Dive Week Safaga-Amarina Abu Soma

Ställ en fråga

Rumstyper

Dubbelrum - Standard Garden View

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Dubbelrum - Standard Sea View

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Dubbelrum - Standard Pool View

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Dubbelrum - Deluxe Room

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Ladda ner resfakta i PDF 

 

I paketpriset ingår

 • Flyg t/r
 • 7 nätter boende  i Garden View Room
 • All inklusive  
 • Transfer till och från flygplatsen i Hurghada
 • 5 Dykdagar med 2 dyk per dag. inkl. lån av flaska och viktbälte. Dykning erbjuds med båtutfärder
 • Fri Nitrox (EAN 32, 12 liter flaska)

I paketpriset ingår inte

 • Hyra av utrustning
 • Övrig förtäring än vad anges ovan
 • Individuella reseförsäkringar
 • 8 Euro per person/per dag (Tax and permission fee) betalas på plats
 • För dykare med mindre än 30 loggade dyk tillkommer guideavgift 5 Euro per dyk

Hotell

Amarina Abu Soma Resort & Aquapark ligger vid kusten av Röda havet, ungefär 45 kilometer söder om Hurghada och i närheten av staden Safaga. Resorten erbjuder olika typer av boendealternativ, inklusive rum och sviter. Vissa rum kan ha utsikt över havet eller trädgården, och det finns olika prisklasser att välja mellan. Amarina Abu Soma Resort & Aquapark erbjuder en mängd olika faciliteter för gäster, inklusive flera restauranger och barer, en vattenpark med vattenrutschbanor och pooler, en privat strand, spa och wellness-center, och olika vattensporteraktiviteter. Resorten erbjuder också olika aktiviteter och underhållning för gäster, inklusive kvällsunderhållning, sportaktiviteter.

Matutbudet inkluderar internationell och lokala rätter. Det finns vanligtvis bufférestauranger och à la carte-alternativ. Amarina Abu Soma Resort & Aquapark är familjevänligt och erbjuder barnklubbar och aktiviteter för barn.

 

Dykning

Dykning erbjuds med båtutfärder, 2 dyk per dag med möjlighet att köpa ett tredje dyk på plats.. Båten lämnar hotellets privata marinan redan kl.08:30 på morronen. Du gör ett dyk innan lunch och ett dyk efter lunch. Lunchen kan köpas på båten. Det går bra att göra ett tredje dyk, Detta bestämmer du på plats och betalar 20€ extra på plats för det. Alla dyk inkluderar guide, båtresan, lån av flaskor och vikter. Övriga dykutrustningen tar du med dig själv eller hyr på plats.

 

Utbildningar

På Orca dive center erbjuds dykkurser enligt PADI eller SSI kursplaner, allt från grundkursen till vidareutbildningar inom dessa utbildningssystem.

Teknisk dykning

Orca Dive club är en fullutrustad teknisk dykcenter. Här erbjudas kurser inkl. lån av utrustning. Du kan välja bl.a. Advnced Nitrox kursen, Kurs på helsluten rebreather (inspiration user course)

Priser för hyra av dykutrustning. Per dag/per person

 • Utrustningspaket ( ABC, Regulator, BCD, Våtdräkt, Dykdator) 25 €
 • ABC (Mak,Snorkel,Fenor) 5 €
 • Regulator 7 €
 • BCD/Stabjacka 7 €
 • Våtdräkt 7 €
 • Dykdator 7 €
 • Kompass 2 €
 • Lampa 7 €

Övriga tillval & avgifter

 • Privat Dykguide 25€ per dykdag/per person tillkommer och betalas på plats
 • Vill man göra ett tredje dyk per dag betalar man 28€ extra  för det dyket
 • Extra dyk från stranden 20€ per dyk
 • Extra dyk från stranden med guide 25€ per dyk
 • Kreditkortsavgift 5€

Karta

Dive Week Package - Safaga

Safaga ligger ca 60 km söder om Hurghada vid Röda havets kust. Staden Safaga är en liten Egyptisk stad som på senare år har blivit en populär destination för dykare och kitesurfare. Det som lockar är tillgången och närheten till de exceptionell fina dykplatserna långt från massturismen. I Safaga jobbar vi med ett par noggrant utvalda Resort  och dykarrangörer. Våra hotell och dykcenter är utvalda med tanke på bekvämlighet för dig som dykare. Inga långa transporter mellan hotell och båtar. Här avgår dykbåtarna från hotellets egen brygga.

