MY Sea Serpent

Ställ en fråga

Rumstyper

Dubbelkabin - Del i tvåbäddsrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

I resans pris ingå

 • Flygresan t/r.
 • 7 nätter ombord i standardkabin, delad dubbel eller tvåbäddskabin
 • 3 måltider per dag och eftermiddagssnacks, obegränsad dricksvatten, te och kaffe ingår
 • Erfarna dykguider
 • Lokala transfers till och från flygplatsen
 • Nitrox ingår utan extra kostnad (endast för certifierade Nitrox-dykare)
 • Lån av dykflaska och vikter ingår
 • Alla skatter/hamnavgifter och miljöavgifter ingår i paketpriset. Inga dolda avgifter!
 • Visumkostnader ingår

 

Tillval

 • Tillval: Kabin på övre däck eller övre däck: 700 kr
 • Tillval: kabin på med dubbelsäng 700 kr per person
 • Tillval : Svit med dubbelsäng 1100 kr per person
 • Tillval: Enkelhytt, Hör med oss!
 • Mat på flyg 220 kr

 

I resans paketpris ingår inte

 • Hyra av utrustning. för priser hör med oss.
 • Individuell reseförsäkring/Avbeställningsförsäkring
 • Alkoholhaltiga drycker, övriga drycker från baren.
 • Större flaska eller enkelflaska till sidemount, andra gaser än luft och Nitrox
 • Eventuella övriga inresekostnader så som medicinska tester (PCR) och ev. tillkommande tillståndsavgifter pga. myndighetsbeslut.
 • Övriga utgifter som inte specificeras ovan
 • Extra bagage vid behov. 5 kg 200 kr, 10 kg 350 kr.

  Flygresan

  UTRESA: 20 oktober. Stockholm/Arlanda 08:40, ankomst Hurghada 14:50
  HEMRESA: 27 oktober. Hurghada 15:50, ankomst Stockholm/Arlanda 20:30

   

   

  MY Sea Serpent

  Sea Serpent är den första av rederiets senaste generation av lyxiga liveaboards och i prisbelönta Benetti Classic 35 yachts design. Genom att kombinera kända designstandarder med bred kunskap och lång erfarenhet inom dyk-liveaboardsbranschen, kunde rederiet skapa ett lyxigt fartyg med oöverträffad i prestanda, stabilitet och komfort. Hennes hydrodynamiska skrov möjliggör optimalt vridmoment vilket ökar hastigheten och stabiliteten och säkerställer bekväm kryssning även i hög sjö

   

  Karta

  Daedalus, Zabargad & Rocky island

  Den här rutten är en kombination av Deadalus reef, Rocky och Zabargad öarna. Båtarna med den här rutten vagår från Marsa Galib norr om Marsa alam. Deadalus Reef: ligger ca. 55 sjömil ut från kusten i södra Egypten och klassa som skyddad marinpark. Ovanför vattnet består den av en liten ö med en fyr i mitten men under vatten har du en oas av marint liv. På grund av det långa avståndet från kusten är platsen endast tillgängligt för Liveaboards båtar. Vill du se stora djur, haj eller med lite tur manta? Då är det här stället rätt plats. Under månaderna maj och juni samlas hammarhajarna här i stora stim.
  Rocky island är det sydligaste marinparken i det Egyptiska Röda havet, en liten korallö som reser sig till ytan från 1000 meter djup. Klippväggarna är täckta av mjuka koraller och enorma gorgonians som flyter med strömmarna i det klarblåa vattnet. Här har du stor chans att se Mantor, Haj . På den här dykplatsen förekommer som oftast starka strömmar.
  Zabargad  island ligger 3 sjömil nor om Rocky island. Det kännetecknas av ett enormt berg som sträcker sig ut ur vattnet, omgivet av en lagun  med skyddande korallrev. 

   

   

  För vem passar resan?
  Den här resan passar certifierade dykare med ett certifikat över grundkursnivån (PADI
  Advanced owd eller CMAS 2 stjärnig) samt med erfarenhet av minimum 30-50  dyk. 
  För dig som saknar certifikatskravet kan vi erbjuda PADI Advanced Open Water Diverkursen ombord.
  Hör med oss!

