MV Atoll

Avgångsdatum: 2020-03-22

Transport: Flyg tillkommer, Fråga oss om ett paketpris inklusive flyg.

Ställ en fråga

Paket - Del i tvåbäddskabin

 • Liveaboard på Maldiverna ombord på MV-Atoll. Priset inkluderar: lokala transfers, valda antal nätter ombord, helpension (3 måltider) te, kaffe och vatten. 3 dyk per dag inkl. fri Nitrox, dykguide, flaska och vikter.
Pris från: 19 429 kr
Skicka förfrågan!

Resfakta

Vår paket med 7 nätters  ombord MV Emperor Atoll  inkluderar

 • 7 nätter ombord i delad dubbel eller tvåbäddskabin.
 • 3 måltider per dag och eftermiddagssnacks , obegränsad dricksvatten, te och kaffe ingår
 • 17 dyk per vecka totalt (2-3 dyk per dag, men ingen dykning på den första dagen av resan)
 • Erfarna dykguider
 • Lokala transfers till och från flygplatsen.
 • En grillafton på en obebodd ö (om väderförhållanden tillåter).
 • Male city tour med guide (på begäran)
 • Nitrox ingår utan extra kostnad (endast för certifierade nitrox dykare)
 • Lån av dykflaska och vikter ingår. Ombord i baren kan du handla Öl, Vin och starksprit samt läskedrycker
 • Alla skatter och miljöavgifter (green tax) ingår för ovannämnda tjänster


M/V Emperor Atoll
Emperor Atoll är en mycket populär båt bland dykare.  Med max 12 gäster och två guider ombord, får du ut mycket mer av din Liveaboard både på båten och under vatten. 
MV Emperor Atoll är 26 meter och har 6 dubbelkabiner, alla med privat dusch & toalett. Var och en har en dubbelsäng med en våningssäng ovan. Alla kabiner är utrustade med luftkonditionering och fläkt.

Grupper & Rabatter
7 fullbetalande + 1 fri

 

Specifikation
Konstruktion: Trä
Längd: 26 meter - Bredd: 7 meter
Motor: 210 HP Yanmar  
Vattendestillation: Ja
Navigation and kommunication: GPS, Fish finder, Echo sounder, VHF/CB radio

Dykning
kompressorer: 2 x Bauer K14 (640lt per minute @ 230 bar) / 12 lt aluminium
Nitrox: Utan kostnad
Hyra av dykutrustning: Kan tillhandahållas men måste bokas i förväg innan ankomst till båten. SMB & dykdator är obligatorisk vid varje dyk.
Säkerhetsutrustning: Oxygen/Medic First Aid Kit, Räddningsvästar & räddningsflottar finns ombord.
Dhoni:  medföljande båt 13 meter, fullt utrustad med kompressorer, dykflaskor och syrgas.
För fotografer: Strömuttag för batteriladdare och blixt, sköljbalja finns.

Maximum 12
Dykguider: 1-2 beroende på antal dykare ombord

 

Karta

Sharktastic

Sharktastic - visiting 4 Atolls (Januari - April)

Rutten Sharktastic tar dig till South Ari Atoll där du kan med stor säkerhet se valhaj och vackra rev i tornliknande formationer av koraller. Du besöker också South Male Atoll där det bjuds på grå revhaj, örnrockor och allmän vacker och spännande revdyk. På Vaavu Atoll får du uppleva Channel dives med vackra och magnifika mjukkoraller och häpnadsväckande nattdyk. Vi fortsätter sedan till Meemu Atoll med vackra kanaler vilka bjuder på fullspäckat uppvisning av bla.a. revhajar, örnrockor, manta cleaning station och med lite tur även segelfisk.

