Indonesien - Norra Sulawesi, 10 nätter Manado

Ställ en fråga

Rumstyper

Paket - Pris per person, del i tvåbäddsrum eller dubbelsäng

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Ladda ner resFakta i PDF 

Paketpriset inkluderar 

 • Flygresan från Köpenhamn t/r.
 • Airporttranser vid ankomst och hemresan.
 • Helpension (frukost, lunch och middag)
 • 5 nätter Murex Manado Resort. Deluxe rum, del i dubbelrum.
 • 5 nätter Murex Bangka Resort. Ocean Front rum, del i dubbelrum.
 • Transfer mellan resorten. Oveland transfer.
 • Totalt 16 båtdyk, organiserade båtutfärder med guide.
 • Utöver dyken ovan ingår också ett dyk per dag på husrevet (self guided house reef dive).
 • Morgon & eftermiddagsnacks.
 • Obegränsat mineralvatten.
 • Obegränsat bryggt kaffe & te.
 • Välkomstdrink & fruktkorg.

 

I paketpriset ingår inte

 • Anslutning till och från Köpenhamn.
 • Visum för Indonesien, ca, 370 kr.
 • Obligatorisk parkavgift för Bunaken National Park på 150 000 IDR (ca. 100 kr)per person.
 • Donation för Bangka Conservation Fund, från 100 000 IDR (ca. 65 kr)
 • Hyra av dykutrustning
 • 15 liters flaska vid behov, debiteras extra. 11€ per dykdag.
 • Nitrox, debiteras extra 7€ per fyllning.
 • Tillägg för dykning i Lembehsundet. Från Bangka Island går det att dyka även i Lembehsundet. 1 eller 2 av dykdagarna på Bangka Island kan ändras till dykning i Lembehsundet. kostnaden för den längre båtresan från Bangka till Lembeh fördelas på antal deltagare och betalas på plats. räkna med ca. 500kr per dykdag. beroende på antal deltagare som vill dyka i Lembehsundet. 
 • Notera: Priser gäller per person vid bokning av 2 personer i dubbel/tvåbäddsrum. Paketpriset är en prisindikation utifrån observerat flygpriser vid tillfället. Sen bokning medför högre flygpriser och därmed högre paketpris.  2024-08-27

  Utresa från Köpenhamn med Singapore Airlines via Singapore

  2024-08-28

  Ankomst Manado, via stop i Singapore. Ankomst tid ca.13:15. transfer till Murex Manado resort, Middag

  2024-08-29

  Murex Manado Resort, helpension, inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-08-30

  Murex Manado Resort, helpension, inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-08-31

  Murex Manado Resort, helpension, inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-09-01

  Murex Manado Resort, helpension, inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-09-02

  Transfer till Murex Bangka Resort. Bilresa över bergen sedan en kort båttransfer till ön Bangka

  2024-09-03

  Murex Bangka Resort, helpension, inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-09-04

  Murex Bangka Resort, helpension, inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-09-05

  Murex Bangka Resort, helpension, inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-09-06

  Murex Bangka Resort, helpension, inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-09-07

  Check-out efter frukost, transfer till flygplatsen med båt och bil. Avgång från Manado flygplats 13:50

  2024-09-08

  Hemkomst via Singapore.

Karta

Indonesien-Norra Sulawesi

Manado/Bunaken-Bangka och Lembeh

Färggranna korallrev, spektakulära väggdyk, sällsynta fiskararter och underbar natur gör norra Sulawesi till en drömdestination. Med ett unikt ekosystem hyser norra Sulawesi större mångfald av marina djur än någon annanstans på jorden. Sällsynta fiskarter som tagna från en science fiction film och häpnadsväckande dykupplevelser  är vad du kan förvänta dig. Ön Sulawesi, som tidigare hette Celebes och som inofficiellt kallas Orkidé-ön lockar besökare också med sin vackra natur och gästvänliga lokalbefolkning. Sulawesi tillhör Indonesien och ligger i en triangel mellan södra Filippinerna, Öster om Borneo och väster om Västpapua.