Landbaserade paketresor inkl. flygresan

Våra paketresor med landbaserade alternativ är kompletta respaket och inkluderar flyg och transfers samt boende och dykning.
I södra Röda havet erbjuder vi flera dyk-semesteranläggningar från El Quseir i norr till Hamata i söder. Dessa anläggningar har oftast egna privata korallrev och passar utmärkt för dykare som vill dyka mycket och utan större ansträngning, Inga långa båtturer, du har dykning i absoluta världsklass en bit ut från stranden.

Resan
Vi flyger till flygplatserna i Hurghada eller Marsa alam. I första hand om möjligt, flyger vi med charter till Marsa alam, annars det funkar också ganska smidigt att flyga till Hurghada och sedan med arrangerad bil-transfer till de olika resmålen i södra Röda havet. Från Köpenhamn och Göteborg flyger vi ofta via Hurghada flygplats. Transfer från Hurghada till Marsa Shagra tar ca. 4 timmar.

Frivikt och extra bagage
 Charterflyg: Du får ta med dig 20 kg incheckat bagage inkl.handbagage. Specialbagage kan köpas hos flygbolaget. 30 kg extra kostar ca. 600 kr t/r Reguljärflyget via Istanbul ger 30 kg. incheckat bagage plus 8 kg. handbagage.

Betalningsvillkor
Anmälningsavgift 3000 kr inom 8 dagar. Eller enligt bokningsbekräftelsen.
Slutbetalning senast 60 dagar innan avresan

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.

Om landet

Egypten ligger i nordöstra Afrika och gränsar till Libyen i väster, Sudan i söder, Israel och Gazaremsan i nordöst.

Klimat
I Egypten skiner solen året om. Sommaren är extrem varmt (mai-september) och det är inte ovanligt med temperaturer över 40 grader. Först i december börjar det bli kyligt igen, särskilt om nätterna. Januari är den kallaste månaden med dagstemperaturer mellan 15 och 22 grader på dagtid.

Vattentemperaturen i Röda havet längs Egyptens kust stiger på sommaren (juli,aug,sep,okt) till omkring 30 grader. På vintern kan det vara kring 20-22 grader.

Dykning
Med kristallklart vatten och en imponerande sikt, ger Röda havet en perfekt miljö för att utforska en otrolig marint biologisk mångfald. Korallreven, som har formats över tusentals år, är hem för en fantastisk variation av fiskar, havssköldpaddor, delfiner och mycket mer. Du kommer att vara omgiven av en explosion av färger och liv när du dyker in i detta undervattensparadis.

Njut av de varma temperaturerna och de lugna haven när du utforskar de fantastiska dykdestinationerna i Röda havet. Dykplatser som Sharm El Sheikh, Dahab, Hurghada och Marsa Alam erbjuder otroliga möjligheter för både dagliga dykutflykter och liveaboards.

Passport och visum
Medborgare från Europeiska unionen erhåller visum vid ankomst till flygplatsen i Egypten. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Egyptiskt Pund
100 SEK = ca. 280 EGP (våren 2023)

Strömstyrka
220 V. Stickkontakt som hemma.

Språk
Arabiska. De flesta som jobbar med turister pratar mycket bra Engelska.

Lokaltid
Svensk tid +1 timme. Egypten byter till sommartid/vintertid vid andra tider än i Sverige.