M/Y Sea Serpent Glory

Ställ en fråga

Rumstyper

Dubbelkabin - Del i tvåbäddshytt

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

UTRESA
27 OKTOBER ARLANDA-HURGHADA 08:40 - 14:50

HEMRESA:
03 NOV HURGHADA-ARLANDA 15:50 - 20:30

I resans paketpris ingår

 • Flygresan t/r. 
 • 7 nätter ombord i standardkabin, delad dubbel eller tvåbäddskabin
 • 3 måltider per dag och eftermiddagssnacks, obegränsad dricksvatten, te och kaffe ingår
 • Ca. 21 dyk
 • Erfarna dykguider
 • Lokala transfers till och från flygplatsen
 • Nitrox ingår utan extra kostnad (endast för certifierade Nitrox-dykare)
 • Lån av dykflaska och vikter ingår
 • Alla skatter/hamnavgifter och miljöavgifter ingår i paketpriset. ca 170 Euro.
 • Visumkostnader ingår

Tillval

 • Tillval: Enkelhytt 9000 kr
 • Tillval: Kabin på huvuddäck eller övre däck: 700 kr
 • Tillval: dubbelsäng 1100 kr per person
 • Tillval: Panorama-svit 2200 kr (Svit på huvuddäck med dubbelsäng)

 

I resans paketpris ingår inte

 • Extra bagage vid behov. 5 kg 200 kr, 10 kg 350 kr.
 • Hyra av utrustning. 
 • Individuell reseförsäkring/Avbeställningsförsäkring
 • Alkoholhaltiga drycker, övriga drycker från baren.
 • Större flaska eller enkelflaska till sidemount, andra gaser än luft och Nitrox
 • Eventuella övriga inresekostnader så som medicinska tester (PCR) och ev. tillkommande avgifter som i nuläget inte är kända.
 • Övriga utgifter som inte specificeras ovan


M/Y Sea Serpent Glory

M/Y Sea Serpent Glory är en vacker, stor och specialbyggd dykbåt, färdigbyggt 2021. Hon har väl genomtänkta utrymmen och ändamålsenliga lösningar utifrån dykarnas behov. I aktern finns det stora dykdäcket med bänkar där man sitter bekvämt under tiden man tar av och på utrustningen. På dykdäcket finns rinnande färskvatten, vattenbad till kameror och laddningsstation till dyklampor.  Hon har total 13 kabiner varav 2 kabiner med dubbelsängar på nedre däck, en sovit med dubbelsäng på huvuddäcket. 4 standardkabin med sea view på övre däck och 6 standardkabin på nedre däck. Alla kabiner är utrustade med luftkonditionering, privata badrum och toalett. Salongen och matsalen erbjuder rymliga och bekväma utrymmen där man tillbringar många timmar mellan dyken.  Båten har också 2 soldäck varav en är delvis skuggade med bänkar och bord för trivsamma stunder tillsammans med övriga gäster.  MY Miss Glory har 2 kraftfulla dykkompressorer samt membran system för framställning av Nitrox.

Karta

South Fury Shoal

Fury Shoal bjuder på några av Röda havets vackraste dykplatser. Den här kryssningen följer den södra delen av Rödahavskusten. Båten utgår från Port Ghalib norr om Marsa Alam och följer sedan kusten hela vägen till Fury Shoal söder om Wadi Lahami och Ras Banas. Upplev fantastisk dykning med vackra korallträdgårdar, väggdyk, korall-labyrinter, små grottor och överhäng, men också en stor mångfald av korallfiskar och andra marina djurarter. Shaab Sataya, det största revsystemet i Fury Shoal, bjuder på det mesta, inklusive stupräta väggar och en möjlighet att simma med stora, vänliga och lekfulla delfiner. Några av de bästa dyken görs tidigt på morgonen när det är störst chans att se hammarhajar och grårevhajar. På det kända revet Elphinstone kan man se den stora Oceanic hajen men även hammarhajar och grårevhaj.

Shaab Abu Galawa Saghira har formen av en amfiteater bestående av hårdkoraller och underbara korallbuskar.

För vem passar resan?
Den här resan passar certifierade dykare med ett certifikat över grundkursnivån(PADI Advanced owd eller CMAS 2 stjärnig) samt med erfarenhet av minimum 10-20  dyk. För dig som saknar certifikatskravet kan vi erbjuda Advanced Open Water Diverkursen ombord. Hör med oss!

