Liveaboard i Röda havet

På den här sidan kan du söka bland våra reguljära Liveaboards avgångar i Röda havet. Du kan filtrera med datum och båt, välj kabin, antal personer och skicka in din förfrågan. Dessa avgångar behöver sedan kompletteras med flygresan. De olika båtarna och olika rutterna har extra tillägg som behöver betalas ombord. Dessa tillägg är bränsletillägg, miljöskatter, parkavgifter eller Nitrox.
Vid förfrågan kan du be oss att återkomma till dig med ett paketpris för hela resan inklusive flyg och ovannämnda extra avgifter.
I så fall meddela vänligen från vilken flygplats du vill påbörja din resa.
Fler avgångar hittar du bland våra färdiga respaket till Röda havet

Välj liveaboard i Röda havet

Vid förfrågan kan du be oss att återkomma till dig med ett paketpris för hela resan inklusive flyg och parkavgifter. Vänligen meddela också från vilken flygplats du vill påbörja din resa.

Karta

Våra flexibla avgångar med Liveaboard i Röda havet

Liveaboard är en Dykkryssning som ger dig möjlighet att uppleva dykning i Röda havets klara vatten, på ett mycket bekvämt sätt. Oavsett vilken rutt du än väljer kommer du inte att bli besviken. Dykning i Röda havet bjuder på vackra koraller, fascinerande djur och spännande skeppsvrak.

Att välja rutt
Egypten har ganska lång kust vid Röda havet och båtarna avgår från flera olika hamnar. Liveaboards i Röda havet delast i en mängd olika rutter.

