MV Nautilus II med rutten Best Of Central Atolls

Avgångsdatum: 2020-11-30

Transport: Flyg t/r ingår. Reguljärflyg

Ställ en fråga

Dubbelkabin - Del i dubbelrum/tvåbäddsrum

 • Paketresa: Liveaboard i Maldiverna ombord på MV- Nautilus II. Priset inkluderar: Flyg t/r, lokala transfers, valda antal nätter ombord, helpension (3 måltider) te, kaffe och vatten. 3 dyk per dag inkl. dykguide, flaska och vikter. En grillafton på en obebodd ö (om väderförhållanden tillåter)
Pris från: 29 800 kr
Skicka förfrågan!

Resfakta

UTRESA  2020-11-30 från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg med Qatar Airways via Doha eller Turkish Airways via Istanbul

HEMRESA: 2020-12-08. hemkomst 09 dec. 


I resans pris ingår

 • Flyg t/r med reguljärflyg, måltider och dryck på planet samt 30 kg incheckat bagage.
 • 7 nätter ombord i delad dubbelhytt/tvånäddshytt.
 • Helpension (3 måltider) te, kaffe och vatten ingår.
 • Minimum 16 och max 17 dyk ingår lite beroende på omständigheter under resan.
 • Lån av flaska (12 L alu) och vikter ingår.
 • Lokala transfers till och från flygplatsen.
 • En grillafton på en obebodd ö (om väderförhållanden tillåter)
 • Male city tour med guide (på begäran)
 • Nitrox ingår utan extra kostnad (endast för certifierade nitrox dykare)
 • Alla skatter och miljöavgifter (green tax, bed tax) ingår för ovannämnda tjänster.

I resans pris ingår inte

 • Hyra av utrustning.
 • Individuell reseförsäkring.
 • Alkoholhaltiga drycker, övriga drycker från baren. Ombord i baren kan du handla öl, Vin, starksprit och läskedrycker.

Rutt: Best of Central Atolls
Dykkvalifikation: Advanced Open water diver eller motsvarande samt 20-30 loggade dyk.

M/V Nautilus Two 
Nautilus II: är en ovanlig stor båt med stora kabiner och stora sällskapsytor. Båten är 43 meter lång och 13 meter bred.  Hon har 12 rymliga kabiner i snygg design och kan ta emot 24 personer. Varje kabin har egen privat dusch med duschkabin och toalett. I alla kabiner finns ett skrivbord, en stor byrå med massor av lagringsutrymme och självklart 2 sängar.  2 av kabinerna finns på huvuddäck med stora fönster vilka ger direkt havsutsikt och  med en stor dubbelsäng. Klimatanläggning finns i alla kabiner vilka kan ställas in helt individuellt. EL med 230 V eluttag finns dygnet runt. Två reningsverk förser fartyget med massor av färskvatten. Nautilus II  bjuder på en avkopplande vistelse ombord och häftiga dyk upplevelser som du kommer att komma ihåg för resten av livet. Ladda upp solsken mellan dyken på det stora soldäcket eller på en bekväm solstol i skuggan medans Nautilus II tar dig vidare till nästa rev. Njut av maten ombord som består av ett brett utbud av lokala specialiteter och asiatiska rätter. 

Maldiverna
Det som gör Maldiverna till ett högt rankat resmål för dykare är dess speciella geografi. Maldiverna består av 1192 korallöar som är grupperade i 26 atoller. Över 80 % av Maldivernas öar består av korall och sträcker sig mindre än en meter över havet. Atollerna består av levande korallrev och sandbanker som i sin tur ligger på toppen av en lång bergsrygg som reser sig ur indiska oceanen i söder och vidare genom Maldiverna norrut. Toppen av denna rygg utgör en naturlig mur av korallrev som sträcker sig från norr till söder och som endast tillåter fartyg att passera genom den södra änden av Maldiverna.

Huvudstaden Malé är placerad centralt i bandet av atoller och i anslutning till dess internationella flygplats är det enkelt att fortsätta via båt eller sjöflygplan både norrut och söderut beroende på resmål. Ungefär hälften av landets invånare bor i huvudstaden Malé, övrig befolkning är utspridd över cirka 200 öar.

 

Dyka i Maldiverna
Det som gör Maldiverna eftertraktat bland dykare är den biologiska mångfalden som möjliggörs av atollerna och det stora antalet korallrev som omger dem. Landet räknas till en av världens främsta dykdestinationer. Har du ännu inte upplevt dykning med valhaj eller mantor? Då har du tur, chansen att uppleva någon eller båda av dessa magnifika djur är stor på Maldiverna!

