Stora Bali Resan

Ställ en fråga

Rumstyper

Paket - Enkelrum 8 nätter & 4 nätter Twin

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Ladda ner ResFakta 

 

Paketpriserna inkluderar

 • Flyg t/r Bali
 • Transfer från flygplatsen i Bali till Pemuteran-Amertha Bali Villas
 •  4 nätter boende med frukost på Amertha Bali Villas
 •  7 dyk i nordvästra Bali var av 2 dyk på Menjagan Island inkl. lunchlåda
 •  Transfer till Teluk-Karang
 • 4 nätter boende med frukost på Teluk-Karang Dive & spa Resort
 • 6 dyk med Teluk-Karang dive center var av 2 dyk på Tulamben (Liberty Wreck)
 • Transfer till Sanur och färjeterminalen
 • Biljettkostnaden för färjan t/r till Nusa Lembongan
 • 5 nätter boende med frukost på World-Diving Lembongan
 • 8 dyk med World Diving Lembongan
 • Transfer till flygplatsen för hemresan
 • Lokala skatter/miljöavgifter/parkavgifter ingår.
 • Totalt 21 dyk ingår
Priserna ovan inkluderar inte
 • Dykutrustning
 •  Individuella försäkringar
 •  Visum och resetillståndskostnader Eventuella terminalskatter
 •  Allt annan som inte är specificerade som ingår ovan
 • Nitrox kan vid behov bokad och betalas på plats 4€ per fyllning.


Karta

Indonesien-Rundresa pa Bali

I vår Stora Baliresa vill vi inkludera några av de bästa dykplatserna runt ön, vilket innebär att vi kommer att resa runt och bo på olika delar av Bali. Vi börjar vår resa i Pemuteran i nordvästra Bali och avslutar i Nusa Lembongan i söder. Genom detta upplägg kan du uppleva allt Bali har att erbjuda inom dykning och detta under en och samma resa. Från det ögonblick du landar på flygplatsen på Bali till dess att du åker hem, är alla transporter, boenden och dykningar planerade och ingår i paketet.

Vi har noggrant valt ut våra hotell, dykplatser och samarbetspartners för att säkerställa den bästa möjliga upplevelsen för dig.

Vi börjar resan i nordvästra Bali

Pemuteran och Amertha Bali Villas i nordvästra Bali blir vårt första stopp. Den här delen av Bali är välkänd för sin fantastiska dykning och snorkling, tack vare den utmärkta sikten och det varierande marina livet som området erbjuder. När du befinner dig i Pemuteran är du långt ifrån de överbelastade turistområdena och trafiken i södra Bali. Här kan du uppleva lugnet och komma närmare naturen. Människorna är vänliga och prisnivån på mat och dryck är också lägre än i södra Bali. Pemuteran gränsar också till West Bali National Park och ön Menjangan.

Tejakula & Tulamben

Efter att ha lämnat Pemuteran fortsätter vi österut till Teluk-Tejakula och Teluk-Karang Dive & Spa Resort. Härifrån kan vi utforska de berömda dykplatserna utanför Tejakula samt de välkända dykplatserna i Tulamben

Vi kommer att bo på det lyxiga och vackra Teluk Karang Dive & Spa Resort. Dykcentret finns på hotellet, och dykplatserna ligger inte långt bort. Husrevet intill resorten är en fantastisk dykplats och är klassificerad som ett naturreservat. Enligt den senaste "Marine Report" erbjuder korallreven nära Penuktukan några av de vackraste dykplatserna på Bali. Angel's Canyon är en hemlig dykplats på Balis nordkust som få turister känner till. Här finns en mycket tät korallformation som skapar en vacker och böljande landskap. Korallblocken sträcker sig över olika djup från 6 till 30 meter.

Tulamben, som ligger på Balis östkust, är känt för sina fantastiska dykplatser. En av de mest populära dykplatserna i Tulamben är vraket av USS Liberty, som sjönk under andra världskriget och nu fungerar som hem åt en mångfald av fiskar och koraller. Dykning i Tulamben handlar dock inte bara om USS Liberty. Här finns många andra platser, var och en med sin egen unika karaktär och ett otroligt rikt marint liv. Dykplatserna i Tulamben inkluderar Drop Off, Coral Garden och många andra som erbjuder enastående möjligheter att utforska den vackra undervattensvärlden och det rika marina livet.