Januari till April
Under denna period flyter havsströmmarna från Sumatra, Indonesien och hela vägen in över Maldiverna. Det rena havsvattnet medför inte bara fantastisk sikt upp till 40 meter men också en mängd pelagiska överraskningar. ”Kandus” som de heter på det lokala språket (Dhivehi), är kanaler som leder in vattenströmmarna in över atollen. Dessa strömmar lockar till sig i regel större pelagiska djur som bl.a. grå revhajar, dogtooth tonfisk och örnrockor men tittar du ut i det blå, vet du aldrig vilka överraskningar som väntar. De yttre väggarna och hörnen på kanalerna i Vaavu och Meemu ger en extra bonus med vackert överhäng och drop off,  täckta med mjukkoraller i gula och rosa färger.

Denna rutt passa enbart erfarna dykare. Vi rekommenderar att du har minimum 30 loggade dyk för att delta i denna resa och kräva att du har erfarenhet från dykning djupare än 30 meter. Du ska dessutom ha ett certifierade som minimum Advanced Open Water eller motsvarande. Det ska inte ha gått mer än 12 månader från ditt senaste dyk. De flesta dyk görs i strömmande vatten och på djup kring 30 meter.  Om Cruise Director ombord
bedömer dyk-förhållandena utmanande för någon dykare, kommer dykaren ges rådet att hoppa över det specifika dyket.

Dykutrustning att hyra ombord - Priser i Euro per person/per vecka
12% lokala skatter tillkommer.

 • Full Set - Regulator, Octopus, BCD, Wetsuit, Mask, Fins, SMB  248 Euro
 • Full Set - Regulator, Octopus, BCD, Wetsuit, Mask, Fins, SMB and  Computer 276 Euro
 • Regulator with Octopus  110 Euro
 • Computer  83 Euro
 • BCD   83 Euro
 • Wetsuit 3 mm  shorti 55 Euro
 • Mask 28 Euro
 • Fin 28 Euro
 • Torch 83 Euro
 • 15 litre tank 83 Euro
 • Dubbeltank (2 x12 liter) 166 Euro
 • Side Mount SM550  110 Euro
 • Rebreather tank  110 Euro
 • Stage S40 (5.7 ltr)  110 Euro
 • Stage S80 (11.1 ltr) 110 Euro

 

 


Liveaboards pa Maldiverna

Liveaboard är utan tvekan det bästa valet för det ultimata dykresan på Maldiverna. Liveaboard ger dig möjlighet att njuta av många olika dykplatser på samma resa. Du gör upp till 3 dyk per dag och all mat ingår. Din semester börjar direkt efter ankomst i Malé flygplats. Här möts du av våra representanter vilka hjälper dig med transfer till båten, en kort båttur följt av en välkomstdrink. Välkommen ombord!

På en liveaboard i Maldiverna bor du ombord under hela din dyk-semester.  Du kan välja att kombinera din liveaboard med några dagar på en resort ö eller flyga hem direkt efter avslutad kryssning. Båtarna har både tvåbäddskabiner men även kabiner med dubbelsäng. Du gör dagligen upp till 3 dyk. Helpension, te, kaffe och vatten ingår samt lån av flaska, vikter och dykguide tjänster. Det finns dykutrustning att hyra för den som saknar egen. Om vädret tillåter brukar  det på de flesta avgångar bjudas på en grillafton på en så kallade ”Desert island”. 

 

 
Om landet

Maldiverna – besök ett vykort!
Intresset för Maldiverna har under de senaste åren bara vuxit och landet har gjort sig känt för att erbjuda vykortsvyer i samtliga vädersträck. Ett örike bestående av kritvita stränder, kristallklart vatten och vajande kokospalmer. Landet ligger sydväst om Sri Lanka och Indien i den Indiska Oceanen. Den stora ytan som öarna spänner över gör Maldiverna till ett av världens mest geografiskt spridda land. Sett till den fasta ytan är landet däremot Asiens minsta och detsamma gäller antalet invånare. Detta beror på att mer än 99 % av landet består av vatten, perfekt för den som vill uppleva ett enormt utbud av fantastisk dykning. Maldiverna är ett fint resmål för den som vill ligga på en strand och njuta av de vackra vyerna men ett utomordentligt resmål för den som vill uppleva livet även under vattnet!