På ett och samma dyk kan du uppleva allt från stora revhajar till små, färgglada revfiskar. Utbudet är väldigt varierat med olika arter av hajar; exempelvis grå revhaj, vitfenad revhaj, sköterskehaj och leopardhaj, olika arter av rockor,- örnrockor, djävulsrockor, stingrockor. Sedan finns det självklart massvis med fiskarter som barracudas, grodfisk och snappers. För den makrointresserade finns det fina möjligheter till att möta krabbor, nakensnäckor och olika arter av räckor. Färgglada mjukkoraller och anemoner finns också där att tas med hem på näthinnan eller i minneskortet. Beroende på tidpunkt och årstid kan du vid dykning i Maldiverna uppleva måttliga till kraftiga strömmar. Det är här som djuren trivs och strömmarna för in nytt näringsrikt vatten till korallreven. Strömmarna möjliggör långa, bekväma driftdyk vilka genomförs från mindre båtar kallade ”Dohni”. Driftdyken kan dock ibland kännas som utmanande och därför bör du ha god dykvana för att kunna njuta fullt ut av en dyksemester i Maldiverna. 

Frivikt och extra bagage
Du får ta med dig 30 kg incheckat bagage inkl. 8 kg handbagage. 

Betalningsvillkor
Anmälan   1500 kr + flygresan. 
Slutlikvid ska betalas senast 60 dagar innan avresan

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.
Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering. 

Avbeställningsskydd
Avbeställningsskyddet ingår inte i paketpriset men kan beställas separat vid behov. kostar 6% av totala resans pris. (den som försäkringen ska gälla för måste vara stadigvarande bosatta i Sverige) Vänligen notera: när du beställer avbeställningsskyddet med oss, fungerar vi enbart i egenskap av förmedlare för försäkringsbolaget ERV. Vi beställer din avbeställningsskydd i deras agentportal. Du bär själv ansvaret att ha koll på att du får mail med bekräftelse samt att premien betalas i tid. Får du inget mejl med bekräftelse inom en dag från beställningen ska du kontakta oss omgående. 

Överlåta resan
Du kan senast 60 dagar före avresan överlåta din bokade resa till en annan resenär som du själv
föreslår och att resenären uppfyller kravet för resan när det gäller dykkvalifikationer.

 
 

 

Karta

Best of central Atolls

Best of central Atolls (Male – North Ari Atoll – South Ari Atoll - South Male Atoll – Male)
Den här rutten bjuder på några av Maldivernas bästa dykplatser och passar alla dykare, erfarna som nybörjare men minimum Advanced Open water diver.
Vi dyker i norra delen av Ari atoll där dykplatserna bjuder på en mängd spännande djurliv och vackra koraller. Här kan man bl.a.  se grå revhajar och Mantor. Vi fortsätter sedan söderut på västra sidan av Ari atoll och dyker på flera andra ställen som Fesdu island (Fesdu Wreck)

Färdplan och dykplatser:
Fasgandu Faru - sleep Fasgandu Faru or Halaveveli Faru – Batala Maga Kan Tila -  Maya Tila - Fish head- sleep Fesdhoo Lagoon – Fesdhoo Wrack - sleep - Maahlos Tila -  Moohfushi Rock – BBQ sleep Enboodoo -  Dega Tila -  Mahibadu Tila – Noo Giri – sleep Dangehti – Five Rocks – Wale Shark watching – Digu Tila – sleep Dhigurah – Kudarah Tila – Vilamendu Tila – South Male Atoll – Labirince (night Dive) – sleep Guraidhoo – Kandoma Tila – Kuda Giri Wrack – Male – sleep Hulule Male or Kurumba 

Total 120 sjömil.

DYKDAGAR
Från den andra båtdagen erbjuds vanligtvis tre dyk (morgon, förmiddag, middag). Dagar båten kryssar mellan atollarna kan det hända att det andra dyket uteblir. Om så är fallet erbjuds ett nattdyk samma kväll, om vädret tillåter det.

DYKNING FRÅN DHONI
Varje dyk börjar med en detaljerad genomgång som hålls av dykguider ombord. Efter genomgången och sammanställningen av dykparen, kliver du ombord på det medföljande båten "Dhoni", vilket tar dig bekvämt till den kommande dykplatsen. Under resan till dykplatsen är det tillräckligt med tid för att sätta ihop utrustningen och förbereda dig för dyket.

Efter att  dykguider har kontrollerat de lokala förhållandena (strömmar och sikt) börjar dyket. Under dyket kan du följa dykguiderna eller dyka också i dykpar med din dykpartner (om du har tillräcklig erfarenhet). Efter dyket tar du dig upp på Dhoni och besättningen är där för att hjälpa dig när du kommer upp.

 

Liveaboards pa Maldiverna

Liveaboard är utan tvekan det bästa valet för det ultimata dykresan på Maldiverna. Liveaboard ger dig möjlighet att njuta av många olika dykplatser på samma resa. Du gör upp till 3 dyk per dag och all mat ingår. Din semester börjar direkt vid ankomst till flygplatsen i Malé. Vår representant möter upp för transfer till båten, en kort båttur följt av en välkomstdrink. Välkommen ombord!

