Indonesien - Norra Sulawesi

Avgångsdatum: 2024-11-26

Transport: Flyg t/r ingår. Reguljärflyg

Ställ en fråga

Paket - Pris per person, del i dubbelrum.

 • Paketresa: Inklusive flygresan t/r, 10 nätter/18 båtdyk/med guide + 9 selfguided dyk på husrevet. Fördelad på 2 öar. 4 nätter Murex Manado Resort och 6 nätter Murex Bangka Resort, Båt-transfer mellan öarna med 2 dyk under färden, frukost lunch & middag. Snacks, obegränsat mineralvatten, obegränsad bryggt kaffe & te, Wi-Fi i hela resorten. välkomstdrink & fruktkorg. Alla statliga skatter ingår och lokala transfers ingår.
Pris från: 44 900 kr
Skicka förfrågan!

Resfakta

Resfakta i PDF 

Paketpriset inkluderar

 • Flygresan t/r från Köpenhamn inkl. bagage 25 kg bagage och måltider under flygresan.
 • 4 nätter Murex Manado Resort. Deluxe Room med helpension
 • 6 nätter Murex Bangka Resort. Ocean Front Room med helpension
 • Airporttranser vid ankomst och hemresan
 • Transfer mellan resorten. Transfer med båt inkl. 2 dyk
 • Totalt 18 båtdyk ingår i paketresan
 • Utöver dyken ovan ingår också ett valfritt dyk per dag på husrevet (self guided house reef dive)
 • Morgon & eftermiddagsnacks
 • Obegränsat mineralvatten
 • Obegränsat bryggt kaffe & te
 • Välkomstdrink & fruktkorg

I paketpriset ingår inte

 • Anslutning till och från Köpenhamn
 • Obligatorisk parkavgift för Bunaken National Park på 150 000 IDR (ca. 100-130 kr)per person.
 • Donation för Bangka Conservation fund, från 100 000 IDR (ca. 65 kr)
 • Hyra av dykutrustning
 • Större dykflaska, exempelvis 15 liter tank
 • Nitrox-tillägg 6 Euro per fyllning
 • Tillägg för dykning i Lembehsundet. kostnadens för den längre båtresan till Lembeh fördelas på antal deltagare och betalas på plats. Räkna med ca. 30-50 USD per person/båtresa

Notera
Priser gäller per person vid bokning av 2 personer i dubbel/tvåbäddsrum. Paketpriset kan komma att ändras beroende på flygpriser vid tidpunkten för din anmälan.

Notera
För den här gruppresan har vi bokat upp totalt 8 rum. Vissa av rummen har något trevligare placering och inredning. Vilket rum just du får beror på hur tidig du bokar resan. Vi fördelar rummen i tur och ordning allt eftersom bokningarna kommer in.

 

2024-11-26Utresa Köpenhamn
2024-11-27Ankomst Manado. Transfer till Murex Manado Resort, Middag.
2024-11-28Murex Manado Resort/Helpension. 2 båtdyk på Bunaken nationalpark plus ett valfritt dyk på husrevet.
2024-11-29Murex Manado Resort/Helpension. 2 båtdyk på Bunaken nationalpark plus ett valfritt dyk på husrevet.
2024-11-30Murex Manado Resort/Helpension. 2 båtdyk på Bunaken nationalpark plus ett valfritt dyk på husrevet.
2024-12-01Murex Bangka Resort/Helpension. Tidig morgon transfer till Murex Bangka Resort. Båt-transfer, 5 timmar inkl. 2 dyk. Valfritt dyk på husrevet.
2024-12-02Murex Bangka Resort/Helpension. 2 båtdyk plus ett valfritt dyk på husrevet.
2024-12-03Murex Bangka Resort/Helpension. 2 båtdyk plus ett valfritt dyk på husrevet.
2024-12-04Murex Bangka Resort. 2 båtdyk plus ett valfritt dyk på husrevet.
2024-12-05Murex Bangka Resort. 2 båtdyk i Lembehsundet plus ett valfritt dyk på husrevet. (tillägg för längre båtresa till Lembeh fördelas på antal deltagare)
2024-12-06Murex Bangka Resort. 2 båtdyk i Lembehsundet plus ett valfritt dyk på husrevet. (tillägg för längre båtresa till Lembeh fördelas på antal deltagare)
2024-12-07Check out-Transfer till flygplatsen för hemresan
2024-12-08Ankomst i Köpenhamn

