MV Emperor Serenity

Ställ en fråga

Rumstyper

Dubbelkabin - Standard tvåbäddshytt på övre däck

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Dubbelkabin - Svit på huvuddäck - tvåbäddshytt

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Dubbelkabin - Svit på övre däck - tvåbäddshytt

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Vår paket med 7 nätters  ombord MV Emperor Serenity  inkluderar

 • 7 nätter ombord i delad dubbel eller tvåbäddskabin.
 • 3 måltider per dag och eftermiddagssnacks , obegränsad dricksvatten, te och kaffe ingår
 • 17 dyk per vecka totalt (2-3 dyk per dag, men ingen dykning på den första dagen av resan)
 • Erfarna dykguideer
 • Lokala transfers till och från flygplatsen.
 • En grillafton på en obebodd ö (om väderförhållanden tillåter).
 • Male city tour med guide (på begäran)
 • Nitrox ingår utan extra kostnad (endast för certifierade nitrox dykare)
 • Lån av dykflaska och vikter ingår. Ombord i baren kan du handla Öl, Vin och starksprit samt läskedrycker
 • Alla skatter och miljöavgifter (green tax) ingår för ovannämnda tjänster

 

 

MV Emperor Serenity är en modern, stor och rymlig liveaboard, där fint boende och service är standard. Denna 40 meters långa båt har plats för 26 gäster i 13 välutrustade kaniner, alla med luftkonditionering och privata dusch och Toalett. Njut av matplatsen i fria luften i aktern på huvuddäcket. Koppla av eller titta på nytagna undervattenvideos i den luftkonditionerade salongen. Övre däck har ett täckt och öppet område som är idealiskt för att titta på foton och bilder från din dykning eller bara koppla av under stjärnorna och njuta av den underbara Maldiviska atmosfären. Soldäcket är perfekt för att fånga dessa solstrålar eller ta en tupplur. All dykning görs från Emperor Serenitys stora Dhoni (medföljande båt) vilket fungerar som en stor dykplatform som tar dig till den perfekta dykplatsen varje gång. Ett gratis glas vin serveras med alla middagar. Handdukar erbjuds ombord. För enkelrum debiteras normalt pris + 80%. Alla kabiner har individuellt kontrollerbara luftkonditionering och fläkt. 

 • Lyxig Liveaboard av hög kvalitet
 • Spa på huvuddäck
 • Fri Nitrox och ett glas vin med middag

Specifikation
Konstruktion: Trä. byggdes 2016
Längd: 40 meter - Bredd: 13 meter
Motor: 600 Hp Doosan Daewoo
Generators: 2 x 50 KW
Vattendestillation: 12000 liter /dag
Navigation and kommunication: VHF radio, GPS chart plotter, Telephone, Mobile

Dykning
kompressorer: Ja
Nitrox: Utan kostnad
Hyra av dykutrustning: Kan tillhandahållas men måste bokas i förväg innan ankomst till båten. SMB & dykdator är obligatorisk vid varje dyk.
Säkerhetsutrustning: Oxygen/Medic First Aid Kit, Räddningsvästar & räddningsflottar finns ombord.
Dhoni: Stor medföljande båt, fullt utrustad med kompressorer, dykflaskor och syrgas.
För fotografer: Laddstationer, luftpistol, sköljbalja och kamerabord finns.

Kabiner
På övre däcket:   3 kabiner. 2 av dessa är sovitter med en king-size säng plus en enkelsäng. den tredje kabinen är en  tvåbäddskabin med en bredare dubbelsäng samt en enkelsäng.
På huvuddäcket: 2 sovitter med en king-size säng plus en enkelsäng.
På nedre däcket: 5 tvåbäddskabiner + 2 dubbelkabiner med en dubbelsäng i varje kabin.

Alla tvåbeddskabiner är möblerade med en dubbelsäng plus en enkelsäng. Att blir garanterad sängen som är dubbelsäng har ett tillägg på 35 Euro.

