MV Nautilus II 10 nätter. Utresa 02 oktober

Ställ en fråga

Rumstyper

Dubbelkabin - Del i dubbelrum/tvåbäddsrum. Flyg från Stockholm

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Dubbelkabin - Del i dubbelrum/tvåbäddsrum. Flyg från Köpenhamn

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Dubbelkabin - Del i dubbelrum/tvåbäddsrum. Flyg från Göteborg

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Ladda ner Resfakta i PDF 

I resans pris ingår
 • Flyg t/r 
 • 10 nätter ombord i delad dubbelhytt/tvåbäddshytt
 • Helpension (3 måltider) te, kaffe och vatten ingår 
 • 3 dyk per dag ingår
 • Lån av flaska (12 L alu) och vikter ingår
 • Lokala transfers till och från flygplatsen.
 • En grillafton på en obebodd ö (om väderförhållanden tillåter)
 • Male city tour med guide (på begäran)
 • Alla skatter och miljöavgifter (green tax, bed tax) ingår för ovannämnda tjänster.

I resans pris ingår inte

 • Hyra av utrustning.
 • Nitrox
 • Individuell reseförsäkring.
 • Alkoholhaltiga drycker, övriga drycker från baren. Ombord i baren kan du handla öl, Vin, starksprit och läskedrycker.

Rutt: Ari & South
Dykkvalifikation: Advanced Open water diver eller motsvarande samt 20-30 loggade dyk.

M/V Nautilus Two 
Nautilus II: är en ovanlig stor båt med stora kabiner och stora sällskapsytor. Båten är 43 meter lång och 13 meter bred.  Hon har 12 rymliga kabiner i snygg design och kan ta emot 24 personer. Varje kabin har egen privat dusch med duschkabin och toalett. I alla kabiner finns ett skrivbord, en stor byrå med massor av lagringsutrymme och självklart 2 sängar.  2 av kabinerna finns på huvuddäck med stora fönster vilka ger direkt havsutsikt och  med en stor dubbelsäng. Klimatanläggning finns i alla kabiner vilka kan ställas in helt individuellt. EL med 230 V eluttag finns dygnet runt. Två reningsverk förser fartyget med massor av färskvatten. Nautilus II  bjuder på en avkopplande vistelse ombord och häftiga dyk upplevelser som du kommer att komma ihåg för resten av livet. Ladda upp solsken mellan dyken på det stora soldäcket eller på en bekväm solstol i skuggan medans Nautilus II tar dig vidare till nästa rev. Njut av maten ombord som består av ett brett utbud av lokala specialiteter och asiatiska rätter. 

Maldiverna
Det som gör Maldiverna till ett högt rankat resmål för dykare är dess speciella geografi. Maldiverna består av 1192 korallöar som är grupperade i 26 atoller. Över 80 % av Maldivernas öar består av korall och sträcker sig mindre än en meter över havet. Atollerna består av levande korallrev och sandbanker som i sin tur ligger på toppen av en lång bergsrygg som reser sig ur indiska oceanen i söder och vidare genom Maldiverna norrut. Toppen av denna rygg utgör en naturlig mur av korallrev som sträcker sig från norr till söder och som endast tillåter fartyg att passera genom den södra änden av Maldiverna.

Huvudstaden Malé är placerad centralt i bandet av atoller och i anslutning till dess internationella flygplats är det enkelt att fortsätta via båt eller sjöflygplan både norrut och söderut beroende på resmål. Ungefär hälften av landets invånare bor i huvudstaden Malé, övrig befolkning är utspridd över cirka 200 öar.

Dyka i Maldiverna
Det som gör Maldiverna eftertraktat bland dykare är den biologiska mångfalden som möjliggörs av atollerna och det stora antalet korallrev som omger dem. Landet räknas till en av världens främsta dykdestinationer. Har du ännu inte upplevt dykning med valhaj eller mantor? Då har du tur, chansen att uppleva någon eller båda av dessa magnifika djur är stor på Maldiverna!

