Pura Vida Beach & Dive Resort

Välj önskad rumstyp, gå vidare och välj antal dyk och skicka in förfrågan. Din förfrågan behöver sedan kompletteras med transfers till och från ön samt eventuellt övriga önskemål. Vi kan assistera med bokning av flygresan.

Ställ en fråga

Rumstyper

Enkelrum - Garden View Room för en person

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Dubbelrum - Garden View Room/pris per person vid bokning av 2 personer

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Enkelrum - Deluxe Room/ vid bokning av en person

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Dubbelrum - Deluxe Room/Pris per person vid bokning av 2 peroner

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

- 2

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Pura vida Dive & Beach Resort ligger i Dauin, 15 km söder om Dumaguete City på ön Negros. Resorten öppnades i slutet av 2004. Anläggningen är byggd av dykare för dykare och är under schweiziskt ledning. Resorten erbjuder 12 Deluxe, 3 Familj Deluxe, 2 Suite (alla med air condition) & 11 Standard Bungalows. Restaurang, bar, Pool (sötvatten) och dykcenter finns på Resorten. Vida spa erbjuder professionell massage. Trådlöst internet finns i hela området. Det erbjuds också organiserade turer att upptäcka öns natursköna utflyktsmål.

Dykning

Här åker du för att uppleva bl.a. det bästa ”Muck diving” man kan uppleva i Filippinerna, direkt i anslutning till stranden. I den vulkaniska sanden finns ett ekosystem som hyser många unika arter av färggranna havsdjur vilka du sällan hittar på andra platser i värden. De andra dykplatserna når man med  max. 30-40 minuter båttur. Det erbjuds fyra till fem dyk per dag. Maxdjupet är 40 meter. Urval av dykplatser är många, detta gör att området passar de flesta dykare av alla erfarenhetsnivåer. Lugna dykplatser i närområdet passar perfekt för kurser och för de som vill snorkla eller göra ett provdyk. Utmärkta snorklingsdyk finns även runt Apo Island, Masaplod Norte Sanctuary och Dauin. Makro-dykningen och nattdyken är i absolut världsklass. Detta har gjort området till ett favoritresmål för undervattensfotografer.

Dykcenter

Sea Explorers PADI 5 * Dive Center är vår samarbetspartner på alla destinationer. De erbjuder en mycket välutrustade anläggning i anslutning till resorten. Dykcentret erbjuder 12 och 10 liter aluminium flaskor, 15 liters finns tillgängliga på förfrågan. De flesta av flaskorna har YOCKE anslutning. Dykare med DIN första steget bör ta med egen adapter.

Karta

Dauin - Dumaguete

Dauin ligger på sydvästra kusten på ön Negro, söder om staden Dumaguete. Dauin är känd av både lokalbefolkningen och turister för sina vackra stränder och rikt marint liv. Det är ingen överraskning att dykning i Dauin är en populär aktivitet. Bortsett från det är Dauin också porten till den vackra och världsberömda  Apo Island. När det kommer till dykning i Negros Oriental är Dauin definitivt platsen att besöka. Dykplatserna kring Dauin erbjuder muckdykning, väggdykning, makrodykning och driftdykning. På Apo Island kan du uppleva en av mellersta Filippinernas vackraste dykplatser med vackra koraller, väggdyk och ett fantastiskt marint liv. Oavsett hur mycket du har dykt, är vi säker på att här finns dykplatser som passar dig och dina förväntningar.

Dive Resort

Åk med oss till Filippinerna. Våra Dive Resorts och Scuba Hotells är noggrant utvalda med tanke på kvalitet på dykningen i området. Dessa Resorts och hotellen har egna dykcenter och är specialister på dykning. Majoriteten av gästerna här är  dykare. Vi har en lång erfarenhet av dykning i Filippinerna och vi väljer våra partners med omsorg och baserad på genuin kännedom om marknaden och de aktörer som finns. Din resa behöver ofta anpassas och kompletteras med transfers och flygresan. Välj önskad Resort, Välj rum och antal rum och skicka in en förfrågan. Vi kontaktar dig sedan för att följa upp och skräddarsy din resa.

Om landet

Filippinerna består av ca. 7000  öar varav närmare 900 är bebodda. Den största ön heter Luzon. Manila är huvudstaden och ligger på ön Luzon.

FLYGRESAN
Det finns flera flygbolag som erbjuder flyg från Skandinavien till Manila eller Cebu. Qatar Airways flyger via Doha till Manilla, Air China via Peking och Thai Airways via Bangkok. Har man inget emot två mellanlandningar är Cathay Pacific ett flygbolag som ofta kan erbjuda prisvärda flyg till Manila och Cebu.

VISUM
Skandinaviska medborgare erhåller visum direkt vid ankomsten till Manila eller Cebu. Detta visum gäller för vistelse i landet upp till 30 dagar. Har du planer på att stanna mer än 30 dagar, rekommenderar vi att du innan resan ansöker om visum hos Filippinska ambassaden. Kom ihåg att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader vid hemresan.

VALUTA
Filippinska valutan är Peso. USD är lätta att växla nästan överallt. Kreditkort accepteras inte lika ofta som här hemma. De ställen som ändå tar emot kreditkort brukar ta ut en serviceavgift på 5-10% . I större städer är det möjligt att få pengar ur bankomater. Vi rekommenderar att du i förväg beräknar hur mycket pengar du kommer att göra av med, sedan växlar till USD och tar med på ett säkert sätt. På Några av våra hotell och Resort tar man emot kreditkort utan att debitera serviceavgifter. Hör med oss!

HÄLSA
Inga obligatoriska vaccinationer krävs. Det finns ingen anledning att ta malariavaccin. Det endast rekommenderas om du reser till Palawan eller vissa delar av Mindanao i södra delen av landet(vi har inga resor dit). Som i alla tropiska området rekommenderas skydd mot tyfus och hepatit. Kontakta din läkare eller en vaccinationscentral.

MAT OCH DRYCK
I nästan varje hörn finner du en restaurang med internationellt eller lokala specialiteter, inte minst fisk-och skaldjursrätter. Passa på och njut av det stora utbud av tropiska frukter som mango, bananer, ananas. Kranvatten är inte drickbart, mineralvatten är tillgänglig överallt. Njuta av färska och läckra fruktjuicer och shakes. Gillar du öl kan vi rekommendera den lokala ölen San Miguel.

KLIMAT OCH KLÄDER
klimat är tropiskt åretrunt, temperaturen är mellan 28-35 ° C. Det finns egentligen ingen riktig regnperiod, man kan dock säga att det stabila vädret brukar normalt vara från Dec-Juni.
Shorts och T-shirt är normalt tillräckligt. Ett par långa byxor, en långarmad tröja eller jacka bör du ta med i handbagaget, detta på grund av de mycket kalla luftkonditioneringarna i väntrummen färjor eller bussar.

STRÖMFÖRSÖRJNING
I nästan alla våra destinationer på Filippinerna erbjuds strömförsörjning dygnet runt (ibland med egen generator dock inte 24 timmar) med 220 volt. Viss variation och avbrott kan förväntas. Det förekommer variationer på vägguttag. Ibland behöver du en adapter, fråga efter det på hotellet eller dykcentret. På de flesta ställen kan du ändå plugga in din utrustning i eluttaget utan adapter.