M/Y Blue Planet 1

Ställ en fråga

Rumstyper

Dubbelkabin - Del i tvåbäddsrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Utresa: 2022-11-17 Arlanda-Hurghada      08:40 -14:50
Hemresa: 2022-11-24 Hurghada-Arlanda 15:50 - 20:30

I resans pris ingår

  • Flygresan t/r. inkl. 30 kg bagage samt mat och dryck ombord.
  • 7 nätter ombord i standardkabin, delad dubbel eller tvåbäddskabin
  • 3 måltider per dag och eftermiddagssnacks, obegränsad dricksvatten, te och kaffe ingår
  • Ca. 21 dyk
  • Erfarna dykguider
  • Lokala transfers till och från flygplatsen
  • Lån av dykflaska och vikter ingår
  • Alla skatter/hamnavgifter och miljöavgifter ingår i paketpriset. ca 170 Euro.
  • Visumkostnader ingår

 

I resans pris ingår inte
Hyra av utrustning.
Individuell reseförsäkring.
Alkoholhaltiga drycker
Nitrox (kan beställas som tillval. 800 kr. för hela resan)

M / Y Blue Planet One Är byggd 1999 och totalrenoverades 2013. Båten är 27 meter lång och har 8 dubbelkabiner, alla med dusch och toalett.
Hon har en rymlig och bekväm lounge och matsal med TV, DVD och CD-spelare. På akterdäck finns dykplatformen med stora och bekväma utrymmen. 
Det finns också gott om utrymme för avkoppling med 2 soldäck. Den väl utformade och välgenomtänkta dykplattformen i akter
erbjuder en rad bekvämligheter i form av bekväma bänkar att sitta på, Korgar att bevara dina tillbehör i, laddningsstation för batterier, sköljningsmöjligheter och duschar. 

 

Karta

North & Tiran

Den här rutten kombinerar det bästa av norra Röda havet. Du kommer att uppleva fantastiskt väggdyk och korallträdgårdar men även de mest kända vraken i norra Röda havet.
Geografisk täckning av denna rutt är ett område mellan Hurghada, Sharm el-Sheikh och Tiransundet. Du dyker på kända dykplatser som bl.a. skeppsvraken runt Abu Nuhas Reef, det berömda vraket Thistlegorm och nationalparken Ras Mohammed. Under den här kryssningen besöker vi även 4 av Transundets berömda dykplatser , Jackson reef , Woodhouse reef, Thomas & Gordon reef. Dessa magnifika rev är bergsformationer som reser sig från stora djup och är täckta av vackra korallformationer. 

För vem passar resan?
Den här resan passar certifierade dykare med ett certifikat över 
grundkursnivån (PADI Advanced owd eller CMAS 2 stjärnig) och
med erfarenhet av minimum 15-20 dyk. För dig som inte
uppfyller certifikatskravet kan vi erbjuda Advanced Open Water 
Diver kursen ombord. 
Hör med oss!

Vara Liveaboard paketresor inklusive flyg

Liveaboard är en Dykkryssning som ger dig möjlighet att upplev dykningen i Röda havet när det är som bäst. Oavsett vilken rutt du än väljer kommer du inte att bli besviken. Dyk i det klara och varma vattnet omgiven av vackra koraller, fascinerande djur och spännande vrak.  Allt detta plus komforten på båtarna och våra erfarna dykguider gör din dyksemester till en oförglömlig  upplevelse.


Resan
Vi flyger till Egypten/Hurghada med direktflyg (charter) eller med Turkish Airlines via Istanbul. Båten lämnar hamnen på förmiddag dagen därpå och första dyket görs innan lunch. Vi gör 3-4 dyk per dag inklusive ett nattdyk. Efter 6 dagar dykning avslutas dykningarna och båten kommer tillbaka till marinan. Sista natten tillbringas ombord där båten ligger vid kajen. På morgonen och efter frukost checkar vi ut för transfer till flygplatsen och hemresan.

Maten
Ombord erbjuds 3 måltider och mellanmål samt frukter, läskedryck, färskvatten, kakor, te och kaffe.  Maten består av varierande Egyptiska rätter med kött, fisk och fågel med en mängd olika blandningar av sallader och grönsaker.  Gäster som äter enbart vegetariskt hittar en varierande urval av sallader och grönsaker men vi ser också till att det finns även andra vegetariska alternativ tillgängliga de gånger vi vet att vegetariska önskemål har framförts.  Öl och vin kan köpas ombord.

Dykning
3-4 dyk per dag. Sista dagen blir det två dyk på förmiddagen, därefter avslutas dykningen och båten kommer in i hamn kl. 15.00. På kryssningar där vi dyker på marinparker tillåts max 3 dyk per dag i enlighet med marinparks bestämmelserna. Sista natten tillbringas ombord eller på hotell. Ombord finns det utöver den ordinarie besättningen även 2 erfarna dyk-guider med stor lokalkännedom. Flaska och vikter och nitrox finns ombord till din förfogande utan extra kostnad. 

Dykutrustning/hyra av utrustning 
Endast lån av 12 liter flaskor och vikter ingår. Vår rekommendation är att du tar med dig din egen dykutrustning på resan. För dig som saknar en egen dykutrustning eller om du vill hyra större flaska, finns möjlighet att hyra det på plats. Vi kan vidarebefordra din förfrågan till båten. 

Frivikt och extra bagage
Du får ta med dig 20 kg incheckat bagage inkl.handbagage. 
Extra bagage vid behov. 5 kg 200 kr, 10 kg 350 kr.(ca.priser)

Betalningsvillkor
Anmälningsavgift 3000 kr inom 3 dagar.
Slutbetalning senast 60 dagar innan avresan

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.
Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

 

Om landet

Egypten ligger i nordöstra Afrika och gränsar till Libyen i väster, Sudan i söder, Israel och Gazaremsan i nordöst.

Klimat
I Egypten skiner solen året om. Sommaren är extrem varmt (mai-september) och det är inte ovanligt med temperaturer över 40 grader. Först i december börjar det bli kyligt igen, särskilt om nätterna. Januari är den kallaste månaden med dagstemperaturer mellan 15 och 22 grader på dagtid.

Vattentemperaturen i Röda havet längs Egyptens kust stiger på sommaren (juli,aug,sep,okt) till omkring 30 grader. På vintern kan det vara kring 20-22 grader.

Dykning
I Egypten dyker vi i Röda havets klara vatten. Röda havet är jordens nordligaste tropiska hav och även vårt närmaste tropiska hav. Korallreven i Röda havet bjuder alltid på en svårslagen färgprakt och artrikedom. Här finns även krigsvrak från andra världskriget. Röda havet har ett av världens bästa dykvatten.

Passport och visum
Medborgare från Europeiska unionen erhåller visum vid ankomst till flygplatsen i Egypten. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Egyptiskt Pund
100 SEK = ca. 200 EGP
(våren 2018)

Strömstyrka
220 V. Stickkontakt som hemma.

Språk
Arabiska.De flesta som jobbar med turister pratar mycket bra Engelska.

Lokaltid
Svensk tid +1 timme. Egypten byter till sommartid/vintertid vid andra tider än i Sverige.