Paketresa 10 nätter, halvpension

Avgångsdatum: 2024-12-01

Transport: Flygpriser ändras från dag till dag. Nedanstående paketpriser skall ses som indikationspriser. Slutlig paketpris bestäms därför på bokningsdagen.

Ställ en fråga

Paket - Poolside room. Del i dubbelrum/tvåbäddsrum

 • Paketresa: Inkluderar flygresan, transfers mellan Manila flygplats och Sabang t/r, boende, halvpenion,18 guidade dyk/båtdyk.
Pris från: 35 300 kr
Skicka förfrågan!

Paket - Poolside room, Enkelrum

 • Paketresa: Inkluderar flygresan, transfers mellan Manila flygplats och Sabang t/r, boende, halvpenion (frukost och middag), upp till 4 guidade dyk/båtdyk.
Pris från: 40 800 kr
Skicka förfrågan!

Paket - Sea View room. Del i dubbelrum/tvåbäddsrum

 • Paketresa: Inkluderar flygresan, transfers mellan Manila flygplats och Sabang t/r, boende, halvpenion,18 guidade dyk/båtdyk.
Pris från: 36 700 kr
Skicka förfrågan!

Paket - Sea View room. Enkelrum

 • Paketresa: Inkluderar flygresan, transfers mellan Manila flygplats och Sabang t/r, boende, halvpenion,18 guidade dyk/båtdyk.
Pris från: 43 600 kr
Skicka förfrågan!

Resfakta

Ladda ner resfakta 

Vi flyger med Thai Airways via ett ett stopp i Bangkok.

Flygtiderna är enligt nedan
01DEC ARLANDA-BANGKOK 1300  0545   
02DEC BANGKOK-MANILA 0745  1155  

12DEC MANILA-BANGKOK  1910  2125  
13DEC BANGKOK-ARLANDA   0025  0655  

Paketpriserna inkludera

 • Flyg t/r Manila
 • Transfer Manila-Batangas t/r, Båttransfer till Batangas-Sabang t/r.
 • 10 nätter boende 
 • Halvpension (frukost och middag)
 • 18 dyk per person. Alla dyk med båt och dykguide.

Paketpriset inkluderar inte

 • Dykutrustning. 17€ per set per dag.(dykdator ingår ej)
 • Dykdator 6€ per dag
 • Tillägg för nattdyk. 13€ per dyk.
 • Nitrox 6,5€ per dyk
 • Individuella försäkringar
 • Visum och resetillståndskostnader
 • Eventuella terminalskatter
 • Allt annat som inte är specificerade som ingår ovan


 

Puerto Gallera

Välkommen till ett paradis för dykentusiaster, där äventyr och skönhet möts under ytan. Upptäck en tropisk undervattensoas där färgsprakande korallrev möter majestätiska marina varelser i kristallklart vatten. Oavsett om du är en erfaren dykare eller nybörjare, erbjuder Puerto Galera en mängd olika dykplatser som passar alla nivåer. Från lugna revdyk till spännande strömdyk, finns det något för varje dykare att utforska och njuta av.

Dykmiljön

Med Sabang som utgångspunkt har man som dykare tillgång till fantastiskt många dykplatser. På dessa dykplatser kan du förvänta dig att se en imponerande mångfald av marint liv och fascinerande undervattenslandskap. Här finns vackra och välmående korallrev som blomstrar med en rad färger och former. Korallreven är hem för ett överflöd av revfiskar i alla storlekar och färger. Bland de djur som du troligen kommer att se kan nämnas, revhaj, bläckfiskar, havssköldpaddor, makrillfiskar, snappers, kirurgfiskar, triggerfiskar, groupers, traverler, drumfish och barracuda.

Makro

Sabang är en eldorado för makro-entusiaster. Ta några fentag från stranden och låt dig häpnas av rika mångfald av små marina arter. Det är inte ovanligt att du träffar på små varelser som du inte ens tidigare har sett en bild på. Små varleser som tagna från mars.

 

Nattdyken

Missa inte nattdyken när du besöker Puerto Gallera. Ett nattdyk öppnar upp en helt ny värld av möjligheter för makro-fotografering och observation av nattaktiva arter. Många av de mindre arterna blir mer aktiva på natten. Prova gärna ett nattdyk utanför stranden från Sabang Beach. Dykcentret har erfarna guider som är väl förtrogna med områdets småarter och de bästa platserna för makro-dykning.

Verde Island

Du vill inte missa dykning på Verde Island som är känt för sin enastående dykning och är ett populärt utflyktsmål. Verde Island-passage ligger mellan öarna Mindoro och Luzon, direkt tillgänglig från Sabang. Denna plats har beskrivits (i en studie av det amerikanska Smithsonian Institute) som "Center of the center of the world's marine biological diversity" Här finns spektakulära revformationer och över 300 arter av koraller. Nästan 60 procent av alla kända revfiskarter i världen återfinns på dessa rev. Du kan förvänta dig att se ett brett utbud av koraller, fiskar, hajar, sköldpaddor och andra havslevande varelser.

Trots sin popularitet är Verde Island fortfarande relativt orörd och bevarandet av dess marina ekosystem är av yttersta vikt. Många dykcenter och organisationer arbetar aktivt för att skydda och bevara den unika miljön runt Verde Island.

