Bahamas Liveaboards

Whaite sandy beaches, adorned with palm trees and turquoise blue sea make the Bahamas a Caribbean paradise. The small island south of Florida consists of over 700 islands and more than 2,400 coral reefs, the so-called Cays.

Bahamas Diving

Söka priser och avgångar och skicka förfrågan. En förfrågan är inte på något sätt bindande. Vi tar först kontakt för att höra med dig om du behöver assistans med flygresan eller andra kringliggande tjänster.

Karta

Välkommen till Bahamas

Geografiskt sträcker sig Bahamas från USAs sydöstra kust hela vägen till Kubas nordkust och Turks- och Caicosöarna. Detta område täcker mer än 1 000 km² vattenyta med fantastiska rev, historiska vrak och många stora fiskar. Bahamas är indelade i tre områden: de två största och tätaste öarna, New Providence och Grand Bahama, samt de övriga öarna och yttre öarna.

Exuma Cays
Det som gör Bahamas och särskilt Exuma Cays så populärt är en blandning av vrak och revdykning Bahamas har många fina dykplatser med väggdyk, strömdyk och vrak. Upplev exceptionell dykning som ingen annan plats i Atlanten eller Karibien. De många dykplatserna i Exuma Cays är verkligen unika. Eftersom dessa kan bara nås på liveaboard, är d orörda och fyllda med ett överflöd av färgglada fiskar, ett rikt makro liv, koraller, svampar, hummrar och hajar.

Tiger Beach
Tiger Beach på Bahamas är en av de få platserna i världen där du under vissa månader på året kan dyka med Tiger Sharks. Tiger Beach är en av de mest unika och spännande dykplatserna på planeten. Därför är det ingen överraskning att dykare från hela världen reser på dykresor hit. Landskapet är spektakulärt, och ett dyk här under de rätta förhållanden blir definitiv ett minne du bär med dig länge.

 

Reseinformation

Flygresan
Flera flygbolag bl.a. British Airways som flyger från London till Nassau flygplats flera gånger i veckan, Andra flygrutter är möjliga via Miami eller Orlando.

Flygplatsavgifter
Departure Tax  15USD betalas av alla över 6 år. Flygplatsen på Grand Bahamas har en extra avgift på 3 USD, Totalt 18 USD.

Passport och Visum
Medborgare från Europeiska unionen behöver inte visum för Bahamas. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter inresa med en tom passida. Tänk på att du troligen kommer att behöva via USA, och därför behöver du i förväg ansöka om turistvisum för USA. Ansök om en ESTA (U.S. Travel Authorization) i god tid före avfärd.
Mer info om Esta http://www.esta.us/svenska.html
Ansökan kan göra i följande länk https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Vaccinationer
Inga obligatoriska men vi rekommenderar Hepatit B-vaccin (vid långvarig vistelse i landet eller vid kortare vistelse om du avser resa upprepade gånger till riskländer). Skydd mot hepatit A (epidemisk gulsot) och hepatit B samt tyfoid. Till vissa riskgrupper dessutom: Dukoral (ett koleravaccin) och rabies.  Läs mer på Vaccinationsguiden.se