 • Nordlig kryssning (även kallad Classic Cruise eller Reef & Wreck)
  Du dyker i norra delen av Röda havet, området mellan Hurghada och Sharm el-Sheikh.  Du dyker på kända dykplatser som bl.a. skeppsvraken runt Abu Nuhas Reef, det berömda vraket Thistlegorm och nationalparken Ras Mohammed.För vem passar resan?
  Dykare med ett certifikat över grundkursnivån (PADI Advanced owd
  eller CMAS 2 stjärnig) samt med erfarenhet av 15-20 dyk. För dig som saknar certifikatskravet kan vi
  erbjuda PADI Advanced Open Water Diver kursen ombord. Hör med oss!
  Påstigning/Avstigning i Hurghada
 • North & Tiran
  Den här rutten kombinerar det bästa av norra Röda havet. Du kommer att uppleva fantastiskt väggdyk och korallträdgårdar men även de mest kända vraken i norra Röda havet. Geografisk täckning av denna rutt är ett område mellan Hurghada, Sharm el-Sheikh och Tiransundet. Du dyker på kända dykplatser som bl.a. skeppsvraken runt Abu Nuhas Reef, det berömda vraket Thistlegorm och nationalparken Ras Mohammed. Under den här kryssningen besöker vi även 4 av Transundets berömda dykplatser , Jackson reef , Woodhouse reef, Thomas & Gordon reef. Dessa magnifika rev är bergsformationer som reser sig från stora djup och är täckta av vackra korallformationer.För vem passar resan?
  Dykare med ett certifikat över grundkursnivån (PADI Advanced owd
  eller CMAS 2 stjärnig) samt med erfarenhet av 15-20 dyk. För dig som saknar certifikatskravet kan vi
  erbjuda PADI Advanced Open Water Diver kursen ombord. Hör med oss!Påstigning/Avstigning i Hurghada
 • The Brothers
  Big Brothers och Little Brothers är två små korallöar som ligger cirka 60 km. från kusten. Little Brothers är den mindre av dessa två öar och ligger ca 1 km. bort. Liksom Big Brothers omges även Little Brothers av lodrätta koralväggar. På båda öarna kan du förvänta dig en mycket hög koncentration av marint liv. Väggarna täcks bokstavligen med liv, hårdkoraller och mjukkoraller (Gorgonians) i en häpnadsväckande mängd av olika färger och former. Självklart hittar du här gott om fisk och speciellt större fiskar som Napoleonfisk, Vitspetsiga Oceanhajar, Revhajen, sköldpaddor, tonfisk, barracuda mm..
  Här finns även 2 vrak på ön Big Brothers. S.S. Numidia och Aida II. Stora delar av dessa vrak ligger alldeles för djupa för att vara tillgängliga för vanliga sportdykare. Vi dyker på de delar av vraken som ligger grundare och inom ramen för sportdykning.För vem passar resan?
  Dykare med ett certifikatnivå utöver grundkursnivån (PADI Advanced owd eller CMAS 2 stjärnig) och
  med erfarenhet av minimum 30-50 dyk. För dig som inte uppfyller certifikatskravet kan vi erbjuda Advanced Open Water Diver kursen ombord. Hör med oss!Påstigning/Avstigning i Hurghada eller Port Ghalib
 • Simply The Best (Brothers, Daedalus reef och Elphinstone)
  Rutten är en kombination av Brothers öarna, Daedalus reef och Elphinstone.
  Elphinstone: ligger ca 12 km. ut från kusten utanför Marsa alam och det mest kända revet i södra Röda havet. Revet är ca 300 meterlångt. På båda sidor täcks de lodrätt väggarna av vackra mjuka koraller. Artrikedomen på både djurlivet och korallerna är imponerande. Du driver med strömmen från norra delen av revet till den sydligaste punkten. Titta ut i det blå och du kommer mycket troligt att se något större djur. Vissa tider på året finns det gott om Oceanic White tip här.
  Deadalus Reef: ligger ca. 55 sjömil ut från kusten i södra Egypten och klassa som skyddad marinpark. Ovanför vattnet består den av en liten ö med en fyr i mitten men under vatten har du en oas av marint liv. På grund av det långa avståndet från kusten är platsen endast tillgängligt för Liveaboards båtar. Vill du se stora djur, haj eller med lite tur manta? Då är det här stället rätt plats. Under månaderna maj och juni samlas hammarhajarna här i stora stim.För vem passar resan?
  Den här resan passar certifierade dykare med ett certifikatnivå utöver grundkursnivån (PADI Advanced owd eller CMAS 2 stjärnig) och med erfarenhet av minimum 30-50 dyk. För dig som inte uppfyller certifikatskravet kan vi erbjuda Advanced Open Water Diver kursen ombord. Hör med oss!Påstigning/Avstigning i Hurghada eller Port Ghalib
 • South St. Johns (Deep South)
  En av de bästa Kryssningarna längs med Egyptens södra kust. Resan börjar i Port Galib och sedan fortsätter söderut hela vägen ändå till gränsen mot Sudan. Du dyker nästan alla de bästa dykplatserna i södra Egypten och mycket troligt kommer du att dyka eller snorkla med vilda delfiner vid Sataya området. Upplev underbar drop off dykning hela vägen ner till St. John´s reef som definitiv hör till ett av de bästa dykområden i världen. Regionen har antagligen de friskaste korallreven i hela Egypten med häpnadsväckande färger och former. Du dyker på kända dykplatser som bl.a. Shaab Sharm, Abu Galawa, Shaab Maksur, Dolphin Reef Sataya, Habili Ali och Shaab Claude.För vem passar resan?
  Den här resan passar certifierade dykare med ett certifikat över grundkursnivån (PADI
  Advanced owd eller CMAS 2 stjärnig) samt med erfarenhet av minimum 10-20 dyk. För dig som saknar certifikatskravet kan vi erbjuda PADI Advanced Open Water Diverkursen ombord. Hör med oss!Påstigning/Avstigning i Port Ghalib

 

Reseinformation

Resan
Det går att flyga till Egypten/Hurghada eller Marsa alam med direktflyg/charterflyg. Charterflygen har dock fasta avresedagar och det är inte alltid dessa passar bra med båtarnas schema. Ett annat alternativ är reguljärflyget via Istanbul.

