Murex Manado Resort

Välj önskad rumstyp, gå vidare och välj antal dyk och skicka in förfrågan. Din förfrågan behöver sedan kompletteras med transfers till och från ön samt eventuellt övriga önskemål. Vi kan assistera med bokning av flygresan.

Ställ en fråga

Rumstyper

Dubbelrum - Deluxe Cottage-Dubbelrum/Pris per person

 • Luftkonditionering
 • Daglig städning
 • Utsikt över trädgården
 • Terrass
Pris från: 94 860 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Enkelrum - Deluxe Cottage-Single Room

 • Luftkonditionering
 • Daglig städning
 • Utsikt över trädgården
 • Terrass
Pris från: 132 804 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Dubbelrum - Poolside Cottage

Pris från: 85 932 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Enkelrum - Poolside rum. Enkelrum

Pris från: 117 180 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Dubbelrum - Premium Deluxe Cottage-Dubbelrum/Pris per person

Pris från: 136 152 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Murex Manado Resort, North Sulawesi

Från det ögonblick du anländer till Murex Manado kommer alla i personalen varmhjärtad att få dig känna dig som en del av familjen. Detta markerar starten på en fantastisk semester.

Murex's avslappnade men ändå klassiska atmosfär gör det till ditt andra hem i norra Sulawesi. Dyk på världskända Bunaken nationalpark, utforska husrevet eller bara ta det lugnt och koppla av med vänner och familjen. Oavsett vad du bestämmer dig för, kommer du att uppleva en enastående service och en oförglömlig tid i norra Sulawesi.

 

Boendet

Njut av strandläge vid havet med hisnande utsikt över vattnet mot Bunaken nationalpark och den vulkaniska ön Manado Tua som reser sig i horisonten.
Murex Manado erbjuder tolv bekväma och rymliga bungalower med trädgårdsutsikt samt tre bungalower med utsikt över havet och poolen.

 

Alla rumen erbjuder följande egenskaper

 • 24-timmars elström
 • Eget badrum med varmt vatten
 • Luftkonditionering King size-sängar eller två enkelsängar
 • Veranda med sittplatser
 • Dricksvatten, kostnadsfritt te och kaffe
 • Gratis WiFi

Rummen är strategiskt fördelade runt de välskötta vattenträdgårdarna, vilket garanterar en lugn och avkopplande vistelse för varje gäst.

Restaurang och Matupplevelsen

Tre måltider om dagen serveras i huvudrestaurang som har en öppen terrass för de som föredrar utomhusmat. Poolside-service finns också tillgänglig!

Beach Club på Murex Manado serverar modern mat som kombinerar en frestande blandning av internationella och asiatiska smaker med hjälp av färska lokala ingredienser. En varierad fast meny erbjuds tre gånger om dagen och självklart är gästerna välkomna att lägga till extra och prova mer! Teamet av kockar med västerländsk utbildning kan också ta hand om speciella kostbehov vid förfrågan.

Ytterligare anläggningar på resorten inkluderar

 • Särskilt kamerarum med personliga förberedelsesområden, eluttag, stark belysning och luftkonditionering
 • Havsnära infinitypool med solstolar och poolhanddukar
 • På plats finns även en "Nature Spa" där du kan njuta av avslappnande massage eller unna dig själv en rad andra behandlingar
 • Inomhus- och utomhusmatplatser
 • Platt-TV för visning av presentationer om marint liv och undervattensvideografi
 • Stå-upp paddleboards

Resa med barn

Murex Manado är familjevänligt och vi kan ordna barnpassning för dig efter begäran. Vi har stå-upp paddleboards, en repgunga, junior flytvästar samt snorklingsmasker och fenor i mindre storlekar. För yngre barn och spädbarn har vi ett litet urval av leksaker, barnstolar och spjälsängar tillgängliga på begäran i förväg.

Var ligger Murex Manado

Murex Manado är beläget en timme bilresa från Manado International flygplats. Murex Manado erbjuder flygplatstransfer ( mot tillägg) i privata luftkonditionerade fordon. Personalteam kommer att vänta på dig vid ankomsthallen med ett vänligt leende.

Med de världsberömda dykplatserna på Bunaken nationalpark bara en kort båtfärd bort och Manado Bays muck diving-dykplatser ännu närmare, så har Murex en ett perfekt läge för dig att utforska dessa två världsberömda dykställen.