Södra Bali & och ön Nusa Lembongan

Under de sista fem dagarna av resan kommer vi att tillbringa tid i södra Bali och på ön Nusa Lembongan. Från Teluk kommer vi att resa med bil till Sanur och sedan ta färjan över till Nusa Lembongan. Bilresan tar ungefär 4 timmar, och färjeresan tar 45 minuter.

Dykplatserna runt Nusa Lembongan erbjuder spektakulär dykning. Här möts de något kallare vattenströmmarna från söder och det varmare vattnet från norr, vilket gynnar det marina livet med pelagiska arter och en imponerande samling större fiskar än vad du har sett tidigare under resan. Strömmarna runt ön gör att de flesta dyken är drift dives. Några av de populära platserna att dyka på är Manta Point och Crystal Bay. Medan Manta Point är känt för sina mantor, kommer Crystal Bay att locka med vackra korallrev och ett rikt djurliv.

På Nusa Lembongan har du också en stor chans att få se klumpfisk även känd som solfisk. Klumpfisken är en av de största benfiskarna i världen och kan bli upp till 3 meter lång och väga upp till 1000 kg. Nusa Lembongan är känt för att vara en av de bästa platserna i världen för att se både klumpfisk och mantor. Dessutom finns det många haj i vattnen runt Nusa Lembongan. Det är vanligt att se revhajar och andra hajarter i området.

 

 

Bali

Bali är en paradisö med en otrolig variation av allt som en turist vill utforska och uppleva. Det finns många dykplatser runt hela ön med olika variationer av dykmiljö och djurliv.

Bali ligger i de västligaste av de små Sundaöarna, mellan Java i väster och Lombok i öster. Huvudstaden är Denpasar som ligger på den södra delen av ön. Bali är ett populärt turistmål med vacker natur och rik kultur. Flygplatsen ligger i Denpasar. Den största religionen på Bali är hinduismen som utövas av cirka 93% av befolkningen. Bali har en rik och färgstark kultur som blandar konst, religiösa övertygelser och starka familjetraditioner på ett unikt sätt. Balis kultur är också känd för sin högt utvecklade konst; inklusive dans, skulptur, måleri, läderarbeten, metallarbeten och musik. Balinesisk dans är en viktig del av religiösa ritualer och sociala evenemang.

 Bali Frågor & Svar 

Om landet

Indonesien ligger i hjärtat av korall-triangel!

Koral Triangel är ett av världens viktigaste marina ekosystem på en yta av 6 miljoner km2 som omfattar Indonesiens, Malaysia, Papua Nya Guinea, Filippinerna, Salomonöarna och Östtimor Koral Triangel är planetens rikaste centrum för marint liv och mångfald, med över 6000 fiskarter, 76% av världens korallarter och ett häpnadsväckande utbud av marina djur. 

Republiken Indonesien, belägen i Sydostasien, är det största ö-nationen i världen, med över 17 000 öar och en befolkning på över 225 miljoner, sprid på en yta av 1,9 miljoner kvadratkilometer sträcker sig Indonesien hela vägen från Aceh i norr ner till Papua i sydost. Indonesien har något unikt att erbjuda alla sina besökare. Allt från vita sandstränder och spetsiga vulkaner, till ”Robinson Crusoe” öar och pulsande storstadsliv.

Visum
Du behöver en turistvisum för att komma in i Indonesien, som kan utfärdas vid ankomst till flygplatsen i Indonesien, Detta gäller för medborgare i alla Europeisa länder. Du behöver också ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Språk
Det officiella språket i Indonesien är Bahasa Indonesia. Personalen på Resort och Liveaboards är flerspråkiga och engelska talas flitigt.

Valuta
Indonesisk valuta är Rupiah (IRP). Pengar kan lätt växlas vid banker och offentliga växelkontor. Men växelkurserna kan variera. Bankomater är lättillgängliga i städer och flygplatser.

Hälsa & Vaccinationer
Vi rekommenderar alla resenärer att besöka en hälsoklinik 4-8 veckor före avresa. Många platser i Indonesien har fall av malaria och denguefeber. Om du planerar att resa överland i dessa regioner bör du överväga vaccination mot malaria.