MV Emperor Serenity

: 2020-03-01

Transport: Fråga oss om ett paketpris inklusive flyg.

Dubbelkabin - Nedre däck. Per person med del i tvåbäddskabin.

 • Liveaboard på Maldiverna ombord på MV Emperor Serenity. priset inkluderar: lokala transfers, valda antal nätter ombord, helpension (3 måltider) te, kaffe och vatten. 3 dyk per dag inkl. fri nitrox, dykguide, flaska och vikter.
2 445 EUR

Dubbelkabin - Nedre däck. Per person i kabin med dubbelsäng

 • Liveaboard på Maldiverna ombord på MV Emperor Serenity. priset inkluderar: lokala transfers, valda antal nätter ombord, helpension (3 måltider) te, kaffe och vatten. 3 dyk per dag inkl. fri nitrox, dykguide, flaska och vikter.
2 445 EUR

Dubbelkabin - Sovit på huvuddäcket. Per person med del i tvåbdäddsrum/dubbelrum

 • Liveaboard på Maldiverna ombord på MV Emperor Serenity. priset inkluderar: lokala transfers, valda antal nätter ombord, helpension (3 måltider) te, kaffe och vatten. 3 dyk per dag inkl. fri nitrox, dykguide, flaska och vikter.
2 680 EUR

Dubbelkabin - Övre däck. Dubbelkabin eller tvåbäddskabin

 • Liveaboard på Maldiverna ombord på MV Emperor Serenity. priset inkluderar: lokala transfers, valda antal nätter ombord, helpension (3 måltider) te, kaffe och vatten. 3 dyk per dag inkl. fri nitrox, dykguide, flaska och vikter.
2 625 EUR

Dubbelkabin - Sovit på övre däck. Per person med del i dubbelrum.

 • Liveaboard på Maldiverna ombord på MV Emperor Serenity. priset inkluderar: lokala transfers, valda antal nätter ombord, helpension (3 måltider) te, kaffe och vatten. 3 dyk per dag inkl. fri nitrox, dykguide, flaska och vikter.
2 745 EUR

Vår paket med 7 nätters  ombord MV Emperor Serenity  inkluderar

 • 7 nätter ombord i delad dubbel eller tvåbäddskabin.
 • 3 måltider per dag och eftermiddagssnacks , obegränsad dricksvatten, te och kaffe ingår
 • 17 dyk per vecka totalt (2-3 dyk per dag, men ingen dykning på den första dagen av resan)
 • Erfarna dykguideer
 • Lokala transfers till och från flygplatsen.
 • En grillafton på en obebodd ö (om väderförhållanden tillåter).
 • Male city tour med guide (på begäran)
 • Nitrox ingår utan extra kostnad (endast för certifierade nitrox dykare)
 • Lån av dykflaska och vikter ingår. Ombord i baren kan du handla Öl, Vin och starksprit samt läskedrycker
 • Alla skatter och miljöavgifter (green tax) ingår för ovannämnda tjänster

 

 

Grupper och Rabatter 
  5 fullbetalande + 1 fri
10 fullbetalande + 2 fri
18 fullbetalande + 3 fri
22 fullbetalande + 4 fri

 

MV Emperor Serenity är en modern, stor och rymlig liveaboard, där fint boende och service är standard. Denna 40 meters långa båt har plats för 26 gäster i 13 välutrustade kaniner, alla med luftkonditionering och privata dusch och Toalett. Njut av matplatsen i fria luften i aktern på huvuddäcket. Koppla av eller titta på nytagna undervattenvideos i den luftkonditionerade salongen. Övre däck har ett täckt och öppet område som är idealiskt för att titta på foton och bilder från din dykning eller bara koppla av under stjärnorna och njuta av den underbara Maldiviska atmosfären. Soldäcket är perfekt för att fånga dessa solstrålar eller ta en tupplur. All dykning görs från Emperor Serenitys stora Dhoni (medföljande båt) vilket fungerar som en stor dykplatform som tar dig till den perfekta dykplatsen varje gång. Ett gratis glas vin serveras med alla middagar. Handdukar erbjuds ombord. För enkelrum debiteras normalt pris + 80%. Alla kabiner har individuellt kontrollerbara luftkonditionering och fläkt. 