 

Karta

Norra Sulawesi

Färggranna korallrev, spektakulära väggdyk , sällsynta fiskararter och underbar natur gör norra Sulawesi till en drömdestination. Ön Sulawesi, som tidigare hette Celebes och som inofficiellt kallas Orkidé-ön lockar med sin vackra natur och förstklassig dykning. Sulawesi tillhör Indonesien och ligger i en triangel mellan södra Filippinerna, Öster om Borneo och väster om Västpapua.

Bunaken är ett marinreservat på västra sidan av norra Sulawesi och omfattar fem öar (Bunaken, Siladen, Manado Tua, Montehage, Nain) dykplatserna runt Bunaken bjuder på spektakulär väggdykning med små grottor och överhäng. Väggarna är täckta med koraller i vackra färger. Här kan du med mycket stor sannolikhet se större fiskar som hajar och tonfisk men även havssköldpaddor och stim av barracuda.

Bangka, Gangga, Pulisan och Benteng är en grupp öar som ligger strax norr om norra spetsen av Sulawesi. Denna grupp av öar och den angränsande kusten är känd för starka strömmar som bidrar med syre och näringsrikt vatten till området. Dessa strömmar har skapat mycket gynnsamma förutsättningar för det marina livet här. Här hittar du stora stim av tropiska fiskar, sällsynta nakensnäckor, mjuka och hårda koraller och en mängd andra ovanliga fiskarter.

Lembehsundet finns på den östra sidan av norra Sulawesi  och räknas till en av de mest intressanta marina livsmiljöer för Muck diving. Området ligger mellan ön Lembeh och fastlandet. Havsbotten består av mörkt vulkaniskt sand. Du hinner inte många fensparkar innan du upptäcker hemligheten i den vulkaniska sanden. Lembehsundet hyser många av världens bästa dykplatser för Muck Diving. Här finns en ovanligt fascinerande stor artrikedomen av mycket sällsynta små fiskarter som frog fish, weird fish, mimic octopus, flamboyant cuttlefish, harlequin shrimps, skeleton shrimps mm…

Det finns över 60 dykplatser runt Lembehsundet , de flesta av dem är antingen sandiga områden eller små rev. Dykning i Lembehsundet intresserar de flesta dykare men passar best undervattens fotografer och dykare med stort intresse för det marina livet.

 

Dive Resort Sulawesi

Ön Sulawesi tillhör Indonesien och ligger i ett tropiskt område söder om Filippinerna, öster om Boeneo och väster om Väst Papua. Meddess geografiska läger ligger Sulawesi i mitten av koralltriangeln omgiven av några av världens bästa dykvatten.

Om landet

Indonesien ligger i hjärtat av korall-triangel!

Koral Triangel är ett av världens viktigaste marina ekosystem på en yta av 6 miljoner km2 som omfattar Indonesiens, Malaysia, Papua Nya Guinea, Filippinerna, Salomonöarna och Östtimor Koral Triangel är planetens rikaste centrum för marint liv och mångfald, med över 6000 fiskarter, 76% av världens korallarter och ett häpnadsväckande utbud av marina djur. 

Republiken Indonesien, belägen i Sydostasien, är det största ö-nationen i världen, med över 17 000 öar och en befolkning på över 225 miljoner, sprid på en yta av 1,9 miljoner kvadratkilometer sträcker sig Indonesien hela vägen från Aceh i norr ner till Papua i sydost. Indonesien har något unikt att erbjuda alla sina besökare. Allt från vita sandstränder och spetsiga vulkaner, till ”Robinson Crusoe” öar och pulsande storstadsliv.

Visum
Du behöver en turistvisum för att komma in i Indonesien, som kan utfärdas vid ankomst till flygplatsen i Indonesien, Detta gäller för medborgare i alla Europeisa länder. Du behöver också ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Språk
Det officiella språket i Indonesien är Bahasa Indonesia. Personalen på Resort och Liveaboards är flerspråkiga och engelska talas flitigt.

Valuta
Indonesisk valuta är Rupiah (IRP). Pengar kan lätt växlas vid banker och offentliga växelkontor. Men växelkurserna kan variera. Bankomater är lättillgängliga i städer och flygplatser.

Hälsa & Vaccinationer
Vi rekommenderar alla resenärer att besöka en hälsoklinik 4-8 veckor före avresa. Många platser i Indonesien har fall av malaria och denguefeber. Om du planerar att resa överland i dessa regioner bör du överväga vaccination mot malaria.