Best of Bohol, 5 nätter på ön Cabilao & 5 nätter Alona Beach på ön Panglao. Utresa 2019-03-20

Avgångsdatum: 2019-03-20

Transport: Flyg t/r ingår. Reguljärflyg

Ställ en fråga

Dubbelrum - Per person in shared double room

 • Island Hopping i Filippinerna/Visayas. 10 nätter fördelade på öarna Cabilao och Panglao/Alona beach. Flyg, all transfers, del I tvåbäddsrum/dubbelrum, frukost, 16 båtdyk per person och lån av dykflaska och vikter ingår.
Pris från: 22 900 kr
Skicka förfrågan!

Resfakta

Island Hopping

Med Island hopping menar vi att du kan under samma resa besöka flera destinationer.
Med tanke på den långa flygresan är konceptet med Island hopping den ultimata dykresan i Filippinerna.

I detta paket ingår

 • Flyg:Reguljärflyg t/r Avgångar från Arlanda,Köpenhamn,Göteborg eller Helsingfors
 • Transfer: Transfers till och från flygplatsen och all transfers mellan destinationerna ingår
 • Boende: 10 nätter i dubbelrum med frukost enligt nedan
 • 5 nätter Cabilao Pura Vida Deluxe room room med A/C
 • 5 nätter Alona Vida , Panglao Deluxe room med A/C
 • Måltider: Frukost ingår
 • Dykning:16 båtdyk ingår. Inkluderar lån av flaska, vikter, dykguide och båtutfärder.

I paketpriset ingår inte

 • Lokala avgifter för dykning på marinreservat eller båtresor till specifika dykplatser/utfärder
 • Lån av övriga dykutrustningen, Nitrox, Lunch & middag, kostnader för inresevisum samt avbeställningsförsäkring

  Cabilao-avskild ö mellan Cebu och Bohol
  Med sina långa sandstränder och frodiga tropiska regnskog är Cabilao en avkopplande plats. Fortfarande orört och skonad från massturismen. Ön är egentligen inte större än 7 kvadratkilometer och klassas som naturreservat. lokalbefolkningen livnär sig huvudsakligen på fiske och djurhållning

  Pura vida Cabilao Beach & dive Resort ligger på en vit sandstrand på nordöstra spetsen av Cabilao Island. Resorten öppnades 2004. Anläggningen har 18 rum, alla rummen är utrustade med luftkonditionering, varm dusch och en terrass. Det finns 3 olika rumstyper, Deluxe rum, Standardrum med A/C  och Budgetrum. För din totala tillfredställelse erbjuder hotellet även en liten spa.  Det finns också en bar som ligger direkt på stranden.         

  Dykning
  Det finns fler än femton mycket bra dykplatser runt Cabilao. De flesta brukar starta längs en ​​vägg där det finns ett överflöd av hårdkoraller och djurliv, sedan simmar man tillbaka uppför lutningen för att avsluta dyket på platån som vanligen ligger på 5-6 meters djup där man tillbringar större delen av tiden.  Visst kan du se stora fiskar när du dyker i Cabilao men det är inte det Cabilao är känd för utan det är det häpnadsväckande smådjurslivet som lockar. Här kan du se sällsynta arter av räkor, nakensnäckor, krabbor och den efterlängtade pygme sjöhästen. En annan överraskning kan bli den berömda mandarinfiskn.

  Dykcenter
  Sea Explorers PADI 5 * Dive Center är vår samarbetspartner här. De erbjuder en mycket välutrustade anläggning i anslutning till resorten. Dykcentret erbjuder 12 och 10 liter aluminium dykflaskor,15 liters finns tillgängliga på förfrågan. De flesta av flaskorna har YOCKE anslutning. Dykare med DIN första steget bör ta med egen adapter.

  Alona Beach ligger på södra sidan av Panglao Island och består av cirka en kilometer lång vit sandstrand. Panglao Island ligger i sydvästra delen av huvudön Bohol och är ansluten med två broar till staden Tagbilaran på Bohol. Pangalo island tillsammans med den närliggande ön Balicasag bjuder på några av Visayas bästa dykplatser.

  Alona Vida Beach Resort är beläget direkt på den vita sandstranden i Alona beach. Anläggningen är byggd av dykare för dykare och bedrivs under schweiziskt ledning. Resorten har åtta rymliga Deluxe rum. Alla rum har luftkonditionering, takfläkt, kabel-TV och badrum med dusch. Resortens egen restaurant Coco Vida Bar & Restaurant serverar internationella och lokala rätter och utmärkta cocktails.
  Alona beach har även ett rikt nattliv. Här finns ett stort utbud av barer och restauranger.

