika, intakta, sjunkna skeppsvrak och kvarlevor från den en gång mäktiga kejserliga japanska flottan. Sedan dess har Truk Lagoon legat på topplistan bland platser vrakdykare världen över drömmer om att resa till.  "The Ghost Fleet of Truk Lagoon" är ett stort antal vrak som ligger utspridda, i huvudsakligen runt öarna Dublon, Eten, Fefan och Uman. Alla vraken ligger lättillgängliga i kristallklart vatten och ibland finns den grundare delen på mindre än femton meter under ytan. Här förekommer inga större strömmar och vraken har därför legat bättre skyddade från havets påverkan.

Vraken bjuder på ett överflöd av detaljer som gör dykningen extra spännande. Gasmasker, verktygslådor, ammunition, porslin, radioapparater mm. På de större vraken finns fortfarande stridsvagnar, schaktningsmaskiner, järnvägslok och motorcyklar. Även torpeder och bomber såväl som flygplansdelar och ammunitionskammare samt tusentals andra artefakter finns att se. Alla detaljer fångna i en tidskapsel som tar dig tillbaka till slagfältet den 17 februari 1944.  Ubåten I-169 Shinohara som deltog i attacken på Pearl Harbor i december 1941 ligger också här, placerad på ett djup av 27-43m.

Vrakdykarnas Mecka
Truk Lagoon, eller Chuuk  Lagoon som det numera kallas, är utan tvekan det ultimata dykresmålet för vrakentusiaster. Med över 60 skeppsvrak och 250 flygplansvrak  kan Truk lagoon ganska enkelt beskrivas som ett Mecka för vrakdykaren. Den lugna, klara, skyddande lagunen är en av de största i världen och är relativt fri från strömmar. Detta bidrar till säker och enkel dykning och gör området mycket lämpligt för såväl nybörjare som mer erfarna dykare. Ingen annanstans i världen finns så många historiska vrak på ett och samma ställe och dessutom på så grunt och klart vatten. Många av vraken är synliga även för snorklare och på land och i skogarna finns även där kvarlämningar från krigstiden.

Naturupplevelse
Den varma, tropiska havsmiljön har bidragit till ett mycket produktivt marint liv och har förvandlat vraken till konstgjorda rev och hem för många djurarter. Utöver vrakdykning i världsklass, bjuder detta unika resmål även på en fantastisk mångfald av vackra koraller och djurarter med bland annat olika hajarter och stora mantor.

Detta resmålet erbjuder med andra ord den ultimata dykupplevelsen!

 


Om landet

Mikronesiska federationen är en självständig suverän önation som ligger i västra Stilla havet norr om Papua Nya Guinea. Mikronesien består av fyra delstater, Yap, Chuuk (Truk Lagoon), Pohnpei och Kosrae.

Yap: Med sitt geografiska läge strax norr om ekvatorn har Yap ett tropiskt, varmt och behagligt klimat året om. Besökarna på Yap är främst dykare på jakt efter unika upplevelser under vatten tillsammans med många bofasta mantor finns kring öarna.

Truk Lagoon: Eller Chuuk  Lagoon som det numera kallas, är utan tvekan det ultimata dykresmålet för vrakentusiaster. Med över 60 skeppsvrak och 250 flygplansvrak  kan Truk lagoon ganska enkelt beskrivas som ett Mecka för vrakdykaren. Den lugna, klara, skyddande lagunen är en av de största i världen och är relativt fri från strömmar. Detta bidrar till säker och enkel dykning och gör området mycket lämpligt för såväl nybörjare som mer erfarna dykare. Ingen annanstans i världen finns så många historiska vrak på ett och samma ställe och dessutom på så grunt och klart vatten. Många av vraken är synliga även för snorklare och på land och i skogarna finns även där kvarlämningar från krigstiden.

Pass och Visum
Skandinaviska medborgare behöver inte skaffa visum i förväg för  resor till Mikronesien eller de mellan-destinationer vi reser genom, exempelvis Filippinerna eller Japan.  Du behöver ett pass som är giltig minst 6 månader efter planerade hemresa.


ESTA för Guam

Det är mycket troligt att din resa till Yap eller Truk Lagoon kommer att gå genom Guam, som är ett Amerikanskt territorium. För flygningar via Guam till Yap eller Truk Lagoon behöver Nordiska medborgare ansöka om en ESTA (U.S. Travel Authorization) minst 72 timmar före avfärd.
Mer info om Esta http://www.esta.us/svenska.html
Ansökan kan göra i följande länk https://esta.cbp.dhs.gov/esta/