Bali-Komodo-Bali

Avgångsdatum: 2022-07-09

Transport: Flyg tillkommer, Angivet paketpris är prisindikation. Slutgiltigt pris bestäms därför på bokningsdagen

Ställ en fråga

Dubbelrum - Bunkbed- Budget Shared twin cabin

 • 7 nätter/ 8 dagar liveaboards i Standard Cabin eller deluxe cabin som tillval / Delat tvåbäddskabin, alla måltider och dryck, dykguide och maximum 20 dyk, flaska och vikter samt lokala transfers till och från båten ingår.
Pris från: 26 500 kr
Skicka förfrågan!

Dubbelrum - Deluxe kabin, del i tvåbäddsrum

 • 7 nätter/ 8 dagar liveaboards i Standard Cabin eller deluxe cabin som tillval / Delat tvåbäddskabin, alla måltider och dryck, dykguide och maximum 20 dyk, flaska och vikter samt lokala transfers till och från båten ingår.
Pris från: 31 800 kr
Skicka förfrågan!

Resfakta

Bali-Komodo-Bali - 8 days/ 7 nights

I resans pris ingår

 • 7 nätter/ 8 dagar liveaboards / Del i tvåbäddskabin.
 • Alla måltider och dryck.
 • 20 dyk.
 • Lån av flaska och vikter.
 • Lokala transfers till och från båten.

I resans pris ingår inte

 • Flyg
 •  Hyra av utrustning.
 • Individuell reseförsäkring.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Nitrox, 6 Euro per fyllning eller 100€ för hela resan.
 • Marinparksavgifter: per/Person  (125€  med reservation för höjning)

 

Flyg till och från Bali
Båten avgår från Bennoa i södra Bali. Flera flygbolag flyger till Bali Bl.a. Thai Airways, Qatar Airways eller Emirates.
Fråga oss för ett paketpris inkl. flyg. Ibland på pga. flygets ankomsttid i Bali, behövs en natt på hotell i Bali. Fråga oss om ett paketpris
och låt oss skräddarsy hela din resa.

Kombinationer med andra resmål i Indonesien

Många gäster väljer att resa till Bali ett par nätter innan kryssningen vilket vi stark rekommenderar. Det går också att förlänga resan med ett antal nätter på Bali efter dyk-kryssningen.
Du kanske vill förlänga din resa och kombinera kryssningen med andra resmål, exempelvis en vecka i Norra Sulawesi. Fråga oss för kombinationer och paketpriser.   

Geografin och miljön
Öster om Bali sträcker sig ett stråk av pittoreska öar vilka bjuder på ett rikt utbud av olika dykdestinationer på vägen till eller från Komodo Nationalpark. Lombok, Gili Islands, Sumbawa, Moyo, Satonda och Sangeang är de stora ”landmassorna” vilka rymmer många mindre öar och holmar.
Denna grupp av öar längre österut är förvånansvärt torra och påminner mer om torr gräsmark där det växer på branta vulkaniskt formade backar än de förväntade grönskande tropikerna. Så vida du inte besöker öarna vid den blötare regnperioden under vintermånaderna. Området är ett populärt resmål året runt då valet av destination och det dagliga schemat kan skräddarsys efter rådande väderförhållanden.

Liveaboard-dykning i Komodo
Komodo Nationalpark är officiellt deklarerat på världsarvslistan 1986 och nationalparken (Komodo, Rinca, och Padar-islands) är världens största skyddade marina zon. Variationen av öar i nationalparken i kombination med strömmar, vågor och vind har skapat en fantastisk mångfald av kust och marina habitat.

Undervattensströmarna är ständigt närvarande och dessa strömmar för med sig syre och näringsrikt vatten. Det är grunden till det häpnadsväckande undervattensliv du kommer upptäcka. Mangroveskogar, sjögräsbäddar och orörda korallrev är utmärkande för de olika habitaten som alla ligger inom nationalparkens gränser. Dykningen varierar från lodräta väggar och korallrev i olika former, plötsliga stup och lugnare vikar. Det sistnämnda passar utmärkt för makro-fantaster som söker mer sällsynta arter.

Hittills har över 1000 fiskarter, 260 revbyggande korallarter och 70 svampdjur noterats i nationalparken. Särskilt högt antal orgelkorall har noterats, vilka har gett upphov till de kända rosa sandstränderna. Sköldpaddor och andra marina djur besöker ofta nationalparken tillsammans med valar och mantor som ibland ses migrera genom parken.

På land är parken hem för många olika landlevande djurarter, exempelvis världens största landlevande ödla, draken eller som den också kallas, – Komodovaranen. De flesta turer bjuder på minst ett tillfälle att kliva i land på någon av öarna där du har möjlighet att även studera landlivet lite närmare.