  Dykning
  Från Alona Beach som bas kan man nå en mängd spännande dykplatser. var och en av dessa dykplatser har helt egna särdrag.  Husrevet: framför Alona Beach sluttar ner till 20m och är bra för orientering och nattdyk. Du finner här många sorter av mjuka och hårda koraller med stora stim av olika vackra korallfiskar. 
  Tawala Sanctuary är bara ca 5 minuters båtfärd från dykcentret. Dess intressanta revetformation med väggpartier och terrasser är också lämplig för mindre erfarna dykare. Stim av fiskar som, Jacks gulfenad barracudor och kirurgfiskar. Men även små varelser som olika räkor och nakensnäckor ses ofta här.
  Arco:är en annan dykplats endast 2 km från Alona Beach, har detta Dyk en koloni av havsormar och en tunnel som börjar på 18m och går upp på 8m. Den här dykplatsen är täckt med mjuka koraller och är hem för stim av glasfiskar, muränor, ål orm och grodfiskar. Doljo Beach är 40 minuter bort. Här finns korallträdgårdar med horn och fjäderkoraller och även hammarhajar kan ses här. Den klara sikten gör dyk här helt oförglömlig.

  Balicasag: En 40 minuters båtfärd tar dig till Balicasag. Ön är en av Filippinernas mycket välkända dykplatse och erbjuder drop off till 40 meter.  En ”Black Forest” med gigantiska svarta koraller, Stim av jacks och barracudor, sköldpaddor, tvättsvamp, anemoner, mjuka och hårda koraller gör att den här platsen är ett dykparadis som måste dykas. 

  2019-03-20 Utresa: Arlanda, Köpenhamn, Göteborg, Oslo eller Helsingfors
  2019-03-21 Ankomst Cebu. Transfer till ön Panglao. Ankomst Panglao, check in övernattning
  2019-03-22 Frukost, Båtutfärd med 2 dyk. Övernattning Alona Vida Dive Resort
  2019-03-23 Frukost, Båtutfärd med 2 dyk. Övernattning Alona Vida Dive Resort
  2019-03-24 Frukost, Båtutfärd med 2 dyk. Övernattning Alona Vida Dive Resort
  2019-03-25 Frukost, Båtutfärd med 2 dyk. Övernattning Alona Vida Dive Resort
  2019-03-26 Frukost, Transfer till ön Cabilao, övernattning Pura Vida Cabilao
  2019-03-27 Frukost, Båtutfärd med 2 dyk. Övernattning Pura Vida Cabilao
  2019-03-28 Frukost, Båtutfärd med 2 dyk. Övernattning Pura Vida Cabilao
  2019-03-29 Frukost, Båtutfärd med 2 dyk. Övernattning Pura Vida Cabilao
  2019-03-30 Frukost, Båtutfärd med 2 dyk. Övernattning Pura Vida Cabilao
  2019-03-31 Frukost, Check-out och transfer till flygplatsen i Cebu.
  2019-04-01 Hemkomst


  Frivikt och extra bagage
  Du får ta med dig 30 kg incheckat bagage inkl. 8 kg handbagage. 

  Betallningsvillkor
  Anmälningsavgift 2000 kr.  Plus flygresan 8000 kr. Totalt 10 000 kr.
  Slutlikvid senast 60 dagar före avresan.

  Extra
  Avgifter för dykning på marinreservat och tillägg för specifika dagsutflykter/båtutfärder ingår inte. 
  Dessa tillval/tillägg kan betalas på plats.

  Nitrox: PHP 200 (ca. 35 kr) per dyk eller paket på 10 Nitrox fyllningar för PHP 1600 (ca.280 kr) betalas på plats.
  Med reservation för eventuella prisändringar.

  VISUM
  Skandinaviska medborgare erhåller visum direkt vid ankomsten till Manila eller Cebu. Detta visum gäller för vistelse i landet upp till 30 dagar. Har du planer på att stanna mer än 30 dagar, rekommenderar vi att du innan resan ansöker om visum hos Filippinska ambassaden. Kom ihåg att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader vid hemresan.

  Dela upp din betalning
  Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.
  Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

  Överlåta resan
  Du kan senast 60 dagar före avresan överlåta din bokade resa till en annan resenär som du själv
  föreslår, bara att resenären uppfyller kravet för resan när det gäller dykkvalifikationer. 