Vara Liveaboard paketresor inklusive flyg

Liveaboard är en Dykkryssning som ger dig möjlighet att upplev dykningen i Röda havet när det är som bäst. Oavsett vilken rutt du än väljer kommer du inte att bli besviken. Dyk i det klara och varma vattnet omgiven av vackra koraller, fascinerande djur och spännande vrak.  Allt detta plus komforten på båtarna och våra erfarna dykguider gör din dyksemester till en oförglömlig  upplevelse.


Resan
Vi flyger till Egypten/Hurghada med direktflyg (charter) eller med Turkish Airlines via Istanbul. Båten lämnar hamnen på förmiddag dagen därpå och första dyket görs innan lunch. Vi gör 3-4 dyk per dag inklusive ett nattdyk. Efter 6 dagar dykning avslutas dykningarna och båten kommer tillbaka till marinan. Sista natten tillbringas ombord där båten ligger vid kajen. På morgonen och efter frukost checkar vi ut för transfer till flygplatsen och hemresan.

Maten
Ombord erbjuds 3 måltider och mellanmål samt frukter, läskedryck, färskvatten, kakor, te och kaffe.  Maten består av varierande Egyptiska rätter med kött, fisk och fågel med en mängd olika blandningar av sallader och grönsaker.  Gäster som äter enbart vegetariskt hittar en varierande urval av sallader och grönsaker men vi ser också till att det finns även andra vegetariska alternativ tillgängliga de gånger vi vet att vegetariska önskemål har framförts.  Öl och vin kan köpas ombord.

Dykning
3-4 dyk per dag. Sista dagen blir det två dyk på förmiddagen, därefter avslutas dykningen och båten kommer in i hamn kl. 15.00. På kryssningar där vi dyker på marinparker tillåts max 3 dyk per dag i enlighet med marinparks bestämmelserna. Sista natten tillbringas ombord eller på hotell. Ombord finns det utöver den ordinarie besättningen även 2 erfarna dyk-guider med stor lokalkännedom. Flaska och vikter och nitrox finns ombord till din förfogande utan extra kostnad. 

Dykutrustning/hyra av utrustning 
Endast lån av 12 liter flaskor och vikter ingår. Vår rekommendation är att du tar med dig din egen dykutrustning på resan. För dig som saknar en egen dykutrustning eller om du vill hyra större flaska, finns möjlighet att hyra det på plats. Vi kan vidarebefordra din förfrågan till båten. 

Frivikt och extra bagage
Du får ta med dig 20 kg incheckat bagage inkl.handbagage. 
Extra bagage vid behov. 5 kg 200 kr, 10 kg 350 kr.(ca.priser)

Betalningsvillkor
Anmälningsavgift 3000 kr inom 3 dagar.
Slutbetalning senast 60 dagar innan avresan

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.
Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

 

Om landet

Egypten ligger i nordöstra Afrika och gränsar till Libyen i väster, Sudan i söder, Israel och Gazaremsan i nordöst.

Klimat
I Egypten skiner solen året om. Sommaren är extrem varmt (mai-september) och det är inte ovanligt med temperaturer över 40 grader. Först i december börjar det bli kyligt igen, särskilt om nätterna. Januari är den kallaste månaden med dagstemperaturer mellan 15 och 22 grader på dagtid.

Vattentemperaturen i Röda havet längs Egyptens kust stiger på sommaren (juli,aug,sep,okt) till omkring 30 grader. På vintern kan det vara kring 20-22 grader.

Dykning
Med kristallklart vatten och en imponerande sikt, ger Röda havet en perfekt miljö för att utforska en otrolig marint biologisk mångfald. Korallreven, som har formats över tusentals år, är hem för en fantastisk variation av fiskar, havssköldpaddor, delfiner och mycket mer. Du kommer att vara omgiven av en explosion av färger och liv när du dyker in i detta undervattensparadis.

Njut av de varma temperaturerna och de lugna haven när du utforskar de fantastiska dykdestinationerna i Röda havet. Dykplatser som Sharm El Sheikh, Dahab, Hurghada och Marsa Alam erbjuder otroliga möjligheter för både dagliga dykutflykter och liveaboards.

Passport och visum
Medborgare från Europeiska unionen erhåller visum vid ankomst till flygplatsen i Egypten. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Egyptiskt Pund
100 SEK = ca. 280 EGP (våren 2023)

Strömstyrka
220 V. Stickkontakt som hemma.

Språk
Arabiska. De flesta som jobbar med turister pratar mycket bra Engelska.

Lokaltid
Svensk tid +1 timme. Egypten byter till sommartid/vintertid vid andra tider än i Sverige.