 

 

Karta

Puerto Gallera El Galleon/Asia Divers

El Galleon Dive Resort och dykcenter (Asia Divers) är belägna vid Small La Laguna Beach i Sabang, precis intill stranden, och erbjuder förstklassig service. Resorten har 30 luftkonditionerade rum som är belägna på den tropiska sluttningen med majestätisk utsikt över Sabang Bay och Small La Laguna Beach. Rummen är utrustade med luftkonditionering, platt-TV, värdeskåp och en välfylld minibar. På resorten finns gratis WiFi, pool och spa. Den rymliga restaurangen sträcker sig ända ner till vattnet och erbjuder en imponerande atmosfär.

Transfer från flygplatsen i Manila till El Galleon Dive Resort tar cirka 3 timmar, med först en bilresa på 2 timmar följt av en båtresa på cirka 1 timme. Transfern bör ske under dagtid.

Dykning: Möjligheterna till undervattensfotografering är oöverträffade. Området är känt för sin höga koncentration av biologisk mångfald och anses vara en av de rikaste i världen när det gäller sällsynta djurarter. Här finns över 40 dykplatser att välja mellan, de flesta ligger inom mindre än 10 minuters avstånd från El Galleon Dive Resort. Det innebär att du spenderar mer tid på att dyka och mindre tid på transport.

Small La Laguna

Small La Laguna Beach är en närliggande strand till Sabang Beach och erbjuder en något lugnare och mer avslappnad miljö jämfört med det livligare Sabang Beach. Det är ett utmärkt val för besökare som söker något lugnare område.

 

Paketresor. Dykresor till Filippinerna

Våra paketresor till Filippinerna är omsorgsfullt sammansatta arrangemang där vi tar hänsyn till flera avgörande faktorer. Researrangemangen på Filippinerna är generellt komplexa, delvis på grund av landets geografi och att många destinationer är belägna på öar som kräver båttransport för att nås. Ankomsttiderna för flyg är av yttersta vikt för att möjliggöra samma-dags förflyttningar till din slutdestination. Båttransporten måste ske under dagsljus, vilket kan kräva en övernattning på fastlandet innan resan fortsätter.

Vi samarbetar endast med noggrant utvalda dykhotell och dykcenter, vilket ger oss en djupgående förståelse för deras verksamhet. Detta säkerställer att du kan lita på oss och känna dig trygg när du väljer att boka en av våra paketresor.

 

Om landet

Filippinerna består av ca. 7000  öar varav närmare 900 är bebodda. Den största ön heter Luzon. Manila är huvudstaden och ligger på ön Luzon.

FLYGRESAN
Det finns flera flygbolag som erbjuder flyg från Skandinavien till Manila eller Cebu. Qatar Airways flyger via Doha till Manilla, Air China via Peking och Thai Airways via Bangkok. Har man inget emot två mellanlandningar är Cathay Pacific ett flygbolag som ofta kan erbjuda prisvärda flyg till Manila och Cebu.

VISUM
Skandinaviska medborgare erhåller visum direkt vid ankomsten till Manila eller Cebu. Detta visum gäller för vistelse i landet upp till 30 dagar. Har du planer på att stanna mer än 30 dagar, rekommenderar vi att du innan resan ansöker om visum hos Filippinska ambassaden. Kom ihåg att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader vid hemresan.

VALUTA
Filippinska valutan är Peso. USD är lätta att växla nästan överallt. Kreditkort accepteras inte lika ofta som här hemma. De ställen som ändå tar emot kreditkort brukar ta ut en serviceavgift på 5-10% . I större städer är det möjligt att få pengar ur bankomater. Vi rekommenderar att du i förväg beräknar hur mycket pengar du kommer att göra av med, sedan växlar till USD och tar med på ett säkert sätt. På Några av våra hotell och Resort tar man emot kreditkort utan att debitera serviceavgifter. Hör med oss!

HÄLSA
Inga obligatoriska vaccinationer krävs. Det finns ingen anledning att ta malariavaccin. Det endast rekommenderas om du reser till Palawan eller vissa delar av Mindanao i södra delen av landet(vi har inga resor dit). Som i alla tropiska området rekommenderas skydd mot tyfus och hepatit. Kontakta din läkare eller en vaccinationscentral.

MAT OCH DRYCK
I nästan varje hörn finner du en restaurang med internationellt eller lokala specialiteter, inte minst fisk-och skaldjursrätter. Passa på och njut av det stora utbud av tropiska frukter som mango, bananer, ananas. Kranvatten är inte drickbart, mineralvatten är tillgänglig överallt. Njuta av färska och läckra fruktjuicer och shakes. Gillar du öl kan vi rekommendera den lokala ölen San Miguel.

KLIMAT OCH KLÄDER
klimat är tropiskt åretrunt, temperaturen är mellan 28-35 ° C. Det finns egentligen ingen riktig regnperiod, man kan dock säga att det stabila vädret brukar normalt vara från Dec-Juni.
Shorts och T-shirt är normalt tillräckligt. Ett par långa byxor, en långarmad tröja eller jacka bör du ta med i handbagaget, detta på grund av de mycket kalla luftkonditioneringarna i väntrummen färjor eller bussar.

STRÖMFÖRSÖRJNING
I nästan alla våra destinationer på Filippinerna erbjuds strömförsörjning dygnet runt (ibland med egen generator dock inte 24 timmar) med 220 volt. Viss variation och avbrott kan förväntas. Det förekommer variationer på vägguttag. Ibland behöver du en adapter, fråga efter det på hotellet eller dykcentret. På de flesta ställen kan du ändå plugga in din utrustning i eluttaget utan adapter.