Bunaken
Bunaken är ett marinreservat på västra sidan av norra Sulawesi och omfattar fem öar (Bunaken, Siladen, Manado Tua, Montehage, Nain) dykplatserna runt Bunaken bjuder på spektakulär väggdykning med små grottor och överhäng. Väggarna är täckta med koraller i vackra färger. Här kan du med mycket stor sannolikhet se större fiskar som hajar och tonfisk men även havssköldpaddor och stim av barracuda.

Bangka
Bangka tillsammans med öarna Gangga, Pulisan och Benteng är en grupp öar som ligger strax norr om norra spetsen av Sulawesi. Denna grupp av öar och den angränsande kusten är känd för starka strömmar som bidrar med syre och näringsrikt vatten till området. Dessa strömmar har skapat mycket gynnsamma förutsättningar för det marina livet här. Här hittar du stora stim av tropiska fiskar, sällsynta nakensnäckor, mjuka och hårda koraller och en mängd andra ovanliga fiskarter.

Lembeh
Lembehsundet finns på den östra sidan av norra Sulawesi och räknas till en av de mest intressanta marina livsmiljöer för Muck diving. Området ligger mellan ön Lembeh och fastlandet. Havsbotten består av mörkt vulkaniskt sand. Du hinner inte många fensparkar innan du upptäcker hemligheten i den vulkaniska sanden. Lembehsundet hyser många av världens bästa dykplatser för Muck Diving. Här finns en ovanligt fascinerande stor artrikedomen av mycket sällsynta små fiskarter som frog fish, weird fish, mimic octopus, flamboyant cuttlefish, harlequin shrimps, skeleton shrimps mm…

Det finns över 60 dykplatser runt Lembehsundet , de flesta av dem är antingen sandiga områden eller små rev. Dykning i Lembehsundet intresserar de flesta dykare men passar best undervattens fotografer och dykare med stort intresse för det marina livet.
Vara paketresor-kombinationer

Våra paketresor till norra Sulawesi erbjuder en mängd olika alternativ. När du surfar på vår hemsida kan du se färdiga paket vilka ofta är gruppresor. Skulle datumet inte passa dig, kan du i stället höra av dig till oss så syr vi ihop liknande resa utifrån dina tider och önskemål.

Om landet

Indonesien ligger i hjärtat av korall-triangel!

Koral Triangel är ett av världens viktigaste marina ekosystem på en yta av 6 miljoner km2 som omfattar Indonesiens, Malaysia, Papua Nya Guinea, Filippinerna, Salomonöarna och Östtimor Koral Triangel är planetens rikaste centrum för marint liv och mångfald, med över 6000 fiskarter, 76% av världens korallarter och ett häpnadsväckande utbud av marina djur. 

Republiken Indonesien, belägen i Sydostasien, är det största ö-nationen i världen, med över 17 000 öar och en befolkning på över 225 miljoner, sprid på en yta av 1,9 miljoner kvadratkilometer sträcker sig Indonesien hela vägen från Aceh i norr ner till Papua i sydost. Indonesien har något unikt att erbjuda alla sina besökare. Allt från vita sandstränder och spetsiga vulkaner, till ”Robinson Crusoe” öar och pulsande storstadsliv.

Visum
Du behöver en turistvisum för att komma in i Indonesien, som kan utfärdas vid ankomst till flygplatsen i Indonesien, Detta gäller för medborgare i alla Europeisa länder. Du behöver också ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Språk
Det officiella språket i Indonesien är Bahasa Indonesia. Personalen på Resort och Liveaboards är flerspråkiga och engelska talas flitigt.

Valuta
Indonesisk valuta är Rupiah (IRP). Pengar kan lätt växlas vid banker och offentliga växelkontor. Men växelkurserna kan variera. Bankomater är lättillgängliga i städer och flygplatser.

Hälsa & Vaccinationer
Vi rekommenderar alla resenärer att besöka en hälsoklinik 4-8 veckor före avresa. Många platser i Indonesien har fall av malaria och denguefeber. Om du planerar att resa överland i dessa regioner bör du överväga vaccination mot malaria.