 

Visum

Resenärer behöver vid inresa i Indonesien uppvisa, pass som är giltigt i sex månader efter inresa och en returbiljett. Indonesien har tagit bort kravet på att resenärer ska vara vaccinerade mot Covid-19. Vaccinationsbevis behöver inte längre visas upp. Resenärer från en del länder, bland annat Sverige, ska ansöka om visum vid ankomst. Notera att provisoriska pass inte godtas för inresa i Indonesien, inte heller om visering ordnas i dem i förväg.

E-VISA

Vi rekommenderar att du innan avresan ansöker om digitalt visum.
Ansökan kan göra i följande länk https://www.imigrasi.go.id/en/e-voa/

Flygresan

Vi flyger med Singapore Airlines från Köpenhamn med ett kort stop i Singapore
Du får ta med dig 25 kg incheckat bagage inkl. 8 kg. handbagage. 

Betalningsvillkor

Anmälningsavgift  15000 kr. per person vid bokning. 
Slutlikvid senast 60 dagar före avresan.

Dela upp din betalning

Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.
Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

Överlåta resan

Du kan senast 60 dagar före avresan överlåta din bokade resa till en annan resenär som du själv
föreslår, bara att resenären uppfyller kravet för resan när det gäller dyk-kvalifikationer, samt att administrationsavgift och eventuella
tillägg betalas.  Det är inte alltid flygbolag tillåter namnändring på flygbiljett eller så kan det innebära stora kostnader.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Diving Travel Network AB rekommenderar resenären att teckna reseförsäkring. Även avbeställningsförsäkring rekommenderas ifall en situation uppstår då du måste avstå från resan. Vid en separat avbeställningsskydd försäkrar du hela beloppet inkl. anmälningsavgiften. Hör med oss om avbeställningsförsäkring  innan du betalar in anmälningsavgiften. Kostnaden för avbeställningsförsäkring är 6% av resans totala pris. Dykning är en relativt säker sport men det är ändå starkt rekommenderat att du ser över din försäkring med betoning på reseolycksfalls.

Ändring av priset

Diving Travel Network AB har rätt att ändra paketpriset ifall det inträffar kostnadsökningar för Diving Travel Network efter det att avtalet blivit bindande för parterna. Diving Travel Network får höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningar och som enbart berör de tjänster som ingår i paketresans. Exempel på detta är ändringar i transportkostnader, ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan, eller ändringar i växelkurser som påverkar Diving Travel Networks kostnader för resan. En prisökning får dock ej  förekomma senare än 20 dagar före avresan.
Karta

Indonesien-Norra Sulawesi

Manado/Bunaken-Bangka och Lembeh

Färggranna korallrev, spektakulära väggdyk, sällsynta fiskararter och underbar natur gör norra Sulawesi till en drömdestination. Med ett unikt ekosystem hyser norra Sulawesi större mångfald av marina djur än någon annanstans på jorden. Sällsynta fiskarter som tagna från en science fiction film och häpnadsväckande dykupplevelser  är vad du kan förvänta dig. Ön Sulawesi, som tidigare hette Celebes och som inofficiellt kallas Orkidé-ön lockar besökare också med sin vackra natur och gästvänliga lokalbefolkning. Sulawesi tillhör Indonesien och ligger i en triangel mellan södra Filippinerna, Öster om Borneo och väster om Västpapua.


