Våra paketresor. Franska Polynesien

Ones in the lifetime!
Årligen kör vi en gruppresa till Franska Polynesien. Dessa resor är påkostade och exklusiva resor.
Franska Polynesien ligger söder om ekvatorn, mitt i stillahavet. Huvudön Tahiti och hennes syster öar  utör det som kallas Franska Poynesien och tillsammans täcker  dem ett område på mer än 4 miljoner km², vilket motsvarar ett område som är lika stort som Europa! Franska Polynesien består av 118 öar, grupperade i huvudsak i 5 ögrupper.  Society, Tuamotu, Gambier, Marquises och Australes. Det sammanlagda landområdet på dessa 118 öar är tillsammans 4 000 km2, vilket motsvarar endast en tusendel av Polynesiens totala areal! På dessa öar finns några av de vackraste naturlandskapen i världen, med vita sandstränder kantade med kokospalmer, smaragdgröna berg med spektakulära toppar, laguner med skiftande färg från jade till turkost beroende. Här finns dalar fyllda med bländande blommor året runt.

Franska Polynesien

Rangiroa

Med bara en timmes flygning från Tahiti kommer du fram till den fantastiska och magiska atollen Rangiroa. Du kommer förmodligen att direkt bli kär i det gnistrande, genomskinliga lagunen. Alla passionerade resenärer och dykare som söker ett genuint paradis, hittar det på Rangiroa.

Rangiroa består av 240 motu (små öar) vilka är separerade från varandra genom mer än 100 små kanaler. Öarna ligger som i ett pärlband runt atollen Rangiroa. Endast två motuer är bebodda med en total sammanlagd befolkning på 3 000 personer. En väg på 12 km löper längs stranden på huvudön, vilket gör det möjligt för dig att besöka öns olika delar. Dykning i Rangiroa bjuder på exceptionellt och högkvalitativa dyk med ett rikt marint liv och vackra koraller. Rangiora är känd för sina upplevelserika kanaldykning som bla. i Tiputa pass.

Rangiroa är ett naturligt akvarium, rankat av Jacques Cousteau som den vackraste och rikaste platsen i världen. Upptäck vackra djurlivet under vatten och dyk med ”moln” av kirurgfiskar, Napoleon fisken, , Sting rockor, stim av Jackfish eller barracuda, hajar av alla typer (grå, vit eller svart spets, hammerhead) och delfiner.

 

Fakarava

Fakarava, som tidigare kallades Havai’i eller Havaiki, ligger 488 kilometer (303 miles) nordost om Tahiti. Denna atoll är gigantisk, den näst största i på ytan i Tuamotu-arkipelagen.  Även den näst största atollen i Franska Polynesien.
Ön har 855 invånare vilka är bosatta runt den största byn Rotoava.  Paumotu-folket lever av copra (torkad kokospalad), pärlgårdar och dykturismen, särskilt tack vare de magnifika dykplatserna  runt ön.
Dykning på Fakavara beskrivs som att dyka i undervattens variant av Edens trädgård. Fakarava har klassificerats som ett UNESCO-biosfärreservat på grund av den rika mångfalden i sitt ekosystem. En unik flora och fauna som bjuder på rikt artrikedom.  Arter som du sannolikt kommer att stöta på är gråttrev, svarta spetsar, vittips, hammerhuvud, tiger och silkenhajar samt rockor, delfiner, sköldpaddor, tonfisk, barracuda och färgglada revfiskar. Möten med pelagiska arter och förmodligen den största koncentrationen av fisklivet du någonsin har stöta på.

Karta

Franska Polynesien

Ögrupperna i Franska Polynesien är resterna av gamla vulkaner vilka har skapat dessa spektakulära landskap. 30 tal av öarna i Franska Polynesien består av höga berg medan andra öar ligger på plattare atoller omslutna av vit korallsand och en skyddande lagoon. Fransk Polynesien har en central position i södra Stilla havet med modern infrastruktur. Huvudön Tahiti har flygförbindelse med dagliga flygningar till de stora huvudstäderna i världen. Inrikesflyget fungerar utmärkt och förbinder de flesta öarna med varandra med flera flygningar dagligen.

Ön Tahiti

Ön Tahiti den största av öarna i Franska Polynesien. Huvudstaden Papeete och den internationella flygplatsen finns också på Tahiti. Det bergiga landskapet är utsmyckad med höga toppar och mystiska dalar samt vattendrag med och höga vattenfall. Huvuddelen av öns bebyggelser ligger nära stranden, vilket gör att inre delar av ön känns nästan orörd. Papeete, som betyder ”vattenkorg”, var en gång en samlingsplats där tahitierna kom för att hämta sitt färskvatten. Numera är Papeete en stad med turistresorter i världsklass, spa, fina restauranger, nattklubbar, livliga marknader, museer och butiker.