På ett och samma dyk kan du uppleva allt från stora revhajar till små, färgglada revfiskar. Utbudet är väldigt varierat med olika arter av hajar; exempelvis grå revhaj, vitfenad revhaj, sköterskehaj och leopardhaj, olika arter av rockor,- örnrockor, djävulsrockor, stingrockor. Sedan finns det självklart massvis med fiskarter som barracudas, grodfisk och snappers. För den makrointresserade finns det fina möjligheter till att möta krabbor, nakensnäckor och olika arter av räckor. Färgglada mjukkoraller och anemoner finns också där att tas med hem på näthinnan eller i minneskortet. Beroende på tidpunkt och årstid kan du vid dykning i Maldiverna uppleva måttliga till kraftiga strömmar. Det är här som djuren trivs och strömmarna för in nytt näringsrikt vatten till korallreven. Strömmarna möjliggör långa, bekväma driftdyk vilka genomförs från mindre båtar kallade ”Dohni”. Driftdyken kan dock ibland kännas som utmanande och därför bör du ha god dykvana för att kunna njuta fullt ut av en dyksemester i Maldiverna. 

Frivikt och extra bagage
25 kg incheckat bagage plus 8 kg handbagage. 

Betalningsvillkor
Anmälan   3000 kr (inkluderar flygresan vilket behöver bokas och betalas vid bokningstillfälle)
Slutlikvid ska betalas senast 60 dagar innan avresan.

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.
Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering. 

Avbeställningsskydd
Avbeställningsskyddet ingår inte i paketpriset men kan beställas separat vid behov. kostar 6% av totala resans pris. (den som försäkringen ska gälla för måste vara stadigvarande bosatta i Sverige) Vänligen notera: när du beställer avbeställningsskyddet med oss, fungerar vi enbart i egenskap av förmedlare för försäkringsbolaget ERV. Vi beställer din avbeställningsskydd i deras agentportal. Du bär själv ansvaret att ha koll på att du får mail med bekräftelse samt att premien betalas i tid. Får du inget mail med bekräftelse inom en dag från beställningen ska du kontakta oss omgående. 

Överlåta resan
Du kan senast 60 dagar före avresan överlåta din bokade resa till en annan resenär som du själv
föreslår och att resenären uppfyller kravet för resan när det gäller dykkvalifikationer.

 

 

 

 

Karta

Ari & South

Den här rutten inkluderar de centrala atollerna söder om Male atoll. Rutten börjar och avslutas i Male. Vi börjar med ett check dive på male atoll. sedan seglar vi över till Ari atoll. vi åker på utsidan av Ari atoll söder ut och du dyker de berömda dykplatserna längst färden. Vi kryssar över till Fulidhoo atoll där vi gör några channel-dives. selar norr ut. Vi dyker på dykplatserna utanför South Male atoll och sedan avslutar i Male atoll.
Några av dykplatserna är bl.a. Night Dive at Maya Tila,  Hafsaa Tila, Fish Head- Fesdhoo Wrack, Maahlos Tila or Moohfushi Rock,  Penaton,  Emas Tila, Dega Tila, Radhiga Tila. Machafushi Wrack, Dhigurah Channel, Mamingili, Dhigurah,  Dhigurah Kandu,  Alimata, Golden Wall,  Fushi Kandu, Fotheo, Alimata, Endheri Tila, Farikholu - Guhraidhoo, Kandoma, Losfuhsi Kandu,

Liveaboards pa Maldiverna

Liveaboard är utan tvekan det bästa valet för det ultimata dykresan på Maldiverna. Liveaboard ger dig möjlighet att njuta av många olika dykplatser på samma resa. Du gör upp till 3 dyk per dag och all mat ingår. Din semester börjar direkt vid ankomst till flygplatsen i Malé. Vår representant möter upp för transfer till båten, en kort båttur följt av en välkomstdrink. Välkommen ombord!

På en liveaboard i Maldiverna bor du ombord under hela din dyk-semester.  Du kan välja att kombinera din liveaboard med några dagar på en turistresort på någon av öarna eller flyga hem direkt efter avslutad kryssning. Båtarna har både tvåbäddskabiner men även kabiner med dubbelsäng. Du gör dagligen upp till 3 dyk. Helpension, te, kaffe och vatten ingår samt lån av flaska, vikter och dykguide tjänster. Det finns dykutrustning att hyra för den som saknar egen. Om vädret tillåter brukar  det på de flesta avgångar bjudas på en grillafton på en så kallade ”Desert island”. 

