MY Golden Dolphin III

Avgångsdatum: 2022-10-05

Transport: Flyg t/r ingår. Reguljärflyg, Angivet paketpris är prisindikation. Slutgiltigt pris bestäms därför på bokningsdagen

Ställ en fråga

Dubbelkabin - Del i tvåbäddskabin

 • Liveaboard i Röda Havet. Priset inkluderar flyg, lokala transfers, 6 dagar och 7 nätter dykkryssning, helpension (alla måltider) samt dricksvatten, te , kaffe, kalla drycker. Lån av flaska (12 L alu) och vikter ingår.
Pris från: 22 600 kr
Skicka förfrågan!

Resfakta

UTRESA
05OCT ARLANDA-ISTANBUL     1505  1950 
06OCT ISTANBUL-HURGHADA  0210  0355 


HEMRESA
14OCT HURGHADA-ISTANBUL 0445  0840  
14OCT ISTANBUL-ARLANDA     1145  1415 


30kg incheckat bagage ingår. All mat och dryck ingår under flygningarna

 I resans paketpris ingår

 • Flyg t/r
 • Transfer (alla nödvändiga transfer mellan flygplats, hotell och båt)
 • 7 nätter liveaboards /6 dykdagar
 • Helpension (alla måltider) samt snacks, dricksvatten, te, kaffe och kalla drycker
 • Lån av flaska och vikter ingår
 • Nitrox ingår utan extra kostnader
 • Skatter och miljöavgifter ingår i priset
 • En natt hotell i Hurghada på ankomstdagen
 • En natt hotell i Hurghada innan hemresan

I resans pris ingår inte

 • Hyra av dykutrustning
 • Individuella reseförsäkringar
 • Alkoholhaltiga drycker

M/Y Golden Dolphin III har 10 dubbelkabiner Alla kabiner har privat dusch och toalett och luftkonditionering. 8 av kabinerna ligger på nedre däcket och 2 kabiner på övre däcket. Båten är välutrustat och specialbyggd för dykkryssningar. Det finns 2 gummibåtar för transport till och från dyken samt övervakning av dykaktiviteterna. Båten har en rymlig salong/matsal och TV rum samt 2 utmärkta soldäck för att koppla av mellan dyken.

 

Karta

South Safari St. Johns

South St. Johns
En av de bästa Kryssningarna längs med Egyptens södra kust. Resan börjar i Port Galib och sedan fortsätter söderut hela vägen ändå till gränsen mot Sudan. Du dyker nästan alla de bästa dykplatserna i södra Egypten och mycket troligt kommer du att dyka eller snorkla med vilda delfiner vid Sataya området. Upplev underbar drop off dykning hela vägen ner till St. John´s reef som definitiv hör till ett av de bästa dykområden i världen. Regionen har antagligen de friskaste korallreven i hela Egypten med häpnadsväckande färger och former. Du dyker på kända dykplatser som bl.a. Shaab Sharm, Abu Galawa, Shaab Maksur, Dolphin Reef Sataya, Habili Ali och Shaab Claude.


För vem passar resan?

Den här resan passar certifierade dykare med ett certifikat över grundkursnivån (PADI
Advanced owd eller CMAS 2 stjärnig) samt med erfarenhet av minimum 10-20  dyk.
För dig som saknar certifikatskravet kan vi erbjuda PADI Advanced Open Water Diverkursen ombord.
Hör med oss!

Vara Liveaboard paketresor inklusive flyg

Liveaboard är en Dykkryssning som ger dig möjlighet att upplev dykningen i Röda havet när det är som bäst. Oavsett vilken rutt du än väljer kommer du inte att bli besviken. Dyk i det klara och varma vattnet omgiven av vackra koraller, fascinerande djur och spännande vrak.  Allt detta plus komforten på båtarna och våra erfarna dykguider gör din dyksemester till en oförglömlig  upplevelse.


Resan
Vi flyger till Egypten/Hurghada med direktflyg (charter) eller med Turkish Airlines via Istanbul. Båten lämnar hamnen på förmiddag dagen därpå och första dyket görs innan lunch. Vi gör 3-4 dyk per dag inklusive ett nattdyk. Efter 6 dagar dykning avslutas dykningarna och båten kommer tillbaka till marinan. Sista natten tillbringas ombord där båten ligger vid kajen. På morgonen och efter frukost checkar vi ut för transfer till flygplatsen och hemresan.

Maten
Ombord erbjuds 3 måltider och mellanmål samt frukter, läskedryck, färskvatten, kakor, te och kaffe.  Maten består av varierande Egyptiska rätter med kött, fisk och fågel med en mängd olika blandningar av sallader och grönsaker.  Gäster som äter enbart vegetariskt hittar en varierande urval av sallader och grönsaker men vi ser också till att det finns även andra vegetariska alternativ tillgängliga de gånger vi vet att vegetariska önskemål har framförts.  Öl och vin kan köpas ombord.

Dykning
3-4 dyk per dag. Sista dagen blir det två dyk på förmiddagen, därefter avslutas dykningen och båten kommer in i hamn kl. 15.00. På kryssningar där vi dyker på marinparker tillåts max 3 dyk per dag i enlighet med marinparks bestämmelserna. Sista natten tillbringas ombord eller på hotell. Ombord finns det utöver den ordinarie besättningen även 2 erfarna dyk-guider med stor lokalkännedom. Flaska och vikter och nitrox finns ombord till din förfogande utan extra kostnad. 

Dykutrustning/hyra av utrustning 
Endast lån av 12 liter flaskor och vikter ingår. Vår rekommendation är att du tar med dig din egen dykutrustning på resan. För dig som saknar en egen dykutrustning eller om du vill hyra större flaska, finns möjlighet att hyra det på plats. Vi kan vidarebefordra din förfrågan till båten. 

Frivikt och extra bagage
Du får ta med dig 20 kg incheckat bagage inkl.handbagage. 
Extra bagage vid behov. 5 kg 200 kr, 10 kg 350 kr.(ca.priser)

Betalningsvillkor
Anmälningsavgift 3000 kr inom 3 dagar.
Slutbetalning senast 60 dagar innan avresan

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.
Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

 

Om landet

Egypten ligger i nordöstra Afrika och gränsar till Libyen i väster, Sudan i söder, Israel och Gazaremsan i nordöst.

Klimat
I Egypten skiner solen året om. Sommaren är extrem varmt (mai-september) och det är inte ovanligt med temperaturer över 40 grader. Först i december börjar det bli kyligt igen, särskilt om nätterna. Januari är den kallaste månaden med dagstemperaturer mellan 15 och 22 grader på dagtid.

Vattentemperaturen i Röda havet längs Egyptens kust stiger på sommaren (juli,aug,sep,okt) till omkring 30 grader. På vintern kan det vara kring 20-22 grader.

Dykning
I Egypten dyker vi i Röda havets klara vatten. Röda havet är jordens nordligaste tropiska hav och även vårt närmaste tropiska hav. Korallreven i Röda havet bjuder alltid på en svårslagen färgprakt och artrikedom. Här finns även krigsvrak från andra världskriget. Röda havet har ett av världens bästa dykvatten.

Passport och visum
Medborgare från Europeiska unionen erhåller visum vid ankomst till flygplatsen i Egypten. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Egyptiskt Pund
100 SEK = ca. 200 EGP
(våren 2018)

Strömstyrka
220 V. Stickkontakt som hemma.

Språk
Arabiska.De flesta som jobbar med turister pratar mycket bra Engelska.

Lokaltid
Svensk tid +1 timme. Egypten byter till sommartid/vintertid vid andra tider än i Sverige.