Indonesien - Norra Sulawesi, 10 nätter /18 dyk

Avgångsdatum: --

Transport: Flyg t/r ingår. Reguljärflyg, Flygpriser ändras från dag till dag. Nedanstående paketpriser skall ses som indikationspriser. Slutlig paketpris bestäms därför på bokningsdagen.

Ställ en fråga

Resfakta

Paketpriset inkluderar

 • Flygresan från Köpenhamn t/r

 • Lokala transfers vid ankomst och hemresan

 • 6 nätter Boende i Deluxe rum på Murex Bangka Island

 • 4 Boende i Deluxe rum på Murex Manado

 • Frukost, lunch & middag. Snacks, obegränsat mineralvatten, obegränsad bryggt kaffe & te

 • Dykning med båt och guide.16 dyk per person

 • Transfer mellan öarna med båt inklusive 2 dyk under resan

 • För varje dykdag man bokar ingår alltid ett kostnadsfritt dyk på husrevet (self guided dive)

 • Wi-Fi i hela resorten.

 • Fruktkorg

 • Alla statliga skatter för ovannämnda tjänster ingår

  Totalt 18 båtdyk ingår plus 9 valfria husrevsdykI paketpriset ingår inte

 • Ca. 120 kr. i marinparksavgifter för dykning på Bunaken nationalpark. betalas på plats.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Speciella kaffesorter eller läsk.


  2024-10-22

  Utresa med Singapore Airlines via Singapore

  2024-10-23

  Ankomst Manado, via stop i Singapore. Ankomst tid ca.13:15. transfer till Murex Bangka Resort, Middag

  2024-10-24

  Murex Bangka Resort, helpension,  inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-10-25

  Murex Bangka Resort, helpension,  inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-10-26

  Murex Bangka Resort, helpension,  inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-10-27

  Murex Bangka Resort, helpension,  inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-10-28

  Murex Bangka Resort, helpension,  inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-10-29

  Båt-Transfer till Murex Manado inkluderat 2 dyk under färden

  2024-10-30

  Murex Manado Resort, helpension, inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-10-31

  Murex Manado Resort, helpension, inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-11-01

  Murex Manado Resort, helpension, inkluderat 2 båtdyk samt möjlighet till ett kostnadsfritt eget dyk på husrevet

  2024-11-02

  Check-out efter frukost, transfer till flygplatsen med båt och bil. Avgång från Manado flygplats 13:50

  2024-11-03

  Hemkomst via Singapore.


  Visum
  Skandinaviska medborgare som vill stanna mindre än 30 dagar erhåller visum vid ankomst  till flygplatsen i Manado. Man måste kunna visa upp ett pass som är giltigt minst sex månader efter hemresan.  Visum et är för närvarande kostnadsfritt. ändring kan förekomma utan förvarning.

  Frivikt och extra bagage
  Du får ta med dig 25 kg incheckat bagage inkl. 8 kg. handbagage. 

  Betalningsvillkor
  Anmälningsavgift  3000 kr plus flygresan på ca.15000 kr. betalas vid bokning. 
  Slutlikvid senast 60 dagar före avresan.

  Dela upp din betalning
  Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.
  Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

  Avbokningsvillkor

  Betalning av resan sker i två omgångar. Första betalningen oavsett storlek är alltid en anmälningsavgift. Den andra betalningen är slutbetalning av resan. Vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresan skall resenären erlägga anmälningsavgiften samt eventuella tillkommande kostnader.
   Vid avbeställning senare än 90 dagar, men tidigare än 60 dagar före avresa skall resenären
  erlägga 60 % av resans pris samt eventuella tillkommande kostnader .
  Vid avbeställning 60 dagar eller senare före avresa skall resenären betala hela resans pris samt eventuella

  Överlåta resan
  Du kan senast 60 dagar före avresan överlåta din bokade resa till en annan resenär som du själv
  föreslår, bara att resenären uppfyller kravet för resan när det gäller dyk-kvalifikationer, samt att administrationsavgift och eventuella
  tillägg betalas.  Det är inte alltid flygbolag tillåter namnändring på flygbiljett eller så kan det innebära stora kostnader.

  Reseförsäkring och avbeställningsskydd
  Diving Travel Network AB rekommenderar resenären att teckna reseförsäkring. Även avbeställningsförsäkring rekommenderas ifall en situation uppstår då du måste avstå från resan. Vid en separat avbeställningsskydd försäkrar du hela beloppet inkl. anmälningsavgiften. Hör med oss om avbeställningsförsäkring  innan du betalar in anmälningsavgiften. Kostnaden för avbeställningsförsäkring är 6% av resans totala pris. Dykning är en relativt säker sport men det är ändå starkt rekommenderat att du ser över din försäkring med betoning på reseolycksfalls.

  Ändring av priset
  Diving Travel Network AB har rätt att ändra paketpriset ifall det inträffar kostnadsökningar för Diving Travel Network efter det att avtalet blivit bindande för parterna. Diving Travel Network får höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningar och som enbart berör de tjänster som ingår i paketresans. Exempel på detta är ändringar i transportkostnader, ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan, eller ändringar i växelkurser som påverkar Diving Travel Networks kostnader för resan. En prisökning får dock ej  förekomma senare än 20 dagar före avresan.

  Omständigheter under pågående resa
  På grund av arrangemangets karaktär kan det förekomma speciella omständigheter som medför ändringar i det exakta färdplanen. Arrangemangets färdplan måste ibland ändras på grund av dåligt väder, myndighets beslut. evakuering av skadad eller sjuk deltagare eller andra eventualiteter som Diving Travel Network AB eller dess samarbetspartner ej råder över. Att resa på denna typ av resa innebär att acceptera vissa omständigheter. I och med att anmälan skett accepterar resenären detta faktum gällande ändringar för arrangemangets färdplan.  Vid eventuella ändringar enligt ovan görs detta alltid med deltagarens bästa som mål. Deltagare har ingen rätt till ersättning efter dylika ändringar av färdplan.


