Passport to Paradise – Kombinationsresa i Norra Sulawesi. Bunaken, Bangka Island & Lembeh Sundet

Våra resepaket med Passport to Paradise i norra Sulawesi, ger dig möjlighet att utforska tre unika dyk-destinationer under samma resa (Bunaken, Bangka och Lembeh) Färggranna korallrev spekulativa vägg-dyk, sällsynta fiskarter och underbar natur gör norra Sulawesi till en dröm-destination. Med ett unikt eko-system hyser norra Sulawesi större mångfald av marina djur än någon annan stans på Jorden.

Ladda ner vår digitala broschyr

Färggranna korallrev, spektakulära väggdyk, sällsynta fiskararter och underbar natur gör norra Sulawesi till en drömdestination. Med ett unikt ekosystem hyser norra Sulawesi större mångfald av marina djur än någon annanstans på jorden. Sällsynta fiskarter som tagna från en science fiction film och häpnadsväckande dykupplevelser  är vad du kan förvänta dig. Ön Sulawesi, som tidigare hette Celebes och som inofficiellt kallas Orkidé-ön lockar besökare också med sin vackra natur och gästvänliga lokalbefolkning. Sulawesi tillhör Indonesien och ligger i en triangel mellan södra Filippinerna, Öster om Borneo och väster om Västpapua.

Bunaken är ett marinreservat på västra sidan av norra Sulawesi och omfattar fem öar (Bunaken, Siladen, Manado Tua, Montehage, Nain) dykplatserna runt Bunaken bjuder på spektakulär väggdykning med små grottor och överhäng. Väggarna är täckta med koraller i vackra färger. Här kan du med mycket stor sannolikhet se större fiskar som hajar och tonfisk men även havssköldpaddor och stim av barracuda.

Murex Dive Resort ligger direkt på stranden mittemot Bunaken nationalpark och Manado Tua Island. Endast 45 minuters bilfärd från Manado. Murex Resort har 20 fullt luftkonditionerade rum komplett med tillhörande badrum och balkong. Tre dagliga måltider tillhandahålls som en del i paketet med helpension. Bunaken Marine Park är ca 35 minuter med speedboat från Resorten. Dussintals förträffliga dykplatser, inklusive väggdykning, tinnar, grotta och vrakdykning, kan nås med båt direkt från Murex. Dykning i Manado är bra hela året runt, med utmärkt sikt i blått vatten och massor av färgglada mjuka koraller och fiskstim.

Bangka Island tillsammans med öarna Gangga, Pulisan och Benteng är en grupp öar som ligger strax norr om norra spetsen av Sulawesi. Denna grupp av öar och den angränsande kusten är känd för starka strömmar som bidrar med syre och näringsrikt vatten till området. Dessa strömmar har skapat mycket gynnsamma förutsättningar för det marina livet här. Här hittar du stora stim av tropiska fiskar, sällsynta nakensnäckor, mjuka och hårda koraller och en mängd andra ovanliga fiskarter.

Murex Bangka Dive Resort är en sann dykparadis. Ta ett steg ut på den vita sandstranden och kliv in på berättelsen om Robinson Crusoe. Murex Bangka tar emot sina gäster i en undanskymt privata lagun, inbäddat under skuggande träd och vit sand med kristallklart turkosvatten. Murex Resorts är familjevänligt och tryggt för barnen. Barnen kommer att kunna leka fritt meddans de springer runt och samlar snäckskal vid stranden. Bangka är en vacker grönskande ö och en av Indonesiens mest kända dykdestinationer. Husrevet ligger rätt ut från stranden och bjuder på fantastiskt dyk och passar även mycket bra för snorkling. Luta dig tillbaka, koppla av i en hängmatta och titta på när tidvattnet rullar in.

Lembeh
Lembehsundet finns på den östra sidan av norra Sulawesi och räknas till en av de mest intressanta marina livsmiljöer för Muck diving. Området ligger mellan ön Lembeh och fastlandet. Havsbotten består av mörkt vulkaniskt sand. Du hinner inte många fensparkar innan du upptäcker hemligheten i den vulkaniska sanden. Lembehsundet hyser många av världens bästa dykplatser för Muck Diving. Här finns en ovanligt fascinerande stor artrikedomen av mycket sällsynta små fiskarter som frog fish, weird fish, mimic octopus, flamboyant cuttlefish, harlequin shrimps, skeleton shrimps mm…

Det finns över 60 dykplatser runt Lembehsundet, de flesta av dem är antingen sandiga områden eller små rev. Dykning i Lembehsundet intresserar de flesta dykare men passar best undervattens fotografer och dykare med stort intresse för det marina livet.

Lembeh Resort erbjuder bekväma och rymlig boende med mycket hög standard i ett idylliskt läge med utsikt över Lembehsundet. Lembeh Resort med sin lyxiga inredning och fantastiskt duktiga kockar kan behaga även de mest kräsna gästerna. Här erbjuds enastående upplevelse i en avkopplande och professionell atmosfär.
Lembeh Resort´s professionella dive-team har lång erfarenhet av dykning i Lembehsundet och deras entusiasm kommer att resultera i fantastiska dykupplevelser för dig. Dykning i Lembehsundet kräver att du har med dig duktiga guider som har tränade ögon och kan visa dig det mest duktiga djuret i kamouflageteknik. Fokus ligger på personlig service och guiderna gör sitt yttersta för att se till att du ser och prickar av djuren på din önskelista. Som fotograf har du tillgång till en rymlig kamera-rum med tryckluft skölj /tork och redigeringsmöjligheter. Det tas alltid en extra och särskild hänsyn till fotografer och deras känsliga utrustning. Nitrox finns som tillval.

Skräddarsydda resor
Vi skräddarsyr din resa till Indonesien med vårt koncept Passport to Paradise, utifrån dina önskemål, önskat antal nätter, antal dyk och önskemål om flygresan.

Flexibla Kombinationer
Kombinationer av våra 3 resmål enligt konceptet kan göras med stor flexibilitet. Vi kan också kombinera endast 2 eller alla 3 resmålen.

Priser

12 Nätter – Passport to Paradise
4 nätter Murex Manado Resort
4 nätter Murex Bangka Resort
4 nätter Lembeh Resort
22 guided Båtdyk

Paketpris 49 500 kr.

15 nätter – Passport to Paradise
5 nätter Murex Manado Resort
5 nätter Murex Bangka Resort
5 nätter Lembeh Resort
28 guided Båtdyk

Paketpris 58 500 kr. (Indikationspris)

Vad ingår i Priset?
•Flygresan
•Frukost, lunch & middag
• Morgon & eftermiddagsnacks
• Obegränsat mineralvatten
• Obegränsat bryggt kaffe & te
• Välkomstdrink & fruktfat
• Airporttranser vid ankomst och hemresan
• Båt-transfer mellan alla Resort. Under varje båttransfer ingår 2 dyk utöver
dyken i grundpaketet.
• Utöver dyken som ingår i grundpaketet, ingår också obegränsat dykning på husrevet i anslutning till de olika Resorten. (selfguided dive)

 

Begär paketförslag
Du kan skicka in en förfrågan till oss genom formuläret nedan.