  Vara Liveaboard paketresor inklusive flyg

  Liveaboard är en Dykkryssning som ger dig möjlighet att upplev dykningen i Röda havet när det är som bäst. Oavsett vilken rutt du än väljer kommer du inte att bli besviken. Dyk i det klara och varma vattnet omgiven av vackra koraller, fascinerande djur och spännande vrak.  Allt detta plus komforten på båtarna och våra erfarna dykguider gör din dyksemester till en oförglömlig  upplevelse.


  Resan
  Vi flyger till Egypten/Hurghada med direktflyg (charter) eller med Turkish Airlines via Istanbul. Båten lämnar hamnen på förmiddag dagen därpå och första dyket görs innan lunch. Vi gör 3-4 dyk per dag inklusive ett nattdyk. Efter 6 dagar dykning avslutas dykningarna och båten kommer tillbaka till marinan. Sista natten tillbringas ombord där båten ligger vid kajen. På morgonen och efter frukost checkar vi ut för transfer till flygplatsen och hemresan.

  Maten
  Ombord erbjuds 3 måltider och mellanmål samt frukter, läskedryck, färskvatten, kakor, te och kaffe.  Maten består av varierande Egyptiska rätter med kött, fisk och fågel med en mängd olika blandningar av sallader och grönsaker.  Gäster som äter enbart vegetariskt hittar en varierande urval av sallader och grönsaker men vi ser också till att det finns även andra vegetariska alternativ tillgängliga de gånger vi vet att vegetariska önskemål har framförts.  Öl och vin kan köpas ombord.

  Dykning
  3-4 dyk per dag. Sista dagen blir det två dyk på förmiddagen, därefter avslutas dykningen och båten kommer in i hamn kl. 15.00. På kryssningar där vi dyker på marinparker tillåts max 3 dyk per dag i enlighet med marinparks bestämmelserna. Sista natten tillbringas ombord eller på hotell. Ombord finns det utöver den ordinarie besättningen även 2 erfarna dyk-guider med stor lokalkännedom. Flaska och vikter och nitrox finns ombord till din förfogande utan extra kostnad. 

  Dykutrustning/hyra av utrustning 
  Endast lån av 12 liter flaskor och vikter ingår. Vår rekommendation är att du tar med dig din egen dykutrustning på resan. För dig som saknar en egen dykutrustning eller om du vill hyra större flaska, finns möjlighet att hyra det på plats. Vi kan vidarebefordra din förfrågan till båten. 

  Frivikt och extra bagage
  Du får ta med dig 20 kg incheckat bagage inkl.handbagage. 
  Extra bagage vid behov. 5 kg 200 kr, 10 kg 350 kr.(ca.priser)

  Betalningsvillkor
  Anmälningsavgift 3000 kr inom 3 dagar.
  Slutbetalning senast 60 dagar innan avresan

  Dela upp din betalning
  Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.
  Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

   

  Om landet

  Egypten ligger i nordöstra Afrika och gränsar till Libyen i väster, Sudan i söder, Israel och Gazaremsan i nordöst.

  Klimat
  I Egypten skiner solen året om. Sommaren är extrem varmt (mai-september) och det är inte ovanligt med temperaturer över 40 grader. Först i december börjar det bli kyligt igen, särskilt om nätterna. Januari är den kallaste månaden med dagstemperaturer mellan 15 och 22 grader på dagtid.

  Vattentemperaturen i Röda havet längs Egyptens kust stiger på sommaren (juli,aug,sep,okt) till omkring 30 grader. På vintern kan det vara kring 20-22 grader.

  Dykning
  I Egypten dyker vi i Röda havets klara vatten. Röda havet är jordens nordligaste tropiska hav och även vårt närmaste tropiska hav. Korallreven i Röda havet bjuder alltid på en svårslagen färgprakt och artrikedom. Här finns även krigsvrak från andra världskriget. Röda havet har ett av världens bästa dykvatten.

  Passport och visum
  Medborgare från Europeiska unionen erhåller visum vid ankomst till flygplatsen i Egypten. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

  Egyptiskt Pund
  100 SEK = ca. 200 EGP
  (våren 2018)

  Strömstyrka
  220 V. Stickkontakt som hemma.

  Språk
  Arabiska.De flesta som jobbar med turister pratar mycket bra Engelska.

  Lokaltid
  Svensk tid +1 timme. Egypten byter till sommartid/vintertid vid andra tider än i Sverige.