  Hälsa och dykning
  Hälsa och dykning. Dykning kräver god hälsa! Det är viktigt att resenären har god hälsa och är frisk. Ansvaret ligger på resenären att kontrollera sin hälsa. Resenär som har fyllt 45 år rekommenderas att göra en hälsokontroll för dykning innan resan. Formulär att ta med till läkare för hälsokontroll finns i följande länk. https://www.divingtravel.se/medicform.pdf

Karta

Indonesien-Norra Sulawesi

Manado/Bunaken-Bangka och Lembeh

Färggranna korallrev, spektakulära väggdyk, sällsynta fiskararter och underbar natur gör norra Sulawesi till en drömdestination. Med ett unikt ekosystem hyser norra Sulawesi större mångfald av marina djur än någon annanstans på jorden. Sällsynta fiskarter som tagna från en science fiction film och häpnadsväckande dykupplevelser  är vad du kan förvänta dig. Ön Sulawesi, som tidigare hette Celebes och som inofficiellt kallas Orkidé-ön lockar besökare också med sin vackra natur och gästvänliga lokalbefolkning. Sulawesi tillhör Indonesien och ligger i en triangel mellan södra Filippinerna, Öster om Borneo och väster om Västpapua.


Bunaken
Bunaken är ett marinreservat på västra sidan av norra Sulawesi och omfattar fem öar (Bunaken, Siladen, Manado Tua, Montehage, Nain) dykplatserna runt Bunaken bjuder på spektakulär väggdykning med små grottor och överhäng. Väggarna är täckta med koraller i vackra färger. Här kan du med mycket stor sannolikhet se större fiskar som hajar och tonfisk men även havssköldpaddor och stim av barracuda.

Bangka
Bangka tillsammans med öarna Gangga, Pulisan och Benteng är en grupp öar som ligger strax norr om norra spetsen av Sulawesi. Denna grupp av öar och den angränsande kusten är känd för starka strömmar som bidrar med syre och näringsrikt vatten till området. Dessa strömmar har skapat mycket gynnsamma förutsättningar för det marina livet här. Här hittar du stora stim av tropiska fiskar, sällsynta nakensnäckor, mjuka och hårda koraller och en mängd andra ovanliga fiskarter.

Lembeh
Lembehsundet finns på den östra sidan av norra Sulawesi och räknas till en av de mest intressanta marina livsmiljöer för Muck diving. Området ligger mellan ön Lembeh och fastlandet. Havsbotten består av mörkt vulkaniskt sand. Du hinner inte många fensparkar innan du upptäcker hemligheten i den vulkaniska sanden. Lembehsundet hyser många av världens bästa dykplatser för Muck Diving. Här finns en ovanligt fascinerande stor artrikedomen av mycket sällsynta små fiskarter som frog fish, weird fish, mimic octopus, flamboyant cuttlefish, harlequin shrimps, skeleton shrimps mm…

Det finns över 60 dykplatser runt Lembehsundet , de flesta av dem är antingen sandiga områden eller små rev. Dykning i Lembehsundet intresserar de flesta dykare men passar best undervattens fotografer och dykare med stort intresse för det marina livet.
Vara paketresor-kombinationer

Våra paketresor till norra Sulawesi erbjuder en mängd olika alternativ. När du surfar på vår hemsida kan du se färdiga paket vilka ofta är gruppresor. Skulle datumet inte passa dig, kan du i stället höra av dig till oss så syr vi ihop liknande resa utifrån dina tider och önskemål.

Om landet

Indonesien ligger i hjärtat av korall-triangel!

Koral Triangel är ett av världens viktigaste marina ekosystem på en yta av 6 miljoner km2 som omfattar Indonesiens, Malaysia, Papua Nya Guinea, Filippinerna, Salomonöarna och Östtimor Koral Triangel är planetens rikaste centrum för marint liv och mångfald, med över 6000 fiskarter, 76% av världens korallarter och ett häpnadsväckande utbud av marina djur. 

Republiken Indonesien, belägen i Sydostasien, är det största ö-nationen i världen, med över 17 000 öar och en befolkning på över 225 miljoner, sprid på en yta av 1,9 miljoner kvadratkilometer sträcker sig Indonesien hela vägen från Aceh i norr ner till Papua i sydost. Indonesien har något unikt att erbjuda alla sina besökare. Allt från vita sandstränder och spetsiga vulkaner, till ”Robinson Crusoe” öar och pulsande storstadsliv.

Visum
Du behöver en turistvisum för att komma in i Indonesien, som kan utfärdas vid ankomst till flygplatsen i Indonesien, Detta gäller för medborgare i alla Europeisa länder. Du behöver också ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Språk
Det officiella språket i Indonesien är Bahasa Indonesia. Personalen på Resort och Liveaboards är flerspråkiga och engelska talas flitigt.

Valuta
Indonesisk valuta är Rupiah (IRP). Pengar kan lätt växlas vid banker och offentliga växelkontor. Men växelkurserna kan variera. Bankomater är lättillgängliga i städer och flygplatser.

Hälsa & Vaccinationer
Vi rekommenderar alla resenärer att besöka en hälsoklinik 4-8 veckor före avresa. Många platser i Indonesien har fall av malaria och denguefeber. Om du planerar att resa överland i dessa regioner bör du överväga vaccination mot malaria.