Humboldt Explorer

Avgångsdatum: 2021-10-11

Transport: Flyg tillkommer

Ställ en fråga

Dubbelkabin - Del i tvåbäddskabin

  • 7 nätter / 8 dagars Liveaboard på Galapagos ombord M/V Humboldt Explorer: Inkluderar 3 måltider, lokala öl och vin, upp till 4 dyk dagligen, dykguide, lån av flaska och viktbälte, alla luftfyllningar ingår. Flygplatstransfer inom Galapagosöarna vid ankomst- och avgångsdagar.
Pris från: 50 358 kr
Skicka förfrågan!

Resfakta

I resans pris ingår
Transfer till och från flygplatsen
7 nätter/8 dagar liveaboard, del i dubbelkabin
Helpension (alla måltider) samt snacks, dricksvatten, te, kaffe och kalla drycker
Lokala vin och öl 
Lån av flaska och vikter ingår 


I resans pris ingår inte
Flyg till och från Ecuador
Flyg till och från Galapagos
Eventuell övernattningar innan och efter kryssningen
Hyra av utrustning.
Individuell reseförsäkring
Galapagos National Park Fee $100
Tourist card $20
Fuel surcharge $150
Nitrox  $150

Hör med oss för paketpriser inklusive flygresor, övernattningar och eventuella utflykter.

M / V Humboldt Explorer har plats för 16 passagerare i 8 bekväma,luftkonditionerade kabiner. Alla kabiner har privata badrumsfaciliteter. De flesta rum har enkelsängar men kan lätt sättas ihop till större sängar för par. Kabinerna finns på huvuddäcket och på nedredäck.  M / V Humboldt Explorer har också en rymlig och luftkonditionerade salong på huvuddäcket med matbord, TV, video, CD / DVD, video, bibliotek och lounge. Soldäcket på den övre planen fungerar också som utsiktsplats och ger möjlighet att ta panoramabilder. Jacuzzin ligger också på översta däcket.


Karta

Central Archipelago, Darwin & Wolf

En ungefärlig färdplan

Måndag 
Ankomst till Galapagosöarna från fastlandet i Ecuador. Transfer till båten, lunch och genomgång. Humboldt Explorer avgår från hamnen, efter en kort båtresa ankommer till Isla Lobos för ett check dive och säkerhetsinformation. Efter middagen kommer fartyget att avgå till nästa planerade destination.

Tisdag 
Punta Carrion (2 Dyk) 6:30 och 9:30 
Denna dag erbjuds 2 dyk vilka genomförs fram till lunch. På eftermiddag arrangeras ett besök På norra sidan av ön Seymour. Kort vandring på stigen runt norra Seymour för att se de stora kolonierna av blåfotiga boobies och frigate fåglar. Det är inte ovanligt att du här få även se sjölejon och Iguanor. Åter till båten för att avresa till norra öarna. (16+ timmars båtfärd)

Onsdag
Wolf Island (4 Dyk) 6:30, 10:30, 14:00 and 16:30 och eventuellt ett nattdyk.

Torsdag
Wolf Island (2 Dyk) 6:30 och 9:30 
Båtfärd till Darwin Island (2 Dyk) 14:00 och 16:30. 

Fredag 
Darwin Island (4 Dyk)
6:30, 10:30, 14:00 and 16:30 
Båtfärd till Wolf Island

Lördag
Wolf Island (3 Dyk) 6:30, 9:00 och 11:00 dyk.
lång båtresa till Cousin’s Rock (20+ timmar)

Söndag
Cousin’s Rock (1-2 Dyk)
6:30 and 9:30 dives (antal dyk beroende på restid från Wolf Island)
Cousin’s Rock bjuder på fantastiskt makro diving med chans att se sjöhästar, sjölejon och örnrockor. Lunch serveras dunder färden till Santa Cruz (3 timmar). Bussresa till Santa Cruz Highlands för att besöka gigantiska sköldpaddor i deras naturliga livsmiljö. Resten av kvällen kan du ägna pt besöka staden Puerto Ayora och Darwin Centre på egen hand. Middag på egen hand i Puerto Ayora. Tillbaka  till Humboldt Explorer vid 20:30.

Måndag
San Cristobal. Chech-out från båten senast klockan 9:00. Möjlighet att besöka stranden i staden för att se sjölejon och leguaner i deras naturliga miljö eller ta en kort promenad till Interpretive Centre (Galapagos Science Center. Transfer till flygplatsen om du har flyg till fastlandet. Vi rekommenderar alla gäster att passa på och åtminstone stanna ett par dagar extra på Galapagos. Galapagos har mycket att erbjuda även ovanför vatten.

Galapagos Humboldt Explorer FAQ. Läs mer!

Liveaboards pa Galapagos

Galapagosöarna är en ögrupp med 19 öar belägna i Stilla havet ungefär 1 000 kilometer väster om Ecuadors fastland. Resan till Galapagos går genom anslutningsflyg via fastlandet i Ecuador. En dykresa till Galapagos bjuder på oförglömliga dyk-upplevelser och möten med unika djur så som havsleguan,  galapagossjölejon, galapagospingvinen och galapagoshajen.  Öarna är också kända för fantastisk hajdykning runt Wolf och Darwinöarna. Dessa små och avlägsna öar nås bäst med liveaboards. Dina dykupplevelser på Galapagos kommer troligen omfatta bl.a. möten med galapagoshajar, silkeshajar och massor av hammarhaj.  Dykning i Galapagos handlar om de stora djuren, men Galapagos kan också bjuda på ett enormt utbud av unika smådjur som sjöhästar och nakensnäckor i alla fantastiska färger.


Om landet

Ecuador ligger i västra Sydamerika och har sitt namn efter ekvatorn som skär genom den norra delen landet. Huvudstaden är Quito och ligger på fastlandet.  För resor till Galapagos rekommenderar vi 2 nätter i Quito för att hinna anpassa sig till tidsförskjutningen och samtidig säkra upp för eventuellt försenade bagage.  

Visum
EU Medborgare som vill reser till Ecuador som turism behöver inte visa om man inte förväntar sig att stanna i Ecuador i mer än 90 dagar. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter panerade hemresa. Man ska också kunna uppvisa returbiljetten samt hotell/liveaboards voucher.

Vaccinationer
Du bör hålla dig uppdaterad om vaccinationer när du reser till ett nytt resmål. Vissa vacciner kan också krävas för resor till det landet. Läs mer på https://www.vaccinationsguiden.se/

Inrikesflyget
Inrikesflyget i Ecuador fungerar riktigt bra och vi kan hjälpa dig med att boka flyget. Hör med oss!