Komodo National Park 7 nights Onboard MV Raja Laut

Avgångsdatum: 2019-08-01

Transport: Flyg tillkommer, Angivet paketpris är prisindikation. Slutgiltigt pris bestäms därför på bokningsdagen

Ställ en fråga

Dubbelrum - Våningssängar- Del i dubbelkabin

 • Komodo National Park : 7 nätter i delad kabin, alla måltider, dykguide och max 18 dyk, lån av flaska och vikter samt lokala transfer till och från flygplatsen ingår.
Pris från: 27 299 kr
Skicka förfrågan!

Dubbelrum - Del i dubbelrum med dubbelsäng,

 • Komodo National Park : 7 nätter i delad kabin, alla måltider, dykguide och max 18 dyk, lån av flaska och vikter samt lokala transfer till och från flygplatsen ingår.
Pris från: 27 299 kr
Skicka förfrågan!

Resfakta

Komodo Nationalpark Central & South-  7 nätter

I resans pris ingår

 • 7 nätter/ 8 dagar liveaboards  med del i dubbelkabin.
 • Alla måltider, dricksvatten, te och kaffe.
 • 18 dyk.
 • Lån av flaska och vikter.
 • Fri Nitrox.
 • Lokala transfers till och från flygplatsen.
 • Skatter och parkavgifter.

I resans pris ingår inte

 • Flyg samt eventuellt nödvändiga övernattningar på utresan/hemresan.
 • Hyra av utrustning.
 • Individuell reseförsäkring.
 • Dricks till besättningen.
 • Övriga alkoholhaltiga drycker, läskedrycker, juicer.

 

MY Emperor Raja Laut

Raja Laut betyder "King of the Sea" När du går ombord på denna båt kommer att uppleva en verklig kunglig känsla inspekterade. frihet, stil och komfort.
MV Raja Laut  tar bekvämt emot 12 gäster i 6 dubbelkabiner (3 kabiner med dubbelsäng de övriga med våningssängar), alla med eget badrum, minibar, individuellt styrd luftkonditionering och fläkt.
På samma nivå som Kabiner, finns en salon, fullt luftkonditionerat med en 49 "HD plattskärm, film, musik och bibliotek och minibar.
På den fantastiska teakdäcket finns flera solstolar som kan även flyttas till skugga delar om man vill. Måltider serveras utomhus under en stor markis.
All dykning görs från två stora RIB med utombordare för att få dig till den perfekta dykkplatsen varje gång. Det erbjuds NITROX utan kostnad, all dykning och säkerhetsutrustning och två dykguider. SMB tillhandahålls ombord utan kostnad.

 

Karta

Komodo National Park 7 nätter med Emperor Divers

Komodo Nationalpark omfattar ett stort område på totalt 2321 km² och inkluderar i huvudsak 3 öar, Rinca, Padar och Komodo. Geografiskt ligger området öster om Bali mellan öarna Sumbawa och Flores och strax söder om ekvatorn. 1986 deklarerades parken officiellt på världsarvslistan.
Vågor och strömmar har genom åren skapat gynnsamma förutsättningar för marina livsmiljöer, vilket i sin tur har bidragit att skapa flera av världens finaste dykplatser i detta område. På ön Komodo finns en sällsynt mångfald av djur, inklusive en population av världens största ödla, det berömda Komodovaran.

Komodo Nationalpark är världsberömd för sitt stora utbud av förstklassig dykning med vackra koraller och stort utbud på marint liv med bl.a. haj, sköldpaddor, mantor, örnrockor, delfiner men även ett utbud på sällsynta mindre djurarter. Vattentemperaturerna ändras mellan norra och södra delarna av parken och ger varierade utbud av marint liv i havet. I norra delen av parken finns havsbottnar och områden med den svarta sanden från vulkanen Sangeang med goda förutsättningar för Muck diving samt livfulla korallrev runt ön Gili Banta. Södra delarna med den svalare vattentemperaturer bjuder ofta på manta-action och större fiska. De centrala delarna av parken och kring öarna Komodo och Rinca bjuder på dykning med stort utbud på bla. revhaj (whitetip, blacktip) mantor och vackra korralrev. Lägg till här chansen att se den berömda Komodovaranen i dess naturliga miljö.