  Reseförsäkring och avbeställningsskydd
  Diving Travel Network AB rekommenderar resenären att teckna reseförsäkring. Även avbeställningsförsäkring rekommenderas ifall en situation uppstår då du måste avstå från resan. Vid en separat avbeställningsskydd försäkrar du hela beloppet ink. anmälningsavgiften. Hör med oss om avbeställningsförsäkring  innan du betalar in anmälningsavgiften. Kostnaden för avbeställningsförsäkring är 6% av resans totala pris. Dykning är en relativt säker sport men det är ändå starkt rekommenderat att du ser över din försäkring med betoning på reseolycksfalls.

  Ändring av priset
  Diving Travel Network AB har rätt att ändra paketpriset ifall det inträffar kostnadsökningar för Diving Travel Network efter det att avtalet blivit bindande för parterna. Diving Travel Network får höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningar och som enbart berör de tjänster som ingår i paketresans. Exempel på detta är ändringar i transportkostnader, ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan, eller ändringar i växelkurser som påverkar Diving Travel Networks kostnader för resan. En prisökning får dock ej vara högre än 6%  av den ursprungliga paketpriset.

Karta

Best of Bohol

Vara paketresor-Filippinerna-Hotell & Dykning

Om landet

Filippinerna består av ca. 7000  öar varav närmare 900 är bebodda. Den största ön heter Luzon. Manila är huvudstaden och ligger på ön Luzon.

FLYGRESAN
Det finns flera flygbolag som erbjuder flyg från Skandinavien till Manila eller Cebu. Qatar Airways flyger via Doha till Manilla, Air China via Peking och Thai Airways via Bangkok. Har man inget emot två mellanlandningar är Cathay Pacific ett flygbolag som ofta kan erbjuda prisvärda flyg till Manila och Cebu.

VISUM
Skandinaviska medborgare erhåller visum direkt vid ankomsten till Manila eller Cebu. Detta visum gäller för vistelse i landet upp till 30 dagar. Har du planer på att stanna mer än 30 dagar, rekommenderar vi att du innan resan ansöker om visum hos Filippinska ambassaden. Kom ihåg att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader vid hemresan.

VALUTA
Filippinska valutan är Peso. USD är lätta att växla nästan överallt. Kreditkort accepteras inte lika ofta som här hemma. De ställen som ändå tar emot kreditkort brukar ta ut en serviceavgift på 5-10% . I större städer är det möjligt att få pengar ur bankomater. Vi rekommenderar att du i förväg beräknar hur mycket pengar du kommer att göra av med, sedan växlar till USD och tar med på ett säkert sätt. På Några av våra hotell och Resort tar man emot kreditkort utan att debitera serviceavgifter. Hör med oss!

HÄLSA
Inga obligatoriska vaccinationer krävs. Det finns ingen anledning att ta malariavaccin. Det endast rekommenderas om du reser till Palawan eller vissa delar av Mindanao i södra delen av landet(vi har inga resor dit). Som i alla tropiska området rekommenderas skydd mot tyfus och hepatit. Kontakta din läkare eller en vaccinationscentral.

MAT OCH DRYCK
I nästan varje hörn finner du en restaurang med internationellt eller lokala specialiteter, inte minst fisk-och skaldjursrätter. Passa på och njut av det stora utbud av tropiska frukter som mango, bananer, ananas. Kranvatten är inte drickbart, mineralvatten är tillgänglig överallt. Njuta av färska och läckra fruktjuicer och shakes. Gillar du öl kan vi rekommendera den lokala ölen San Miguel.

KLIMAT OCH KLÄDER
klimat är tropiskt åretrunt, temperaturen är mellan 28-35 ° C. Det finns egentligen ingen riktig regnperiod, man kan dock säga att det stabila vädret brukar normalt vara från Dec-Juni.
Shorts och T-shirt är normalt tillräckligt. Ett par långa byxor, en långarmad tröja eller jacka bör du ta med i handbagaget, detta på grund av de mycket kalla luftkonditioneringarna i väntrummen färjor eller bussar.

STRÖMFÖRSÖRJNING
I nästan alla våra destinationer på Filippinerna erbjuds strömförsörjning dygnet runt (ibland med egen generator dock inte 24 timmar) med 220 volt. Viss variation och avbrott kan förväntas. Det förekommer variationer på vägguttag. Ibland behöver du en adapter, fråga efter det på hotellet eller dykcentret. På de flesta ställen kan du ändå plugga in din utrustning i eluttaget utan adapter.