På en liveaboard i Maldiverna bor du ombord under hela din dyk-semester.  Du kan välja att kombinera din liveaboard med några dagar på en resort ö eller flyga hem direkt efter avslutad kryssning. Båtarna har både tvåbäddskabiner men även kabiner med dubbelsäng. Du gör dagligen upp till 3 dyk. Helpension, te, kaffe och vatten ingår samt lån av flaska, vikter och dykguide tjänster. Det finns dykutrustning att hyra för den som saknar egen. Om vädret tillåter brukar  det på de flesta avgångar bjudas på en grillafton på en så kallade ”Desert island”. 

 

 
Om landet

Maldiverna – besök ett vykort!
Intresset för Maldiverna har under de senaste åren bara vuxit och landet har gjort sig känt för att erbjuda vykortsvyer i samtliga vädersträck. Ett örike bestående av kritvita stränder, kristallklart vatten och vajande kokospalmer. Landet ligger sydväst om Sri Lanka och Indien i den Indiska Oceanen. Den stora ytan som öarna spänner över gör Maldiverna till ett av världens mest geografiskt spridda land. Sett till den fasta ytan är landet däremot Asiens minsta och detsamma gäller antalet invånare. Detta beror på att mer än 99 % av landet består av vatten, perfekt för den som vill uppleva ett enormt utbud av fantastisk dykning. Maldiverna är ett fint resmål för den som vill ligga på en strand och njuta av de vackra vyerna men ett utomordentligt resmål för den som vill uppleva livet även under vattnet!

Geografi
Det som gör Maldiverna till ett högt rankat resmål för dykare är dess speciella geografi. Maldiverna består av 1192 korallöar som är grupperade i 26 atoller. Över 80 % av Maldivernas öar består av korall och sträcker sig mindre än en meter över havet.  Atollerna består av levande korallrev och sandbanker som i sin tur ligger på toppen av en lång bergsrygg som reser sig ur indiska oceanen i söder och vidare genom Maldiverna norrut. Toppen av denna rygg utgör en naturlig mur av korallrev som sträcker sig från norr till söder och som endast tillåter fartyg att passera genom den södra änden av Maldiverna.

Huvudstaden Malé är placerad centralt i bandet av atoller och i anslutning till dess internationella flygplats är det enkelt att fortsätta via båt eller sjöflygplan både norrut och söderut beroende på resmål. Ungefär hälften av landets invånare bor i huvudstaden Malé, övrig befolkning är utspridd över cirka 200 öar.

Klimat
Maldiverna är en åretrunt-destination för dykare med ett ständigt varmt och tropiskt klimat. En genomsnittstemperatur på 29-32 grader gör Maldiverna till ett utmärkt resmål för frusna nordbor. Två väderlekar dominerar ändå klimatet. Den nordöstra monsunen som håller på från december till mars med vindar som blåser från nordost. Den andra perioden är något fuktigare och kommer med den sydvästra monsunen som håller på från april till november, vilken kan dra med sig mer regn och starka vindar.

Dyka här
Det som gör Maldiverna eftertraktat bland dykare är den biologiska mångfalden som möjliggörs av atollerna och det stora antalet korallrev som omger dem. Landet räknas till en av världens främsta dykdestinationer. Har du ännu inte upplevt dykning med valhaj eller mantor? Då har du tur, chansen att uppleva någon eller båda av dessa magnifika djur är stor på Maldiverna!

På ett och samma dyk kan du uppleva allt från stora revhajar till små, färgglada revfiskar. Utbudet är väldigt varierat med olika arter av hajar; exempelvis grå revhaj, vitfenad revhaj, sköterskehaj och leopardhaj, olika arter av rockor,- örnrockor, djävulsrockor, stingrockor. Sedan finns det självklart massvis med fiskarter som barracudas, grodfisk och snappers. För den makrointresserade finns det fina möjligheter till att möta krabbor, nakensnäckor och olika maskarter. På toppen av det ett rikt utbud av färgglada koraller och svampar, både mjuka och hårda.  

Beroende på tidpunkt och årstid kan du vid dykning i Maldiverna uppleva måttliga till kraftiga strömmar. Det är här som djuren trivs och strömmarna för in nytt näringsrikt vatten till korallreven. Strömmarna möjliggör långa, bekväma driftdyk vilka genomförs från mindre båtar kallade ”Dohni”. Dessa  följer med strömmen och plockar upp dig efter avslutat dyk.

Passport och visum
Medborgare från Europeiska unionen behöver inte visum för Maldiverna. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Information:

Invånare :393 000

Visum: Nordiska medborgare erhåller turistvisum i 30 dagar utan extra kostnad vid ankomst till flygplatsen.Du behöver ett                    pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Tidszon: EST (UTC+5)

Språk: Dhiveti. Engelska går bra på båtarna

El: 220 v, 50Hz. Svenska kontakter fungerar

Valuta: Rufiya (Rf). Dollar och Euro accepteras också

Observera att det inte är tillåtet att ta med sig alkohol vid inresa till Maldiverna. All alkohol beslagtas av tullen. På resorten och dykbåtarna finns dock alkoholhaltiga drycker till försäljning.