Palau 10 nätter

Ställ en fråga

Rumstyper

Paket - Hotel Palau med del i tvåbäddsrum/ dubbelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - West Plaza Hotel Malakal. del i tvåbäddsrum/ dubbelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Sea Passion Hotel, del i tvåbäddsrum/ dubbelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Cove Resort. del i tvåbäddsrum/dubbelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Palau Royal Resort, del i tvåbäddsrum/ dubbelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

ResFakta 

Paketpriserna inkluderar

 • Flyg t/r Manila
 • Flyg t/r Manila-Palau
 • 2 nätter hotellbodende i Manila. en natt vid utresan och en natt på hemresan.
 • Alla lokala transfers 
 • 10 nätter på Palau, boende med frukost, del i dubbelrum eller tvåbäddsrum
 • 8 dykdagar med 2 dyk per dag (16 dyk dyk) inkl. lunch & dricka
 • Fri Nitrox 30%

I paketpriset ingår inte

 • Parkavgifter
  Koror parkavgift $50, giltig i 10 dagar. (inkluderar ej Jellyfish Lake)
  Peleliu parkavgift  $30, giltig i 10 dagar

 • Bränsletillägg för dykning på ön Peleliu $30 per person/per dag
 • Dykutrustning $75 per dag 
 • Tillägg för ett tredje dyk kostar $65,00 inklusive skatter 
 • Tillägg för nattdyk $75,00 inklusive skatter
 • Landbaserade utflykter utanför vår program.
2024-03-03 Utresa Skandinavia
2024-03-04 Ankomst Manila
2024-03-05 Utresa Manila
2024-03-06 Ankomst Palau, Check in. Relax och orientering
2024-03-07 Palau, 2 dyk
2024-03-08 Palau, 2 dyk
2024-03-09 Palau, 2 dyk
2024-03-10 Palau, 2 dyk
2024-03-11 Palau, 2 dyk
2024-03-12 Palau, 2 dyk
2024-03-13 Palau, 2 dyk
2024-03-14 Palau, 2 dyk
2024-03-15 Utresa Palau, Ankomst Manila
2024-03-16 Utresa Manila
2024-03-17 Hemkomst skandinavien

 

Om Palau

Palau är en ögrupp som ligger i västra Stilla havet och är belägen cirka 800 kilometer öster om Filippinerna. Önationen Palau ligger strategiskt i den västra delen av Mikronesien, vilket är en region som omfattar tusentals öar i Stilla havet. Palaus vatten omges av en mängd korallrev och laguner, vilket skapar en rik marit miljö. Denna biologiska mångfald är en nyckelaspekt av Palaus geografi och lockar dykare och naturälskare från hela världen.

 

Palau är känt för att vara en dröm-dykresmål. Dess rika undervattensmiljöer och mångfald av marint liv har placerad Palau på topplistan över världens mest spektakulära dykresmål. Palau's undervattensvärld är som en färgglad målning där korallreven tecknar fantastiska mönster och skapar hem för en överväldigande mängd marina arter. Med över 1 500 olika fiskarter och över 700 sorters koraller är dykupplevelserna i Palau både mångsidiga och

 

Karta

Inkluderar flyg, boende & dykning

Att flyga till Palau från Europa kan innebära flera anslutningsflyg och en längre resa,
Våra respaket inkluderar flyg från Skandinavien. Första etappen är att ta sig till en större flygplats i asien, i första hand till Manila men flyg via Tokyo eller Singapore är ett annat alternativ. 

I samband med våra paketresor strävar vi efter att minimera dötiden men också risken för att missa en anslutningsflyg. Vi planerar därför alltid våra resepaket med en övernattning i Manila/Tokyo eller Hongkong, både på utresan och hemresan.

Ett annat alternativ är att med fördel kombinera resan till Palau med 4-7 nätter i Filippinerna. På det sättet hinner du även med fantastiskt dykning i Filippinerna. Titta på våra kombinationsresor eller hör med oss om du är intresserade av en sådan kombination.Palau som dykdestination

Palau är känt som en av världens främsta dykdestinationer och det finns flera anledningar till varför dykning i Palau är så populärt. Palau har några av världens mest fantastiska korallrev med en otrolig biologisk mångfald. Färgglada korallerna och olika arter av marint liv men också stora pelagiska fiskar som hajar, mantor och stim av barracudor, har placerat Palau i topplistan över världens mest efterlängtade dykresmål. Palau har ett brett utbud av dykplatser, inklusive grottor, vrak och korallrev. 

Om landet

Palau är en ögrupp och en suverän stat i västra Stilla havet. Den ligger cirka 800 kilometer öster om Filippinerna och nordost om Papua Nya Guinea. Palau tillhör regionen Mikronesien, som består av tusentals öar i västra Stilla havet. Mikronesien är indelad i flera delregioner, och Palau ligger i den sydvästra delen av Caroline Islands.

Babeldaob är den största ön i Palau och huserar majoriteten av landets landmassa. Här ligger också landets konstitutionella huvudstad, Ngerulmud.

Palau har vackra vita sandstränder och turkosblått vatten. Många av öarna och lagunerna erbjuder lugna och pittoreska strandområden där besökare kan koppla av och njuta av naturen. Palau bjuder också på unika naturfenomen som bl.a.  Jellyfish Lake, där besökare, som är en unik och minnesvärd upplevelse kan simma med ofarliga guldmaneter.  Rock Islands är de unika och mest ikoniska klippöarna som omger huvudöarna i Palau. De består av små kalkstensöar, täckta av frodig grönska och omgivna av turkosblått vatten. Många av öarna har unika formationer och höga klippor.

Palau har en rik kultur och historia som besökare kan utforska genom att besöka traditionella byggnader, museer och delta i kulturella evenemang. De traditionella danserna och ceremonierna ger en inblick i det palauanska folkets livsstil.

Visum

Som europeisk medborgare kan du besöka Palau för turiständamål utan att ansöka om ett visum. Detta gäller för besök upp till 30 dagar.

Men tänk på att!
Vid en eventuellt ändring i flygrutten eller ändringar pga. inställt flyg orsakat av dåligt väder eller annan flygrelaterade hinder, kan din flygresa komma att gå via Guam som är en av USA:s territorier. Därför bör du innan du bokar en resa med oss, vara säker på att du kan resa via USA. Du ska därför ansöka om ESTA och får den beviljad innan din avresa eller om du är osäker, ansök om ESTA innan du bokar en resa med oss till Palau. Observera att vi aldrig garanterar att din resa till Palau inte ska gå via Guam.

Valuta

Valutan som används i Palau är Amerikansk dollar (USD). USD är det officiella betalningsmedlet. De flesta större kreditkort accepteras i Palau, särskilt på hotell, restauranger, butiker, dykcenter och andra turistrelaterade platser.