Liveaboards i Indonesien

När det kommer till Liveaboards är Indonesien helt unikt. Ingenstans i världen kan man hitta ett så stort och varierande utbud med så många olika alternativ, vad det gäller rutt och variation på dykmiljö. I Indonesien erbjuder vi Liveaboards med avgång från en mängd olika avreseorter. Avgångarna behöver ofta anpassas och skräddarsys med flyg och eventuellt inrikesflyg samt nödvändiga övernattningar mellan flygen. Skicka in din förfrågan här på vår hemsida. Vi återkommer sedan till dig och tillsammans med dig tar vi fram ett balanserat resplan till dig.

 

 

Indonesien

Välj bland våra avgångar. Filtrera med månad, år och båt. Behöver du hjälp är du välkommen att ringa oss.

Karta

Dyka i Indonesien

Bali-Komodo-Bali
Komodo Nationalpark är officiellt deklarerat på världsarvslistan 1986 och nationalparken (Komodo, Rinca, och Padar-islands) är världens största skyddade marina zon. Variationen av öar i nationalparken i kombination med strömmar, vågor och vind har skapat en fantastisk mångfald av kust och marina habitat.
Undervattensströmarna är ständigt närvarande och dessa strömmar för med sig syre och näringsrikt vatten. Det är grunden till det häpnadsväckande undervattensliv du kommer upptäcka. Mangroveskogar, sjögräsbäddar och orörda korallrev är utmärkande för de olika habitaten som alla ligger inom nationalparkens gränser. Dykningen varierar från lodräta väggar och korallrev i olika former, plötsliga stup och lugnare vikar. Det sistnämnda passar utmärkt för makro-fantaster som söker mer sällsynta arter. Hittills har över 1000 fiskarter, 260 revbyggande korallarter och 70 svampdjur noterats i nationalparken.

Raja Ampat
Raja Ampat – som i det lokala språket betyder ”De fyra Kungarna” – är en arkipelag som omfattar ca 1 500 öar och korallrev. Lika vackert och dramatisk under vattenytan som ovan. En dykresa i regionen handlar om att uppleva häpnadsväckande vyer och et överflöd av mångfald såväl av dykplatser som marint liv. Här hittar du områden där mjukakoraller och hornkoraller dominerar. Andra ställen finns ett fantastiskt utbud av hårdkoraller, sjögräsbäddar, grunda rev, grottor och havsbottnar – några med svart vulkaniskt sand andra med vita sandbottnar. Här finns också mangrover, där trädrötterna ser ut att vara upphängda i vattnet. Mangrover fungerar som plantskoler för en mängd tropiska fiskarter.

 

 

Indonesien ligger i hjärtat av korall-triangel!

Koral Triangel är ett av världens viktigaste marina ekosystem på en yta av 6 miljoner km2 som omfattar Indonesiens, Malaysia, Papua Nya Guinea, Filippinerna, Salomonöarna och Östtimor Koral Triangel är planetens rikaste centrum för marint liv och mångfald, med över 6000 fiskarter, 76% av världens korallarter och ett häpnadsväckande utbud av marina djur.

Republiken Indonesien, belägen i Sydostasien, är det största ö-nationen i världen, med över 17 000 öar och en befolkning på över 225 miljoner, sprid på en yta av 1,9 miljoner kvadratkilometer sträcker sig Indonesien hela vägen från Aceh i norr ner till Papua i sydost. Indonesien har något unikt att erbjuda alla sina besökare. Allt från vita sandstränder och spetsiga vulkaner, till ”Robinson Crusoe” öar och pulsande storstadsliv.

Visum
Du behöver en turistvisum för att komma in i Indonesien, som kan utfärdas vid ankomst till flygplatsen i Indonesien, Detta gäller för medborgare i alla Europeisa länder. Du behöver också ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan.

Språk
Det officiella språket i Indonesien är Bahasa Indonesia. Personalen på Resort och Liveaboards är flerspråkiga och engelska talas flitigt.

Valuta
Indonesisk valuta är Rupiah (IRP). Pengar kan lätt växlas vid banker och offentliga växelkontor. Men växelkurserna kan variera. Bankomater är lättillgängliga i städer och flygplatser.

Hälsa & Vaccinationer
Vi rekommenderar alla resenärer att besöka en hälsoklinik 4-8 veckor före avresa. Många platser i Indonesien har fall av malaria och denguefeber. Om du planerar att resa överland i dessa regioner bör du överväga vaccination mot malaria.