 • Lyxig Liveaboard av hög kvalitet
 • Spa på huvuddäck
 • Fri Nitrox och ett glas vin med middag

Specifikation
Konstruktion: Trä. byggdes 2016
Längd: 40 meter - Bredd: 13 meter
Motor: 600 Hp Doosan Daewoo
Generators: 2 x 50 KW
Vattendestillation: 12000 liter /dag
Navigation and kommunication: VHF radio, GPS chart plotter, Telephone, Mobile

Dykning
kompressorer: Ja
Nitrox: Utan kostnad
Hyra av dykutrustning: Kan tillhandahållas men måste bokas i förväg innan ankomst till båten. SMB & dykdator är obligatorisk vid varje dyk.
Säkerhetsutrustning: Oxygen/Medic First Aid Kit, Räddningsvästar & räddningsflottar finns ombord.
Dhoni: Stor medföljande båt, fullt utrustad med kompressorer, dykflaskor och syrgas.
För fotografer: Laddstationer, luftpistol, sköljbalja och kamerabord finns.

Kabiner
På övre däcket:   3 kabiner. 2 av dessa är sovitter med en king-size säng plus en enkelsäng. den tredje kabinen är en  tvåbäddskabin med en bredare dubbelsäng samt en enkelsäng.
På huvuddäcket: 2 sovitter med en king-size säng plus en enkelsäng.
På nedre däcket: 5 tvåbäddskabiner + 2 dubbelkabiner med en dubbelsäng i varje kabin.

Alla tvåbeddskabiner är möblerade med en dubbelsäng plus en enkelsäng. Att blir garanterad sängen som är dubbelsäng har ett tillägg på 35 Euro.

Maximum antal gäster: 26


South Central Atolls

Söker du spänning? Snabba driftdive, mantor, hajar och dykning på flera platser? Våra guider och besättning har gjort denna rutt till deras specialitet och ser till att du ser mantor och hajar såväl som potentiella magiska varelser som kommer ut ur djupet i det blå.

Januari till mars är säsongen för den här rutten. Det finns ett bra utbud av dykning från spännande kanaldyk till mer avslappnad dykning i atollerna på Thilas eller Giris. Det finns få andra båtar i området när vi besöker atollera vilka består av mestadels massor av obebodda öar.

North Male Atoll: Beautiful Pinnacles.
South Male Atoll: Grey Reef Sharks, Eagle Rays, Other Pelagics, Beautiful Macro Wreck.
Vaavu Atoll: Beautiful channels with magical soft corals and pelagic delights. Action packed night dive with Nurse Sharks and others.
Vattaru Atoll: Pristine coral reefs.
Meemu Atoll: Beautiful channels with pelagic action, Sailfish, Grey Reef Sharks, Eagle Rays and beautiful soft coral. Manta cleaning station.
Thaa Atoll: Hammerhead Sharks, Whale Sharks, Dolphins, Traditional Maldivian Channel Diving.
Laamu Atoll: Beautiful fish filled channels with great shark encounters.

Den här rutten är inte för nybörjare. De flesta dyk är driftdive och djup kring 30 meter. All dykning görs från en medföljande dhonis för att ge exakta in- och utgångspunkter. Vi rekommenderar minst 100 inloggade dyk för att du ska kunna delta i denna resa.

Hammerheads finns ofta i Thaa såväl som valhajar som besöker vår båt på natten lockat av krillen, som i sin tur lockas av ljus från båten. Vid rätta strömmar är kanaldykning här enastående. Stora stim av snappers, barracuda, vitfenade revhajar, Napoleon, sköldpaddor, örnrockor och mycket mer.

Du kommer antingen stiga på båten i Male och avsluta i Laamu (Kadhdhoo) eller det omvända. Inrikesflyget ingår i resan. Den här rutten har mycket driftdive, så det passar bäst för mererfarna dykare. Eftersom sikten är riktigt bra i de södra atollerna är detta perfekt för foto och videografer som vill ha större Pelagisk action.

 

Liveaboards pa Maldiverna

Liveaboard är utan tvekan det bästa valet för det ultimata dykresan på Maldiverna. Liveaboard ger dig möjlighet att njuta av många olika dykplatser på samma resa. Du gör upp till 3 dyk per dag och all mat ingår. Din semester börjar direkt efter ankomst i Malé flygplats. Här möts du av våra representanter vilka hjälper dig med transfer till båten, en kort båttur följt av en välkomstdrink. Välkommen ombord!

På en liveaboard i Maldiverna bor du ombord under hela din dyk-semester.  Du kan välja att kombinera din liveaboard med några dagar på en resort ö eller flyga hem direkt efter avslutad kryssning. Båtarna har både tvåbäddskabiner men även kabiner med dubbelsäng. Du gör dagligen upp till 3 dyk. Helpension, te, kaffe och vatten ingår samt lån av flaska, vikter och dykguide tjänster. Det finns dykutrustning att hyra för den som saknar egen. Om vädret tillåter brukar  det på de flesta avgångar bjudas på en grillafton på en så kallade ”Desert island”. 