M/V Mermaid II är 32 meter lång med dubbla motorer och skrovet är byggt helt i stål. Hon är en av de mest bekväma dykbåtarna i Indonesien. Med 8 dubbelhytter i deluxestandard och en ytterligare hytt i budgetstandard kan hon ta emot 18 gäster. Alla deluxehyttar är på huvuddäcket och har stora fönster vilka ger en markant havsutsikt. Varje hytt består av en dubbelsäng och en enkelsäng (max 2 gäster per hytt). Luftkonditionering samt privata dusch och toaletter finns i alla hytter. Budgethytten finns på det nedre däcket och har våningssängar och luftkonditionering men dusch och toaletten finns utanför hytten. 

Det stora dykplatformen finns på akterdäcket med 2 rejäla stegar att ta sig upp efter varje dyk. Dykplattformen är också utrustad med rinnande färskvatten för att skölja av sig saltvattnet med efter varje dyk. Dykdäcket är stor med gott om utrymme. Till varje dykare finns speciella förvaringsboxar att ha dykutrustningen i. För fotografer finns ett kamerabord och flera sköljbaljor.

Matsalen ligger på huvuddäck där läckra Thailändska och västerländska rätter serveras som buffé. Salongen är stor och rymlig med soffor och stora fönster, bar, kylskåp, te- och kaffekokare , TV / DVD, musikanläggning och bibliotek med ett komplett utbud av böcker om det marina livet. Det finns också ett relaxdäck med skugga och ett soldäck. Relaxdäcket med skugga har bekväma fåtöljer att koppla av i mellan dyken. Soldäcket som ligger framför styrhytten har en vadderad del som ett behagligt underlag för dig att njuta av solen. EANx NITROX är tillgänglig på alla kryssning.

Extra ombord
Ca.priser med reservation för ändriningar.

Nitrox 32% Per fyllning: 6 Euro
Paketpris för Nitrox hela liveaboarden: 96 Euro
Viner på flaska: 20/40 Euro
Öl: 2 Euro
Läsk och juicer ingår

Karta

7 nätter Bali-Komodo-Bali

Dag 1
Incheckning sker mellan klockan 14-16 i Benoa Harbour, Bali. Efter genomgång av båten och säkerheten ombord gör besättningen i ordning utrustningen medan du packar upp dina saker i kabinen. Middagen serveras klockan sju samtidigt som båten glider fram i solnedgången för en resa över natten till Moyo-island, nordväst om Sumbawa. 

Dag 2 – 3 dyk
Börja ditt äventyr med ett härligt dyk i det lugna, klara vattnet i Angel Reef på Moyo Island. Massiva  elefantöron-koraller och tunnsvampar tillsammans med stora stim av karaktäristiska bannerfish i sällskap av röda tryckarfiskar, grodfiskar, nakensnäckor, ål, kirurgfisk, snapper och tonfisk. Dagens lunch bestäms på plats då den köps in vid ett besök i en lokal by. Nästa dyk görs på Panjang reef, här kanske vi kan hitta några exemplar av små sjöhästar. Därefter kryssar vi 2 timmar till Satonda Island för ett nattdyk i världsklass och kan iakttagit tiotusentals fladdermöss i solnedgången. Efter ett lyckat dyk är det återigen dags för en nattkryssning till Sangeang island som ligger norr om Sumbawa.

Dag 3 – 4 dyk
Under dag tre bjuds det på två dyk vid Sangeang Island för att spana efter sällsynta nakensnäckor och sjöhästar. Vi
besöker också varma undervattenskällor som bidrar till det unika djurlivet. Sedan är det dags för en kryssning till Gili Banta för ett uppiggande dyk vid Tanduk Rusa. Vi spanar efter sköldpaddor, färgglad stenfisk, och den exotiska spanska dansaren (nakensnäcka). Havet är lugnt och här passar det bra att stanna för natten. Totalt har du nu fått uppleva sju dyk ombord på båten varav fyra gjordes under dagen och tre under gårdagen.

Dag 4 – 4 dyk
Om tidvattnet är rätt så dyker vi och spanar efter grå revhaj och delfiner vid Toko Gili Lawalaut. Dyk 2 genomförs i en snabb ström
tillsammans med pelagiska fiskar och mantor på dykdestinationerna Lighthouse Reef eller Old Passage.  Sedan återstår Crystal Rock med häftiga mjuka koraller där chansen är stor att stöta på hajar, sköldpaddor och Napoleonfiskar men också örnrockor. En riktig fisksoppa skulle man kunna säga! Efter dessa uttömmande dyk kryssar vi söderut för ett fascinerande nattdyk vid Pink Beach nära ingången till Komodo Nationalpark. 

