Liveaboard i Sudan, 2 veckor, Deep south/Suakin med start i södra Egypt.

Avgångsdatum: 2019-04-04

Transport: Charterflyg, Angivet paketpris är prisindikation. Slutgiltigt pris bestäms därför på bokningsdagen

Ställ en fråga

Paket - Del i tvåbäddskabin

  • Sudan/Liveaboards (Respaket inkl. flyg) 2 veckor-Deep South/ Suakin. Start från Port Ghalib - Egypten
Pris från: 42 700 kr
Skicka förfrågan!

Resfakta

Utresa: Köpenhamn  2019-04-04, Direktflyg till Hurghada

Hemresa: Egypten/Hurghada  2019-04-18, Direktflyg till Köpenhamn

I resans pris ingår
Flyg med direktflyg 5 tim 20 min
Transfer till och från Port Galib i södra Egypten
13 nätter liveaboard, del i dubbelkabin
En natt hotell i Port Galib, del i dubbelrum 
Helpension (alla måltider) samt snacks, dricksvatten, te, kaffe och kalla drycker
Lån av flaska och vikter ingår
Bränsletillägg (350 Euro som vi har inkluderat)


I resans pris ingår inte
Hyra av utrustning.
Individuell reseförsäkring
Alkoholhaltiga drycker
400€ + 155 $ Egypten och Sudan inresevisum, lokala skatter och avgifter.(betalas ombord)
Nitrox fyllningar, kurser eller andra extra tjänster

M/S Royal Evolution
Detta fartyg är ett stort och rymlig fartyg. Redan när hon byggdes har man tänkt på att fartyget ska fungera för längre expeditioner och dessutom i internationella vatten. Därför är M/S Royal Evolution
utrustade med internationellt standard. Under vinterhalvåret gör Royal Evelution 2 veckors resor till Sudan med utgångspunkt från Södra Egypten. Under sommaren och hösten används båten för resor i det Egyptiska Röda havet. Royal Evolution är ett extremt stabilt fartyg och har stora utrymmen ombord. I akter finns ett stort dykdäcket med bänkar, generösa sittplatser och förvaringslådor.

Royal Evolution har 10 twin kabiner med 2 separata sängar I varje kabin. Hon har också 2 kabiner med dubbelsängar, dessa två kabiner finns på det övre däcket. All kabiner har private dusch och toalett, minibar, TV & DVD, bord och stolar samt mediaspelare.  

 

 

Resan
Vi flyger till Egypten/Hurghada eller Marsa Alam med direktflyg. Vår representant möter upp vid ankomst i Hurghada/Marsa Alam för vidare transfer till Port Galib (Norr om Marsa alam) där båten ligger vid kaj. Du checkar in på din kabin och båten avgår så for alla andra gäster har anlänt.

Maten
Ombord erbjuds 3 måltider och mellanmål samt frukter, läskedryck, färskvatten, kakor, te och kaffe.  Maten består av varierande Egyptiska rätter med kött, fisk och fågel med en mängd olika blandningar av sallader och grönsaker.  Gäster som äter enbart vegetariskt hittar en varierande urval av sallader och grönsaker men vi ser också till att det finns även andra vegetariska alternativ tillgängliga de gånger vi vet att vegetariska önskemål har framförts.  Öl och vin kan köpas ombord.

Dykning
Se reseprogram i PDF >

Dykutrustning/hyra av utrustning 
Om du saknar egen dykutrustning kan du beställa hyr-utrustningen med oss. Betalning sker sedan ombord.

Frivikt och extra bagage
Vi bokar för dig specialbagage på charterflyget. du får därmed  ta med dig 30 kg plus 5 kg. i handbagage.

Betalningsvillkor
Anmälningsavgift 4000 kr inom 8 dagar.
Slutbetalning senast 60 dagar innan avresan

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.
Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

Dykförsäkring/Dykolycksfall
På destination måste du kunna uppvisa papper/intyg om att du är försäkrade. Försäkringen ska omfatta omhändertagande vid sjukdom och inkludera även dykolycksfall och vårdkostnader samt eventuell hemtransport. Kolla med din hemförsäkring eller kontakta DAN International.

Pass och Visum
Skandinaviska medborgare behöver inte skaffa visum  i förväg för resor till Egypten eller Sudan. Man behöver ett pass som är giltig minst 6 månader efter planerade hemresa. Du kommer att behöva 2 visum för inresa till Egypten. Första visumet behövs för din första inresa till Egypten och den andra visumet behöver du när du åter kommer tillbaka till Egypten från Sudan. Det första visumet inkluderar vi i din resa. Det andra visumet samt visum för inresa till Sudan betalas ombord tillsammans med  övriga avgifter och skatter.