Maximum antal gäster: 26


Karta

Best Of Maldives

Rutten ”The Best of Maldives” bjuder på en spännande variation av dykplatser med bland annat dykning med mantor, valhaj och channel dives där man dyker vid utkanten av atollen där kanaler leder in med tidvattenströmmar. Här dykar du de bästa och mest kända dykplatserna i Maldiverna samtidigt som du färdas genom turkosblå vatten med vackra vyer av små öar. Rutten börjar i Male atoll och sedan går västerut där du dyker i utkanten av Ari atoll, slutligen rundar vi av södra Ari atoll och vänder tillbaka till Malé. Denna rutt erbjudas året runt.

Höjdpunkterna på denna rutt är

 • Rasdhoo Atoll: Hammarhajar, vackra rev och stora pelagiska havsdjur.
 • North Ari Atoll: Grå revhaj, nattdyk på Maaya Thila, flertal platser med Cleaning Stations för mantor.
 • South Ari Atoll: Valhaj, Vackra korall-torner så kallad Pinnacles.
 • South Male Atoll: Grå revhaj, örnrocka, mera plagiska djur och vrakdykning med makroliv.
 • Vaavu Atoll: Vackra kanaler med magiskt vackra mjukkoraller, pelagiska delikatesser som sköterskehaj  och livfull nattdyk.
 • North Male Atoll: Vackra koraller och torner “ Pinnacles”.

Dyk-kvalifikationer:
Vi rekommenderar den här resan till dig som är certifierade dykare med minimum AOWD certifikat eller motsvarande samt 20-30 loggade dyk med mindre än 12 månader från ditt senaste dyktillfälle.

  

Dykutrustning att hyra ombord - Priser i Euro per person/per vecka
12% lokala skatter tillkommer.

 • Full Set - Regulator, Octopus, BCD, Wetsuit, Mask, Fins, SMB  248 Euro
 • Full Set - Regulator, Octopus, BCD, Wetsuit, Mask, Fins, SMB and  Computer 276 Euro
 • Regulator with Octopus  110 Euro
 • Computer  83 Euro
 • BCD   83 Euro
 • Wetsuit 3 mm  shorti 55 Euro
 • Mask 28 Euro
 • Fin 28 Euro
 • Torch 83 Euro
 • 15 litre tank 83 Euro
 • Dubbeltank (2 x12 liter) 166 Euro
 • Side Mount SM550  110 Euro
 • Rebreather tank  110 Euro
 • Stage S40 (5.7 ltr)  110 Euro
 • Stage S80 (11.1 ltr) 110 Euro

 

Vänligen notera
Myndigheter i Maldiverna har begränsat det maximala djupet för sportdykning till 30 meter.  Alla dykare ska bära med sig på alla dyk en så kallade SMB (Surface Marker Boj) samt en dykdator.

 

 

 

Liveaboards pa Maldiverna

Liveaboard är utan tvekan det bästa valet för det ultimata dykresan på Maldiverna. Liveaboard ger dig möjlighet att njuta av många olika dykplatser på samma resa. Du gör upp till 3 dyk per dag och all mat ingår. Din semester börjar direkt vid ankomst till flygplatsen i Malé. Vår representant möter upp för transfer till båten, en kort båttur följt av en välkomstdrink. Välkommen ombord!

På en liveaboard i Maldiverna bor du ombord under hela din dyk-semester.  Du kan välja att kombinera din liveaboard med några dagar på en turistresort på någon av öarna eller flyga hem direkt efter avslutad kryssning. Båtarna har både tvåbäddskabiner men även kabiner med dubbelsäng. Du gör dagligen upp till 3 dyk. Helpension, te, kaffe och vatten ingår samt lån av flaska, vikter och dykguide tjänster. Det finns dykutrustning att hyra för den som saknar egen. Om vädret tillåter brukar  det på de flesta avgångar bjudas på en grillafton på en så kallade ”Desert island”. 

