10 Nätter Tofo Dive Package

Avgångsdatum: 2022-09-21

Transport: Flyg t/r ingår. Reguljärflyg

Ställ en fråga

Paket - Del i dubbel/tvåbäddsrum

 • 10 Nätter Mocambuiqe/ Tofo Dive Package. Inkluderar flygresan, en natt Naara Eco Lodge. 9 nätter boende i Tofo plus 16 dyk. Frukost och middag ingår under hela resan.
Pris från: 33 900 kr
Skicka förfrågan!

Resfakta

Upptäck Mocambique med oss!

Vi flyger i grupp till Maputo, Mocambuiqes huvudstar. Efter ankomst i Maputo och efter visa-procedure påbörjar vi direkt vår bilresa norr ut mot Tofo.
Efter 4 timmar stannar vi på Naara Eco-Lodge & Spa för middag och övernattning. Tidigt dagen därpå och efter frukost fortsätter vi vår bilresa upp genom det vackra landskapet och mot Tofo.
Resan till Tofo tar 3 timmar

Blue At Tofo

Blue At Tofo är idealiskt beläget längs Tofos fantastiska strand och direkt intill dykcenter, Tofo Scuba. Fem smakfullt inredda rum med Europeisk standard. Alla rum har full havsutsikt, en king size-säng, en enkelsäng, pentry och luftkonditionering. Alla rum har direkt tillgång till trädgårdsområdet där gästerna kan njuta av den nya poolen eller en grillafton. Tofo Beach Villas ligger cirka 15 minuters promenad från marknaden och centrum, vilket gör det möjligt för besökare att uppleva den livliga marknadsatmosfären. Men också men också tillräckligt avsides för att vara avkopplande och lugn. Intilliggande dykcentret har också en liten restaurang som erbjuder nyttig och god frukost samt olika lunchmenyer. Blue At Tofo erbjuder en helt unik och oöverträffad kombination för en ultimat dyk och strandsemester i Tofo.

I paketpriset ingår

 • Flyg Arlanda-Maputo T/R
 • Assistans, inbjudan för Visa on Arrival
 • Bilresa mellan Maputo och Tofo T/R
 • En natt på Naara Eco-Lodge & Spa
 • 9 nätter på Tofo Blue At Tofo. Sea View room, B&B
 • 8 dykdagar med2 dyk per dag. (total 16 dyk) inklusive Nitrox, far reef tillägg, lån av dykflaska, och vikter ingår
 • Frukost och Middag alla dagar

I paketpriset ingår inte 

 • Visumkostnader Visa upon arrival is 55 USD ( on the current exchange rate)
 • Hyra av övriga dykutrustning utöver flaska och vikter
 • Måltider utöver vad som anges ovan
 • Övriga aktiviteter utöver vad som anges ovan samt dricks till personal

 

Karta

Tofo - Mocambuiqe

Kusten norr om Moçambiques huvudstad Maputo lever verkligen upp till sitt rykte – ”Manta Coast” som den kallas av lokalbefolkningen. Valhajar kan påträffas året runt vid Manta Coast men det riktiga valhajsäsongen är från oktober till början av april. Knölvalar passerar kusten från juli till november. Under denna tid händer det att man hör knölvalarnas läten under vatten. Det är inte bara jättarna i haven som gör dykning i Moçambique en oförglömlig upplevelse. Reven är fulla av mindre tropiska marina djur inklusive muränor, harlequin räkor, grodafiskar och otaliga nakensnäckor.

Megafauna & Gentle Giants!

Dykning i Moçambique handlar om havets tungviktare. Den storslagna naturen och spektakulära dykmiljön har gett Moçambique en alldeles egen plats på dyk-kartan. Dessa planktonrika vatten är hem och lekplats för många av de djur vi dykare drömmer om att se. Valhajar och mantor strosar i det planktonrika vattnet året runt och knölvalar stannar upp på väg till Antarktis. Knölvalarna är som mest aktiva fram tills de föder sina ungar i oktober/november. Sköldpaddor och delfiner är de två andra djuren som ingår i The Big 5 som kännetecknar den megafauna Moçambique är känd för. Även gigantiska stingrockor, stim av barracuda och olika hajarter är mycket frekvent förekommande och kan ses i stort sett under alla dyk.

 

Tofo Beach Dive Package

Dykning i Moçambique handlar om havets tungviktare och giganter. Den storslagna naturen och spektakulära dykmiljön har gett Moçambique en alldeles egen plats i dykvärlden. Dessa planktonrika vatten är hem och lekplats för många av de djur vi dykare drömmer om att se. Valhajar och mantor strosar i det planktonrika vattnet året runt och knölvalar stannar upp på väg till Antarktis. Knölvalarna är som mest aktiva fram tills de föder sina ungar i oktober. Sköldpaddor och delfiner är de två andra djuren som ingår i The Big 5 som kännetecknar den megafauna Moçambique är känd för. Även gigantiska stingrockor, stim av barracuda och olika hajarter är mycket frekvent förekommande och kan ses i stort sett under alla dyk.

Tofo med sin fantastiska 8 km av strand ligger på den Inhambiska halvöens östra strand mot Indiska oceanen. Det kristallklara vattnet och de vita sandstränderna lockar semesterfirare, backpackers, dykare från hela världen. Några kilometer norr om Tofo, vid norra spetsen av Inhambane halvön, är staden Barra. Barra är en 7 km lång vacker vit sandstrand perfekt placerad mellan Indiska oceanen på ena sidan och en fascinerande mangrovskog på den andra sidan.

Om landet

Moçambique, formellt Republiken Moçambique, är en republik i södra Afrika. Landet ligger vid Indiska oceanen och gränsar i väst till Sydafrika, Swaziland och Zimbabwe, i norr till Zambia, Malawi och Tanzania. Genom landet rinner två av södra Afrikas viktigaste floder, Zambezi och Limpopo.