Geografi
Det som gör Maldiverna till ett högt rankat resmål för dykare är dess speciella geografi. Maldiverna består av 1192 korallöar som är grupperade i 26 atoller. Över 80 % av Maldivernas öar består av korall och sträcker sig mindre än en meter över havet.  Atollerna består av levande korallrev och sandbanker som i sin tur ligger på toppen av en lång bergsrygg som reser sig ur indiska oceanen i söder och vidare genom Maldiverna norrut. Toppen av denna rygg utgör en naturlig mur av korallrev som sträcker sig från norr till söder och som endast tillåter fartyg att passera genom den södra änden av Maldiverna.

Huvudstaden Malé är placerad centralt i bandet av atoller och i anslutning till dess internationella flygplats är det enkelt att fortsätta via båt eller sjöflygplan både norrut och söderut beroende på resmål. Ungefär hälften av landets invånare bor i huvudstaden Malé, övrig befolkning är utspridd över cirka 200 öar.

Klimat
Maldiverna är en åretrunt-destination för dykare med ett ständigt varmt och tropiskt klimat. En genomsnittstemperatur på 29-32 grader gör Maldiverna till ett utmärkt resmål för frusna nordbor. Två väderlekar dominerar ändå klimatet. Den nordöstra monsunen som håller på från december till mars med vindar som blåser från nordost. Den andra perioden är något fuktigare och kommer med den sydvästra monsunen som håller på från april till november, vilken kan dra med sig mer regn och starka vindar.

Dyka här
Det som gör Maldiverna eftertraktat bland dykare är den biologiska mångfalden som möjliggörs av atollerna och det stora antalet korallrev som omger dem. Landet räknas till en av världens främsta dykdestinationer. Har du ännu inte upplevt dykning med valhaj eller mantor? Då har du tur, chansen att uppleva någon eller båda av dessa magnifika djur är stor på Maldiverna!

På ett och samma dyk kan du uppleva allt från stora revhajar till små, färgglada revfiskar. Utbudet är väldigt varierat med olika arter av hajar; exempelvis grå revhaj, vitfenad revhaj, sköterskehaj och leopardhaj, olika arter av rockor,- örnrockor, djävulsrockor, stingrockor. Sedan finns det självklart massvis med fiskarter som barracudas, grodfisk och snappers. För den makrointresserade finns det fina möjligheter till att möta krabbor, nakensnäckor och olika maskarter. På toppen av det ett rikt utbud av färgglada koraller och svampar, både mjuka och hårda.  

Beroende på tidpunkt och årstid kan du vid dykning i Maldiverna uppleva måttliga till kraftiga strömmar. Det är här som djuren trivs och strömmarna för in nytt näringsrikt vatten till korallreven. Strömmarna möjliggör långa, bekväma driftdyk vilka genomförs från mindre båtar kallade ”Dohni”. Dessa  följer med strömmen och plockar upp dig efter avslutat dyk.

Passport och visum
Medborgare från Europeiska unionen behöver inte visum för Maldiverna. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Information:

Invånare :393 000

Visum: Nordiska medborgare erhåller turistvisum i 30 dagar utan extra kostnad vid ankomst till flygplatsen.Du behöver ett                    pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Tidszon: EST (UTC+5)

Språk: Dhiveti. Engelska går bra på båtarna

El: 220 v, 50Hz. Svenska kontakter fungerar

Valuta: Rufiya (Rf). Dollar och Euro accepteras också

Observera att det inte är tillåtet att ta med sig alkohol vid inresa till Maldiverna. All alkohol beslagtas av tullen. På resorten och dykbåtarna finns dock alkoholhaltiga drycker till försäljning.