 

 
Maldiverna – besök ett vykort!
Intresset för Maldiverna har under de senaste åren bara vuxit och landet har gjort sig känt för att erbjuda vykortsvyer i samtliga vädersträck. Ett örike bestående av kritvita stränder, kristallklart vatten och vajande kokospalmer. Landet ligger sydväst om Sri Lanka och Indien i den Indiska Oceanen. Den stora ytan som öarna spänner över gör Maldiverna till ett av världens mest geografiskt spridda land. Sett till den fasta ytan är landet däremot Asiens minsta och detsamma gäller antalet invånare. Detta beror på att mer än 99 % av landet består av vatten, perfekt för den som vill uppleva ett enormt utbud av fantastisk dykning. Maldiverna är ett fint resmål för den som vill ligga på en strand och njuta av de vackra vyerna men ett utomordentligt resmål för den som vill uppleva livet även under vattnet!

Geografi
Det som gör Maldiverna till ett högt rankat resmål för dykare är dess speciella geografi. Maldiverna består av 1192 korallöar som är grupperade i 26 atoller. Över 80 % av Maldivernas öar består av korall och sträcker sig mindre än en meter över havet.  Atollerna består av levande korallrev och sandbanker som i sin tur ligger på toppen av en lång bergsrygg som reser sig ur indiska oceanen i söder och vidare genom Maldiverna norrut. Toppen av denna rygg utgör en naturlig mur av korallrev som sträcker sig från norr till söder och som endast tillåter fartyg att passera genom den södra änden av Maldiverna.

Huvudstaden Malé är placerad centralt i bandet av atoller och i anslutning till dess internationella flygplats är det enkelt att fortsätta via båt eller sjöflygplan både norrut och söderut beroende på resmål. Ungefär hälften av landets invånare bor i huvudstaden Malé, övrig befolkning är utspridd över cirka 200 öar.

Klimat
Maldiverna är en åretrunt-destination för dykare med ett ständigt varmt och tropiskt klimat. En genomsnittstemperatur på 29-32 grader gör Maldiverna till ett utmärkt resmål för frusna nordbor. Två väderlekar dominerar ändå klimatet. Den nordöstra monsunen som håller på från december till mars med vindar som blåser från nordost. Den andra perioden är något fuktigare och kommer med den sydvästra monsunen som håller på från april till november, vilken kan dra med sig mer regn och starka vindar.

Dyka här
Det som gör Maldiverna eftertraktat bland dykare är den biologiska mångfalden som möjliggörs av atollerna och det stora antalet korallrev som omger dem. Landet räknas till en av världens främsta dykdestinationer. Har du ännu inte upplevt dykning med valhaj eller mantor? Då har du tur, chansen att uppleva någon eller båda av dessa magnifika djur är stor på Maldiverna!

På ett och samma dyk kan du uppleva allt från stora revhajar till små, färgglada revfiskar. Utbudet är väldigt varierat med olika arter av hajar; exempelvis grå revhaj, vitfenad revhaj, sköterskehaj och leopardhaj, olika arter av rockor,- örnrockor, djävulsrockor, stingrockor. Sedan finns det självklart massvis med fiskarter som barracudas, grodfisk och snappers. För den makrointresserade finns det fina möjligheter till att möta krabbor, nakensnäckor och olika maskarter. På toppen av det ett rikt utbud av färgglada koraller och svampar, både mjuka och hårda.  

Beroende på tidpunkt och årstid kan du vid dykning i Maldiverna uppleva måttliga till kraftiga strömmar. Det är här som djuren trivs och strömmarna för in nytt näringsrikt vatten till korallreven. Strömmarna möjliggör långa, bekväma driftdyk vilka genomförs från mindre båtar kallade ”Dohni”. Dessa  följer med strömmen och plockar upp dig efter avslutat dyk.

Passport och visum
Medborgare från Europeiska unionen behöver inte visum för Maldiverna. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Information:

Invånare :393 000

Visum: Nordiska medborgare erhåller turistvisum i 30 dagar utan extra kostnad vid ankomst till flygplatsen.Du behöver ett                    pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Tidszon: EST (UTC+5)

Språk: Dhiveti. Engelska går bra på båtarna

El: 220 v, 50Hz. Svenska kontakter fungerar

Valuta: Rufiya (Rf). Dollar och Euro accepteras också

Observera att det inte är tillåtet att ta med sig alkohol vid inresa till Maldiverna. All alkohol beslagtas av tullen. På resorten och dykbåtarna finns dock alkoholhaltiga drycker till försäljning.