Dive week Marsa Nakari. Utresa Stockholm 2019-03-06

Ställ en fråga

Rumstyper

Paket - Standard Tält. Per person, del i tvåbäddsrum eller Dubbelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Standard Tält. Per person i Enkelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Royal Tält. Per person, del i tvåbäddsrum eller Dubbelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Hut. Per person i Enkelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Hut. Per person, del i tvåbäddsrum eller Dubbelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Deluxe Chalet AC. Per person, del i tvåbäddsrum eller Dubbelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Deluxe Chalet. Per person, Enkelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Standard Chalet, Per person in shared double room

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Standard Chalet, Per person i Enkelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

 Vi flyger med charter flyg direkt till Marsa Alams flygplats. Vår representant möter upp dig vid ankomst och ordnar med transfer till Marsa Nakari Eco Lodge. Transfern tar ca. 50 minuter. 

Marsa Nakari är en charmig dyk-camp i södra Egypten vid Röda havet. 78 km söder om Marsa Alam´s internationella flygplats och 291 km söder om Hurghada. Med en skyddad bukt och dess närhet till Samadai nationalpark (Dolphin House), är Nakari en perfekt plats för en lyckad dyksemester. 
Åk gärna till Nakari village, kombinerar lugnt i öknen med den personliga touchen av professionell och omtänksam personal. Nakari har 28 Chalets, 11 Huts, och 30Tält samt 7 st. Royal tält.

 I paketpriset ingår

 • Flyg med direktflyg  till Marsa Alam flygplats . 5 tim 35 min
 • Transfer t/r flygplatsen i Marsa alam
 • 7 nätter boende  i valt boendealternativ
 • Helpension  med 3 måltider samt , kaffe , te, och  dryck till måltiden
 • 5 Dykdagar med obegränsat  "selfguided" dykning på husrevet. Första dagen ingår 2 guidade dyk på husrevet. Dykning inkl. lån av flaska och viktbälte.
 • Miljöskatter och tillståndsavgifter 
 • Visum för Nordiska medborgare

I paketpriset ingår inte

 • Hyra av utrustning
 • Övrig förtäring än vad anges ovan
 • Avbeställningsskydd och övriga reseförsäkringar
 • 7 Euro per dykare  för tryckkammarförsäkring som stödprogram debiteras på plats

Diving Concept
Konceptet med ”Unlimited self guided  house reef dives”  ger dig den ultimata flexibiliteten och en känsla av självständighet, att tillsammans med din dykkamrat  panera och genomföra dyket utifrån era egna tider och dykprofil.  Första dykdagen får alla dykare får en orientering av husetrevet tillsammans med centrets erfarna guider. Därefter kan ni dyka på egen hand, självklart inom din och din kamrats certifieringsgränser. Den enda gången du behöver passa en tid är om du anmäler dig och vill följa på någon av de utfärder som arrangeras dagligen. Dessa turer bokas och betalas på plats.

Frivikt och extra bagage
Du får ta med dig 20 kg incheckat bagage inkl.handbagage. 
Specialbagage kan köpas hos flygbolaget. 30 kg extra kostar ca. 600 kr t/r 

Betalningsvillkor
Anmälningsavgift 2000 kr inom 8 dagar.
Slutbetalning senast 60 dagar innan avresan

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.

 

Karta

Marsa Nakari village via Marsa Alam flygplats

I södra Röda havet erbjuder vi flera dyk-semesteranläggningar från El Quseir i norr till Hamata i söder. Dessa anläggningar har oftast egna privata korallrev och passar utmärkt för dykare som vill dyka mycket och utan större ansträngning. Inga långa båtturer men dykning i absolut världsklass bara ett fentag ut från stranden.

Marsa Nakari är en charmig liten Dyk-Camp belägen vid stranden med eget privat korallrev. Marsa Nakari ligger 18 km söder om Marsa Alam stad. En av många attraktioner i området Samadai nationalpark(Dolphin House) med fastboende delfiner och grottor och passager. Korallsystemet på detta off-shore rev, grottor och delfiner som bor i lagunen är ett av södra Röda Havets populäraste attraktioner. Marsa Nakari är också en historisk plats som går tillbaka till romartiden. känd för den gamla hamnen Nechesia. Resterna av dess ruin finns fortfarande uppe på en kulle mot södra änden av bukten.

 Att vara en liten dyk-camp med en maximal kapasitet på 120 personer, erbjuder en mer personlig service. Förvänta dig tystnad och lugnt öken atmosfär i kombination av det sköna Röda havet. Marsa Nakari är en härlig semesterort för dem som vill uppleva Marsa Alams sanna arv.


Landbaserade paketresor inkl. flygresan

Våra paketresor med landbaserade alternativ är kompletta respaket och inkluderar flyg och transfers samt boende och dykning.
I södra Röda havet erbjuder vi flera dyk-semesteranläggningar från El Quseir i norr till Hamata i söder. Dessa anläggningar har oftast egna privata korallrev och passar utmärkt för dykare som vill dyka mycket och utan större ansträngning, Inga långa båtturer, du har dykning i absoluta världsklass en bit ut från stranden.

Resan
Vi väljer alltid i första hand direktflyget ner till Marsa alams flygplats, de gånger detta är möjligt. Från Stockhom/Arlanda flygplats flyger vi under Hösten och våren med direktflyg till Marsa alam. Det funkar också ganska smidigt att flyga till Hurghada och sedan med arrangerad bil-transfer till Marsa alam eller söder ut. Från Köpenhamn och Göteborg flyger vi ofta via Hurghada flygplats. Transfer från Hurghada till Marsa Shagra tar ca. 4 timmar.

Frivikt och extra bagage
Du får ta med dig 20 kg incheckat bagage inkl.handbagage. Specialbagage can köpas hos flygbolaget. 30 kg extra kostar ca. 600 kr t/r

Betalningsvillkor
Anmälningsavgift 2000 kr inom 8 dagar.
Slutbetalning senast 60 dagar innan avresan

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.

Om landet

Egypten ligger i nordöstra Afrika och gränsar till Libyen i väster, Sudan i söder, Israel och Gazaremsan i nordöst.

Klimat
I Egypten skiner solen året om. Sommaren är extrem varmt (mai-september) och det är inte ovanligt med temperaturer över 40 grader. Först i december börjar det bli kyligt igen, särskilt om nätterna. Januari är den kallaste månaden med dagstemperaturer mellan 15 och 22 grader på dagtid.

Vattentemperaturen i Röda havet längs Egyptens kust stiger på sommaren (juli,aug,sep,okt) till omkring 30 grader. På vintern kan det vara kring 20-22 grader.

Dykning
I Egypten dyker vi i Röda havets klara vatten. Röda havet är jordens nordligaste tropiska hav och även vårt närmaste tropiska hav. Korallreven i Röda havet bjuder alltid på en svårslagen färgprakt och artrikedom. Här finns även krigsvrak från andra världskriget. Röda havet har ett av världens bästa dykvatten.

Visum
Nordiska medborgare erhåller visum vid ankomst till flygplatsen. Ibland ingår visum i flygbiljetten när vi reser med charterflyg. Resenärer med reguljärflyg löser ut visum själva vid ankomst till Kairo. ca.200 kr.

Valuta
Egyptiskt Pund
100 SEK = ca. 200 EGP
(våren 2018)

Strömstyrka
220 V. Stickkontakt som hemma.

Språk
Arabiska.De flesta som jobbar med turister pratar mycket bra Engelska.

Lokaltid
Svensk tid +1 timme. Egypten byter till sommartid/vintertid vid andra tider än i Sverige.