För vem passar den här resan?
Den här kryssningen rekommenderas inte för nybörjare. Starka strömmar kan förekomma på de flesta dykplatser.
Vi rekommenderar en erfarenhet av minst 50 loggade dyk. Lägsta certifikat Advanced Open Water eller motsvarande.

Närmaste flygplats: Komodo Airport

Påstigning: Labuan Bajo
Avstigning: Labuan Bajo

En 7-nätters kryssning omfattar central och södra delarna av Komodo Nationalpark.
Höjdpunkter under en Komodo kryssning kan inkludera följande dykplatser.

Central Section 

 • Gili Lawa: Castle Rock, Crystal Rock, Shotgun, Lighthouse Reef and Golden Passage
 • Tatawa: Tatawa Kecil and Tatawa Besar
 • Sebayor: Sebayor Kecil and Sebayor Mini Wall
 • Makassar Reef: Manta feeding and cleaning
 • Wai Nilu: Critter dive near the entrance to Rinca Drago walk ranger station
 • Batu Bolong: Rock out crop in the middle of the Komodo channel. (Dive protected side)

Southern Section 

 • Padar: Three Sisters and Secret Garden
 • Nusa Kode: Cannibal Rock, Yellow Wall of Texas, Boulders and Torpedo Alley
 • Manta Alley: South Komodo if conditions permit. Manta cleaning stations

Northern Section 

 • Sangeang Volcano: Hot Rocks and Deep Purple
 • Gili Banta: Star Wars and Roller Coaster
 • North West Komodo: Region of Batu Moncho

Notera: I södra Komodo faller vattentemperaturen från 28 ° C till cirka 20 ° C. En 5 mm våtdräkt och huva rekommenderas starkt. Vattentemperaturen i den centrala och norra delen av parken ligger på genomsnittlig 27-28 ° C.

 


Liveaboards i Indonesien

När det kommer till Liveaboards är Indonesien helt unikt. Ingenstans i världen kan man hitta ett så stort och varierande utbud med så många olika alternativ, vad det gäller rutt och variation på dykmiljö. I Indonesien erbjuder vi Liveaboards med avgång från en mängd olika avreseorter.

Avgångarna behöver ofta anpassas och skräddarsys med flyg och eventuellt inrikesflyg samt nödvändiga övernattningar mellan flygen. Skicka in din förfrågan här på vår hemsida. Vi återkommer sedan till dig och tillsammans med dig tar vi fram ett balanserat resplan till dig.


Om landet

Indonesien ligger i hjärtat av korall-triangel!

Koral Triangel är ett av världens viktigaste marina ekosystem på en yta av 6 miljoner km2 som omfattar Indonesiens, Malaysia, Papua Nya Guinea, Filippinerna, Salomonöarna och Östtimor Koral Triangel är planetens rikaste centrum för marint liv och mångfald, med över 6000 fiskarter, 76% av världens korallarter och ett häpnadsväckande utbud av marina djur. 

Republiken Indonesien, belägen i Sydostasien, är det största ö-nationen i världen, med över 17 000 öar och en befolkning på över 225 miljoner, sprid på en yta av 1,9 miljoner kvadratkilometer sträcker sig Indonesien hela vägen från Aceh i norr ner till Papua i sydost. Indonesien har något unikt att erbjuda alla sina besökare. Allt från vita sandstränder och spetsiga vulkaner, till ”Robinson Crusoe” öar och pulsande storstadsliv.

Visum
Du behöver en turistvisum för att komma in i Indonesien, som kan utfärdas vid ankomst till flygplatsen i Indonesien, Detta gäller för medborgare i alla Europeisa länder. Du behöver också ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Språk
Det officiella språket i Indonesien är Bahasa Indonesia. Personalen på Resort och Liveaboards är flerspråkiga och engelska talas flitigt.

Valuta
Indonesisk valuta är Rupiah (IRP). Pengar kan lätt växlas vid banker och offentliga växelkontor. Men växelkurserna kan variera. Bankomater är lättillgängliga i städer och flygplatser.

Hälsa & Vaccinationer
Vi rekommenderar alla resenärer att besöka en hälsoklinik 4-8 veckor före avresa. Många platser i Indonesien har fall av malaria och denguefeber. Om du planerar att resa överland i dessa regioner bör du överväga vaccination mot malaria.