Dag 5 – 3 dyk
Börja dagen med ett spännande besök i Komodo Nationalpark för att promenera med drakarna! Sedan kan du åter koppla av medan vi kryssar 2 timmar söderut till Horseshoe Bay, Raja Island. Spektakulär dykning väntar på den världsberömda platsen Cannibal Rock med sällsynta nakensnäckor, grodfisk, färgstarka koraller, svampar, sjöpungar, spektakulära koraller, stora svarta korallbuskar, sköldpaddor, cuttlefish och massor med revfisk. På land spanar vi sedan efter varaner, apor, och vildsvin efter stranden, där du får chans att gå på upptäcktsfärd. Med lite tur kanske vi får se valar och delfiner som äter sitt kvällsmål i den lugna bukten. Vi övernattar på denna fridfulla plats efter ett nattdyk.

Dag 6 – 4 dyk
Dykplatsen Three Sisters lockar oss till Padar Island för att möta hajar, nakensnäckor, kirurgfisk och djävulsrockor. Dykplatserna Manta Alley eller Takat Makasar väntar sedan för goda chanser till möte med mantor, en riktig WOW-upplevelse för den som inte mött dessa fantastiska djur tidigare! Nästa dyk görs på Bata Bolung, aka ”Current City” som är hem för stora Napoleonfiskar, sköldpaddor och taggmakrill.  Kanske blir det också ett dyk på Tatawa Kecil, men först undersöker vi strömmarna för att kontrollera att strömmens styrka är okej för alla ombord.  Till sist säger vi hejdå till Komodo Nationalpark med ett grymt nattdyk vid Gili Banta med Coral Cat Sharks, alternativt ett senare dyk efter middagen på den nattliga kryssningen mot Satonda Island.

Day 7 – 2 dyk
Vi avnjuter två underbara dyk vid Sumbawa Surprise, - makroentusiasterna kommer vara i sjunde himlen! Därefter kryssar vi vidare mot Moyo Islands för ytterligare chanser att se Ghost Pipefish, Ribbon Eel, sköldpaddor, cuttlefish och mycket mer innan vi nattkryssar till Benoa i södra Bali. Besättningen hjälper sedan till att skölja och göra i ordning din utrustning inför morgondagens utcheckning.

Day 8
Efter en stärkande frukost hjälper vi dig med transport in till land klockan 8.30 där resan fortsätter vidare till något närbeläget hotell eller mot flygplatsen, beroende på hur du väljer att göra. Kanske är det dags att bege sig hemåt och förbereda sig för nästa tur!

Totalt får du chansen att genomföra 20 dyk under denna resa!

Närmaste flygplats: Bali/Denpasar

Påstigning: 
Bali-Benoa
Avstigning: 
Bali-Benoa

Liveaboards i Indonesien

När det kommer till Liveaboards är Indonesien helt unikt. Ingenstans i världen kan man hitta ett så stort och varierande utbud med så många olika alternativ, vad det gäller rutt och variation på dykmiljö. I Indonesien erbjuder vi Liveaboards med avgång från en mängd olika avreseorter.

Avgångarna behöver ofta anpassas och skräddarsys med flyg och eventuellt inrikesflyg samt nödvändiga övernattningar mellan flygen. Skicka in din förfrågan här på vår hemsida. Vi återkommer sedan till dig och tillsammans med dig tar vi fram ett balanserat resplan till dig.


Om landet

Indonesien ligger i hjärtat av korall-triangel!

Koral Triangel är ett av världens viktigaste marina ekosystem på en yta av 6 miljoner km2 som omfattar Indonesiens, Malaysia, Papua Nya Guinea, Filippinerna, Salomonöarna och Östtimor Koral Triangel är planetens rikaste centrum för marint liv och mångfald, med över 6000 fiskarter, 76% av världens korallarter och ett häpnadsväckande utbud av marina djur. 

Republiken Indonesien, belägen i Sydostasien, är det största ö-nationen i världen, med över 17 000 öar och en befolkning på över 225 miljoner, sprid på en yta av 1,9 miljoner kvadratkilometer sträcker sig Indonesien hela vägen från Aceh i norr ner till Papua i sydost. Indonesien har något unikt att erbjuda alla sina besökare. Allt från vita sandstränder och spetsiga vulkaner, till ”Robinson Crusoe” öar och pulsande storstadsliv.

Visum
Du behöver en turistvisum för att komma in i Indonesien, som kan utfärdas vid ankomst till flygplatsen i Indonesien, Detta gäller för medborgare i alla Europeisa länder. Du behöver också ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Språk
Det officiella språket i Indonesien är Bahasa Indonesia. Personalen på Resort och Liveaboards är flerspråkiga och engelska talas flitigt.

Valuta
Indonesisk valuta är Rupiah (IRP). Pengar kan lätt växlas vid banker och offentliga växelkontor. Men växelkurserna kan variera. Bankomater är lättillgängliga i städer och flygplatser.

Hälsa & Vaccinationer
Vi rekommenderar alla resenärer att besöka en hälsoklinik 4-8 veckor före avresa. Många platser i Indonesien har fall av malaria och denguefeber. Om du planerar att resa överland i dessa regioner bör du överväga vaccination mot malaria.