Palau

Åkt med oss till Palau
Här nedan hittar du några av våra färdiga paketresor. Skulle dessa datum inte passa dig, kan du höra av dig och vi skräddarsyr resan efter dina tider och önskemål.

Om Palau
Palau är en ögrupp som ligger i västra Stilla havet och är belägen cirka 800 kilometer öster om Filippinerna. Önationen Palau ligger strategiskt i den västra delen av Mikronesien, vilket är en region som omfattar tusentals öar i Stilla havet.

Palaus vatten omges av en mängd korallrev och laguner, vilket skapar en rik marit miljö. Denna biologiska mångfald är en nyckelaspekt av Palaus geografi och lockar dykare och naturälskare från hela världen. Palau är känt för att vara en dröm-dykresmål. Dess rika undervattensmiljöer och mångfald av marint liv har placerad Palau på topplistan över världens mest spektakulära dykresmål. Palau’s undervattensvärld är som en färgglad målning där korallreven tecknar fantastiska mönster och skapar hem för en överväldigande mängd marina arter. Med över 1 500 olika fiskarter och över 700 sorters koraller är dykupplevelserna i Palau både mångsidiga och minnesvärda.

För dig som inte dyker
Våra paketresor är anpassade för dykare men även du som inte vill dyka kan följa med. Vi anpassar paketpriset och drar av dyken från ditt paketpris. Hör med oss!
Palau har en rik kultur och historia som besökare kan utforska genom att besöka traditionella byggnader, museer och delta i kulturella evenemang. De traditionella danserna och ceremonierna ger en inblick i det
palauanska folkets livsstil. Ngardmau Waterfall, den högsta vattenfallet på Palau. Det är en vacker plats omgiven av frodig grönska
och ett utmärkt ställe för avkoppling. Prova gärna den lokala maten och upplev Palaus kök. Utforska också marknader och butiker för att köpa lokala hantverk och souvenirer. Trots att dykning är en av de främsta attraktionerna på Palau, finns det alltså flera andra sätt att njuta av den fantastiska miljön och kulturen på öarna för de som inte är intresserade av dykning.

Sök resa

Palau som dykdestination

Palau är känt som en av världens främsta dykdestinationer och det finns flera anledningar till varför dykning i Palau är så populärt. Palau har några av världens mest fantastiska korallrev med en otrolig biologisk mångfald. Färgglada korallerna och olika arter av marint liv men också stora pelagiska fiskar som hajar, mantor och stim av barracudor, har placerat Palau i topplistan över världens mest efterlängtade dykresmål. Palau har ett brett utbud av dykplatser, inklusive grottor, vrak och korallrev.

Om landet
Palau är en ögrupp och en suverän stat i västra Stilla havet. Den ligger cirka 800 kilometer öster om Filippinerna och nordost om Papua Nya Guinea. Palau tillhör regionen Mikronesien, som består av tusentals öar i västra Stilla havet. Mikronesien är indelad i flera delregioner, och Palau ligger i den sydvästra delen av Caroline Islands.

Babeldaob är den största ön i Palau och huserar majoriteten av landets landmassa. Här ligger också landets konstitutionella huvudstad, Ngerulmud.

Palau har vackra vita sandstränder och turkosblått vatten. Många av öarna och lagunerna erbjuder lugna och pittoreska strandområden där besökare kan koppla av och njuta av naturen. Palau bjuder också på unika naturfenomen som bl.a.  Jellyfish Lake, där besökare, som är en unik och minnesvärd upplevelse kan simma med ofarliga guldmaneter.  Rock Islands är de unika och mest ikoniska klippöarna som omger huvudöarna i Palau. De består av små kalkstensöar, täckta av frodig grönska och omgivna av turkosblått vatten. Många av öarna har unika formationer och höga klippor.

Palau har en rik kultur och historia som besökare kan utforska genom att besöka traditionella byggnader, museer och delta i kulturella evenemang. De traditionella danserna och ceremonierna ger en inblick i det palauanska folkets livsstil.

Visum
Som europeisk medborgare kan du besöka Palau för turiständamål utan att ansöka om ett visum. Detta gäller för besök upp till 30 dagar.

Men tänk på att!
Vid en eventuellt ändring i flygrutten eller ändringar pga. inställt flyg orsakat av dåligt väder eller annan flygrelaterade hinder, kan din flygresa komma att gå via Guam som är en av USA:s territorier. Därför bör du innan du bokar en resa med oss, vara säker på att du kan resa via USA. Du ska därför ansöka om ESTA och får den beviljad innan din avresa eller om du är osäker, ansök om ESTA innan du bokar en resa med oss till Palau. Observera att vi aldrig garanterar att din resa till Palau inte ska gå via Guam.

Valuta
Valutan som används i Palau är Amerikansk dollar (USD). USD är det officiella betalningsmedlet. De flesta större kreditkort accepteras i Palau, särskilt på hotell, restauranger, butiker, dykcenter och andra turistrelaterade platser.

Hittar du inte resan du söker, Kontakta oss i stället med en förfrågan. Vi återkommer till dig med ett förslag.

Kontakta oss?