Bunaken
Bunaken är ett marinreservat på västra sidan av norra Sulawesi och omfattar fem öar (Bunaken, Siladen, Manado Tua, Montehage, Nain) dykplatserna runt Bunaken bjuder på spektakulär väggdykning med små grottor och överhäng. Väggarna är täckta med koraller i vackra färger. Här kan du med mycket stor sannolikhet se större fiskar som hajar och tonfisk men även havssköldpaddor och stim av barracuda.

Bangka
Bangka tillsammans med öarna Gangga, Pulisan och Benteng är en grupp öar som ligger strax norr om norra spetsen av Sulawesi. Denna grupp av öar och den angränsande kusten är känd för starka strömmar som bidrar med syre och näringsrikt vatten till området. Dessa strömmar har skapat mycket gynnsamma förutsättningar för det marina livet här. Här hittar du stora stim av tropiska fiskar, sällsynta nakensnäckor, mjuka och hårda koraller och en mängd andra ovanliga fiskarter.

Lembeh
Lembehsundet finns på den östra sidan av norra Sulawesi och räknas till en av de mest intressanta marina livsmiljöer för Muck diving. Området ligger mellan ön Lembeh och fastlandet. Havsbotten består av mörkt vulkaniskt sand. Du hinner inte många fensparkar innan du upptäcker hemligheten i den vulkaniska sanden. Lembehsundet hyser många av världens bästa dykplatser för Muck Diving. Här finns en ovanligt fascinerande stor artrikedomen av mycket sällsynta små fiskarter som frog fish, weird fish, mimic octopus, flamboyant cuttlefish, harlequin shrimps, skeleton shrimps mm…

Det finns över 60 dykplatser runt Lembehsundet , de flesta av dem är antingen sandiga områden eller små rev. Dykning i Lembehsundet intresserar de flesta dykare men passar best undervattens fotografer och dykare med stort intresse för det marina livet.
Vara paketresor-kombinationer

Våra paketresor till norra Sulawesi erbjuder en mängd olika alternativ. När du surfar på vår hemsida kan du se färdiga paket vilka ofta är gruppresor. Skulle datumet inte passa dig, kan du i stället höra av dig till oss så syr vi ihop liknande resa utifrån dina tider och önskemål.

Om landet

Indonesien ligger i hjärtat av korall-triangel!

Koral Triangel är ett av världens viktigaste marina ekosystem på en yta av 6 miljoner km2 som omfattar Indonesiens, Malaysia, Papua Nya Guinea, Filippinerna, Salomonöarna och Östtimor Koral Triangel är planetens rikaste centrum för marint liv och mångfald, med över 6000 fiskarter, 76% av världens korallarter och ett häpnadsväckande utbud av marina djur. 

Republiken Indonesien, belägen i Sydostasien, är det största ö-nationen i världen, med över 17 000 öar och en befolkning på över 225 miljoner, sprid på en yta av 1,9 miljoner kvadratkilometer sträcker sig Indonesien hela vägen från Aceh i norr ner till Papua i sydost. Indonesien har något unikt att erbjuda alla sina besökare. Allt från vita sandstränder och spetsiga vulkaner, till ”Robinson Crusoe” öar och pulsande storstadsliv.

Visum
Du behöver en turistvisum för att komma in i Indonesien, som kan utfärdas vid ankomst till flygplatsen i Indonesien, Detta gäller för medborgare i alla Europeisa länder. Du behöver också ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Språk
Det officiella språket i Indonesien är Bahasa Indonesia. Personalen på Resort och Liveaboards är flerspråkiga och engelska talas flitigt.

Valuta
Indonesisk valuta är Rupiah (IRP). Pengar kan lätt växlas vid banker och offentliga växelkontor. Men växelkurserna kan variera. Bankomater är lättillgängliga i städer och flygplatser.

Hälsa & Vaccinationer
Vi rekommenderar alla resenärer att besöka en hälsoklinik 4-8 veckor före avresa. Många platser i Indonesien har fall av malaria och denguefeber. Om du planerar att resa överland i dessa regioner bör du överväga vaccination mot malaria.