 

 
Om landet

Maldiverna – besök ett vykort!
Intresset för Maldiverna har under de senaste åren bara vuxit och landet har gjort sig känt för att erbjuda vykortsvyer i samtliga väderstreck. Ett örike bestående av kritvita stränder, kristallklart vatten och vajande kokospalmer. Landet ligger sydväst om Sri Lanka och Indien i den Indiska Oceanen. Den stora ytan som öarna spänner över gör Maldiverna till ett av världens mest geografiskt spridda land. Sett till den fasta ytan är landet däremot Asiens minsta och detsamma gäller antalet invånare. Detta beror på att mer än 99 % av landet består av vatten, perfekt för den som vill uppleva ett enormt utbud av fantastisk dykning. Maldiverna är ett fint resmål för den som vill ligga på en strand och njuta av de vackra vyerna men ett utomordentligt resmål för den som vill uppleva livet även under vattnet!

Geografi
Det som gör Maldiverna till ett högt rankat resmål för dykare är dess speciella geografi. Maldiverna består av 1192 korallöar som är grupperade i 26 atoller. Över 80 % av Maldivernas öar består av korall och sträcker sig mindre än en meter över havet.  Atollerna består av levande korallrev och sandbankar som i sin tur ligger på toppen av en lång bergsrygg som reser sig ur indiska oceanen i söder och vidare genom Maldiverna norrut. Toppen av denna rygg utgör en naturlig mur av korallrev som sträcker sig från norr till söder och som endast tillåter fartyg att passera genom den södra änden av Maldiverna.

Huvudstaden Malé är placerad centralt i bandet av atoller och i anslutning till dess internationella flygplats är det enkelt att fortsätta via båt eller sjöflygplan både norrut och söderut beroende på resmål. Ungefär hälften av landets invånare bor i huvudstaden Malé, övrig befolkning är utspridd över cirka 200 öar.

Klimat
Maldiverna är en åretrunt-destination för dykare med ett ständigt varmt och tropiskt klimat. En genomsnittstemperatur på 29-32 grader gör Maldiverna till ett utmärkt resmål för frusna nordbor. Två väderlekar dominerar ändå klimatet. Den nordöstra monsunen som håller på från december till mars med vindar som blåser från nordost. Den andra perioden är något fuktigare och kommer med den sydvästra monsunen som håller på från april till november, vilken kan dra med sig mer regn och starka vindar.

Dyka på Maldiverna
Det som gör Maldiverna eftertraktat bland dykare är den biologiska mångfalden som möjliggörs av atollerna och det stora antalet korallrev som omger dem. Landet räknas till en av världens främsta dykdestinationer. Har du ännu inte upplevt dykning med valhaj eller mantor? Då har du tur, chansen att uppleva någon eller båda av dessa magnifika djur är stor på Maldiverna!

På ett och samma dyk kan du uppleva allt från stora revhajar till små, färgglada revfiskar. Utbudet är väldigt varierat med olika arter av hajar; exempelvis grå revhaj, vitfenad revhaj, sköterskehaj och leopardhaj, olika arter av rockor,- örnrockor, djävulsrockor, stingrockor. Sedan finns det självklart massvis med fiskarter som barracudas, grodfisk och snappers. För den makrointresserade finns det fina möjligheter till att möta krabbor, nakensnäckor och olika maskarter. På toppen av det ett rikt utbud av färgglada koraller och svampar, både mjuka och hårda.  

Beroende på tidpunkt och årstid kan du vid dykning i Maldiverna uppleva måttliga till kraftiga strömmar. Det är här som djuren trivs och strömmarna för in nytt näringsrikt vatten till korallreven. Strömmarna möjliggör långa, bekväma driftdyk vilka genomförs från mindre båtar kallade ”Dohni”. Dessa  följer med strömmen och plockar upp dig efter avslutat dyk.

Passport och visum
Medborgare från Europeiska unionen behöver inte visum för Maldiverna. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Information:

Invånare :393 000

Visum: Nordiska medborgare erhåller turistvisum i 30 dagar utan extra kostnad vid ankomst till flygplatsen.Du behöver ett                    pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Tidszon: EST (UTC+5)

Språk: Dhiveti. Engelska går bra på båtarna

El: 220 v, 50Hz. Svenska kontakter fungerar

Valuta: Rufiya (Rf). Dollar och Euro accepteras också

Observera att det inte är tillåtet att ta med sig alkohol vid inresa till Maldiverna. All alkohol beslagtas av tullen. På resorten och dykbåtarna finns dock alkoholhaltiga drycker till försäljning.