Ändring av priset
Diving Travel Network AB har rätt att ändra paketpriset ifall det inträffar kostnadsökningar för Diving Travel Network efter det att bokning har bekräftats. Diving Travel Network får höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningar och som enbart berör de tjänster som ingår i paketresans. Exempel på detta är ändringar i transportkostnader, ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan, eller ändringar i växelkurser som påverkar Diving Travel Networks kostnader för resan. 

Omständigheter under pågående resa
På grund av arrangemangets karaktär kan det förekomma speciella omständigheter som medför ändringar i det exakta färdplanen. Arrangemangets färdplan måste ibland ändras på grund av dåligt väder, förutsättningar i djur & havsmiljö, myndighets beslut. evakuering av skadad eller sjuk deltagare eller andra eventualiteter som Diving Travel Network AB eller dess samarbetspartner ej råder över. Att resa på denna typ av resa innebär att acceptera vissa omständigheter. I och med att anmälan skett accepterar resenären detta faktum gällande ändringar för arrangemangets färdplan.  Vid eventuella ändringar enligt ovan görs detta alltid med deltagarens bästa som mål. Deltagare har ingen rätt till ersättning efter dylika ändringar av färdplan. 

 

Karta

Sudan/Deep south & Suakin - 2 veckor med start Port Ghalib - Egypten

Våra respaket med 2 veckors Liveaboards i Sudan med rutten Deep South/Suakin avgår från Port Galib i Södra Egypten.  Detta sätt att resa och dyka i Sudan är ett smidigt och bekvämt alternative. Under större delen av året har vi avgångar med direktflyg till Hurghada eller Marsa alam. Båtarna avgår från Port Galib strax norr om Marsa alam, där du även tillbringar första och sista natten av resan.

2 Veckor-Sudan Deep South/Suakin 

Reseprogram i PDF >

Frågor & svar i PDF >

För vem passar resan?
Den här resan passar certifierade dykare med ett certifikat över grundkursnivån (PADI Advanced OWD eller CMAS 2 stjärnig) samt med erfarenhet av ca.50 dyk. Du bör vara van dykare och ha dyk ett par dyk senaste 12 månaderna. 

Paketresor med Liveaboard i Sudan

Följ med i Hans Hass och Jacques Cousteaus fotspår och upptäck Sudan.

Med oss kan du resa till Sudan och njuta av den underbar dykning ombord på någon av våra Liveaboards. Våra Liveaboards med en vecka liveaboards erbjuds med flyg till och från Port Sudan. Du kan också välja våra populära avgångar från södra Egypten, dessa turer är på 2 veckor och avgår från Port Galib norr om Marsa alam. 

Eftersom landet inte har någon turistinfrastruktur, är en liveaboard det enda sättet att utforska den fantastiska, orörda undervattensvärlden, liksom även Hans Hass och Jacques Cousteau gjorde engång i tiden.
Port Sudan är en hamnstads i östra Sudan och huvudstad för Röda havs regionen.  Oavsett om din resa utgår från södra Egypten eller om du flyger direkt till Sudan, är Port Sudan det hamn du kommer att besöka i Sudan för det administrativa gällande din Liveaboard.

Sudan erbjuder nästan orörda rev och vrak, vilket lämnar inget att önska. Till exempel, Umbrien, som anses vara en av de vackraste vrak i världen, Toyota-vraket, så namngivet på grund av sin last av bilar och lastbilar, eller till ruinerna av undervattensobservatoriet "Precontinent" av Jacques Cousteau.

Du kan hitta färgglada korallträdgårdar, fascinerande grottor, djupa, fantastiska överhäng. Återigen kan du träffa stora hammerheads eller barracudas. 

Om landet

Sudan är den största, men ändå det minst besökta landet i Afrika.  Sudans kust  sträcker sig över 400 km längs Röda havet. Liksom i Egypten består landskapet också i Sudan av platta slätter som skiljer sig mellan flera karga bergskedjor och öknar. 

Med ett otroligt utbud av olika arter av haj, mantor och en kristallklar sikt i vattnet, är Sudan snäppet vassare som dyk-resmål än det Egyptiska Röda havet.  
Ingen dykplats är trångt och reven är skonade av massturismen. Vattentemperaturerna varierar från 24 till 26 C på vintern till en varm 30 - 32 på sommaren.

Orörd och bevarad havsmiljö
Man kan tryggt säga att Sudan fortfarande erbjuder orörda rev och havsmiljö, där du är bland de max 1200 dykare som årligen besöker Röda havet utanför Sudans kuster.

Bästa tiden att besöka Sudan är mellan november till maj. Övriga månader är vattentemperaturen för varmt och djuren söker sig till större djup.