Maten
Ombord erbjuds 3 måltider och mellanmål samt frukter, läskedryck, färskvatten, kakor, te och kaffe.  Maten består av varierande Egyptiska rätter med kött, fisk och fågel med en mängd olika blandningar av sallader och grönsaker.  Gäster som äter enbart vegetariskt hittar en varierande urval av sallader och grönsaker men vi ser också till att det finns även andra vegetariska alternativ tillgängliga de gånger vi vet att vegetariska önskemål har framförts.  Öl och vin kan köpas ombord.

Dykning
3-4 dyk per dag. Sista dagen blir det två dyk på förmiddagen, därefter avslutas dykningen och båten kommer in i hamn kl. 15.00. Sista natten tillbringas ombord eller på hotell. Ombord finns det utöver den ordinarie besättningen även 2 erfarna dyk-guider med stor lokalkännedom.

Dykutrustning/hyra av utrustning
Endast lån av 12 liter flaskor och vikter ingår. Vår rekommendation är att du tar med dig din egen dykutrustning på resan. För dig som saknar en egen dykutrustning eller om du vill hyra större flaska, finns möjlighet att hyra det på plats. Vi kan vidarebefordra din förfrågan till båten.

Extra avgifter att betala på plats.
I våra paketresor med Liveaboard till Egypten inkluderar vi alla extra utgifter vilka i annat fall ska betalas på plats.
Dessa avgifter är mellan 130 Euro till som max 270 Euro. Priser du ser på just denna sida inkluderar inte dessa avgifter. Hör med oss för ett paketpris vid förfrågan.

Betalningsvillkor
Anmälningsavgift 1500 kr inom 8 dagar.
Slutbetalning senast 60 dagar innan avresan

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.
Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

Hälsa och dykning.
Dykning kräver god hälsa. Det är viktigt att resenären har god hälsa och är frisk. Ansvaret ligger på resenären att kontrollera sin hälsa. Resenär som har fyllt 45 år rekommenderas att göra en hälsokontroll för dykning innan resan. Formulär att ta med till läkare för hälsokontroll finns i följande länk.  https://www.divingtravel.se/medicform.pdf

Dykförsäkring/Dykolycksfall
På destination måste du kunna uppvisa papper/intyg om att du är försäkrade. Försäkringen ska omfatta omhändertagande vid sjukdom och inkludera även dykolycksfall och vårdkostnader samt eventuell hemtransport. Kolla med din hemförsäkring eller kontakta DAN International.

Pass och Visum
Skandinaviska medborgare behöver inte skaffa visum  i förväg för resor till Egypten. Man behöver ett pass som är giltig minst 6 månader efter planerade hemresa. Visum kan ingå i resan beroende på vad som står i resfakta eller bokningsbekräftelsen. I normala fall när man rese med charter inkluderas visumkostnad i flygpriset. Vid flygning med reguljärflyg kan visum inkluderas men då som ett separat tillägg.

Överlåtelse av resan
Du kan senast 60 dagar före avresan överlåta din bokade resa till en annan resenär som du själv
föreslår. Det är dock en förutsättning att den som paketresan överlåts till, uppfyller de nödvändiga villkoren och kraven för deltagande i paketresan. Ändring av namn på flygbiljetter kan bli omöjligt eller kan innebära avgifter. Dessa avgifter betalas av dig eller den som du överlåter resan till.

Ändring av priset
Diving Travel Network AB har rätt att ändra paketpriset ifall det inträffar kostnadsökningar för Diving Travel Network efter det att bokning har bekräftats. Diving Travel Network får höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningar och som enbart berör de tjänster som ingår i paketresans. Exempel på detta är ändringar i transportkostnader, ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan, eller ändringar i växelkurser som påverkar Diving Travel Networks kostnader för resan.

Allmänna hälsoråd
Som dykare bör du känna till att dykning under vissa förhållanden kan vara mycket ansträngande.
Det är viktigt att du som bokar resan har normal hälsa.  Ansvaret ligger på resenären att kontrollera sin hälsa.  Vi kräver inget hälsointyg men om du känner att du behöver göra en hälsokontroll, finner du formulär för det i följande länk. https://www.divingtravel.se/medicform.pdf