 

 
Om landet

Maldiverna – besök ett vykort!
Intresset för Maldiverna har under de senaste åren bara vuxit och landet har gjort sig känt för att erbjuda vykortsvyer i samtliga väderstreck. Ett örike bestående av kritvita stränder, kristallklart vatten och vajande kokospalmer. Landet ligger sydväst om Sri Lanka och Indien i den Indiska Oceanen. Den stora ytan som öarna spänner över gör Maldiverna till ett av världens mest geografiskt spridda land. Sett till den fasta ytan är landet däremot Asiens minsta och detsamma gäller antalet invånare. Detta beror på att mer än 99 % av landet består av vatten, perfekt för den som vill uppleva ett enormt utbud av fantastisk dykning. Maldiverna är ett fint resmål för den som vill ligga på en strand och njuta av de vackra vyerna men ett utomordentligt resmål för den som vill uppleva livet även under vattnet!

Geografi
Det som gör Maldiverna till ett högt rankat resmål för dykare är dess speciella geografi. Maldiverna består av 1192 korallöar som är grupperade i 26 atoller. Över 80 % av Maldivernas öar består av korall och sträcker sig mindre än en meter över havet.  Atollerna består av levande korallrev och sandbankar som i sin tur ligger på toppen av en lång bergsrygg som reser sig ur indiska oceanen i söder och vidare genom Maldiverna norrut. Toppen av denna rygg utgör en naturlig mur av korallrev som sträcker sig från norr till söder och som endast tillåter fartyg att passera genom den södra änden av Maldiverna.

Huvudstaden Malé är placerad centralt i bandet av atoller och i anslutning till dess internationella flygplats är det enkelt att fortsätta via båt eller sjöflygplan både norrut och söderut beroende på resmål. Ungefär hälften av landets invånare bor i huvudstaden Malé, övrig befolkning är utspridd över cirka 200 öar.

Klimat
Maldiverna är en åretrunt-destination för dykare med ett ständigt varmt och tropiskt klimat. En genomsnittstemperatur på 29-32 grader gör Maldiverna till ett utmärkt resmål för frusna nordbor. Två väderlekar dominerar ändå klimatet. Den nordöstra monsunen som håller på från december till mars med vindar som blåser från nordost. Den andra perioden är något fuktigare och kommer med den sydvästra monsunen som håller på från april till november, vilken kan dra med sig mer regn och starka vindar.

Dyka på Maldiverna
Det som gör Maldiverna eftertraktat bland dykare är den biologiska mångfalden som möjliggörs av atollerna och det stora antalet korallrev som omger dem. Landet räknas till en av världens främsta dykdestinationer. Har du ännu inte upplevt dykning med valhaj eller mantor? Då har du tur, chansen att uppleva någon eller båda av dessa magnifika djur är stor på Maldiverna!

På ett och samma dyk kan du uppleva allt från stora revhajar till små, färgglada revfiskar. Utbudet är väldigt varierat med olika arter av hajar; exempelvis grå revhaj, vitfenad revhaj, sköterskehaj och leopardhaj, olika arter av rockor,- örnrockor, djävulsrockor, stingrockor. Sedan finns det självklart massvis med fiskarter som barracudas, grodfisk och snappers. För den makrointresserade finns det fina möjligheter till att möta krabbor, nakensnäckor och olika maskarter. På toppen av det ett rikt utbud av färgglada koraller och svampar, både mjuka och hårda.  

Beroende på tidpunkt och årstid kan du vid dykning i Maldiverna uppleva måttliga till kraftiga strömmar. Det är här som djuren trivs och strömmarna för in nytt näringsrikt vatten till korallreven. Strömmarna möjliggör långa, bekväma driftdyk vilka genomförs från mindre båtar kallade ”Dohni”. Dessa  följer med strömmen och plockar upp dig efter avslutat dyk.

Passport och visum
Medborgare från Europeiska unionen behöver inte visum för Maldiverna. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Information:

Invånare :393 000

Visum: Nordiska medborgare erhåller turistvisum i 30 dagar utan extra kostnad vid ankomst till flygplatsen.Du behöver ett                    pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Tidszon: EST (UTC+5)

Språk: Dhiveti. Engelska går bra på båtarna

El: 220 v, 50Hz. Svenska kontakter fungerar

Valuta: Rufiya (Rf). Dollar och Euro accepteras också

Observera att det inte är tillåtet att ta med sig alkohol vid inresa till Maldiverna. All alkohol beslagtas av tullen. På resorten och dykbåtarna finns dock alkoholhaltiga drycker till försäljning.