Bali Dive Adventure

Ställ en fråga

Rumstyper

Paket - Per person i Dubbelrum

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Paket - Enkelrum hela resan

Pris från: 0 kr per vecka
Skicka förfrågan!

Ladda ner ResFakta 

 

Paketpriserna inkluderar

 • Flyg t/r Bali
 • Alla lokala transfers
 • 5 nätter boende med frukost på Bali Candidasa, Puri Bagus Resort.
 • 8 Dyk med båt kring Candidasa, Eller om i stället dykning i Amed/Tulamben, landbaserad dyk.
 • Färja till Nusa Lembongan t/r inkl. transfers på Nusa Lembongan.
 • 5 nätter boende med frukost på Nusa Lembongan.
 • 8 båtdyk i vattnen kring Nusa Lembongan, Nusa Penida.
 • Lokala skatter/miljöavgifter/parkavgifter ingår.

  Totalt 16 dyk ingår


Priserna ovan inkluderar inte
 • Dykutrustning
 •  Individuella försäkringar
 •  Visum och resetillståndskostnader Eventuella terminalskatter
 •  Allt annan som inte är specificerade som ingår ovan
 • Nitrox kan vid behov bokad och betalas på plats 4€ per fyllning.


Karta

Indonesien-Bali Dive Adventure

Candidasa ligger cirka 1,5 timmar med bil norr om Balis flygplats Denpasar. Byen på östra kusten av Bali är det idealiska utgångspunkten för utflykter under vatten och även på ön. Det förstklassiga resorten Puri Bagus, som ligger direkt vid stranden, är basen för ORCA Dive Club på Candidasa. Under vår vistelse på Candidasa bor vi på Puri Bagus och dyker med Orca Dive club.

 

Dykning från Candidasa

Candidasa ligger på den östra kusten av Bali. Havet erbjuder en fantastisk upplevelse för dykare på alla nivåer. Området är känt för sina rika korallrev, en mångfald av marint liv och spännande dykplatser. epekong Island, som ligger nära Candidasa, är ett populärt dykdestination med sina dramatiska undervattenslandskap och möjligheter att se allt från små revfiskar till större havslevande varelser som revhajar och manta rockor.

Andra intressanta dykplatser inkluderar Blue Lagoon och Gili Mimpang, som erbjuder möjligheter att se olika arter av revfiskar, sköldpaddor och mer. Det finns också möjligheter till dykning längs med USS Liberty-vraket utanför Tulamben, som är lite längre norrut från Candidasa, men fortfarande inom räckhåll för en dagstur.

Puri Bagus Resort

Puri Bagus Hotel i Candidasa är en populär och välrenommerad anläggning som erbjuder bekvämt boende och en rad faciliteter för besökare som vill utforska området. Hotellet ligger direkt vid stranden i Candidasa, vilket ger gästerna en fantastisk utsikt över havet och enkel tillgång till strandaktiviteter och vattenrelaterade utflykter. Puri Bagus Hotel erbjuder en rad faciliteter för gästerna, inklusive en pool, restauranger som serverar både lokala och internationella rätter, spa-tjänster för avkoppling och välbefinnande samt olika aktiviteter och utflykter som arrangeras av hotellet.En betydande fördel med att bo på Puri Bagus Hotel för dykentusiaster är närheten till ORCA Dive Club Candidasa, som är baserat på hotellets område. Dykklubben erbjuder guidade dykturer, dykkurser och utrustningsuthyrning för gästerna som vill utforska undervattensvärlden kring Candidasa.

 

Hotellet är känt för sin vänliga och professionella service och strävar efter att göra gästernas vistelse så bekväm och minnesvärd som möjligt. Med sin avslappnade och lugna atmosfär är Puri Bagus Hotel en idealisk plats för avkoppling och njutning av Balis natursköna skönhet vid havet.

Nusa Lembongan 

Nusa Lembongan är en liten ö belägen sydost om Bali, Indonesien. Ön är en del av en ögrupp som även inkluderar Nusa Penida och Nusa Ceningan. Nusa Lembongan är känd för sin vackra natur, avslappnade atmosfär och utmärkta möjligheter för dykning men även snorkling.

Avslappnade atmosfär

Nusa Lembongan är känt för sin lugna och avslappnade atmosfär, vilket gör det till en perfekt plats att koppla av och komma bort från stressen i vardagen.

 

Bilfri ö

Nusa Lembongan är i huvudsak en bilfri ö. De flesta delar av ön har ingen eller mycket begränsad biltrafik. Istället används huvudsakligen motorcyklar och små elektriska fordon som transportmedel. Detta bidrar till att bevara den avslappnade och lugna atmosfären på ön och minskar miljöpåverkan. Vissa större hotell och resortanläggningar på Nusa Lembongan kan ha små fordon för att transportera gäster och bagage, men det finns ingen allmän biltrafik på ön.

Ta sig runt på ön

Besökare på ön kan hyra moped, cykel eller helt enkelt promenera för att utforska och ta sig runt på ön. Detta gör Nusa Lembongan till en idealisk plats för dem som vill uppleva en mer avskild och naturnära miljö.

Vackra stränder

Nusa Lembongan har flera vackra stränder, varav de mest kända är Dream Beach, Mushroom Bay, och Jungut Batu Beach. Dessa stränder erbjuder vit sand, kristallklart vatten och fantastisk utsikt över det omgivande havet.

Populär dykresmål

Ön är ett populärt resmål för snorkling och dykning tack vare sina färgglada korallrev och rika marina liv. Du kan också hyra kajaker eller paddleboards för att utforska kusten eller ta en båttur till de närliggande öarna. 

Mangroveskogar

Öns inre delar innehåller också mangroveskogar som kan utforskas med guidade turer. Det är en unik möjlighet att se det lokala ekosystemet och få en glimt av det rika fågellivet på ön.

Devils Tear

En naturlig attraktion på Nusa Lembongan är Devils Tear, en klippa där havet slår mot klipporna och skapar imponerande vattenfontäner. Det är ett populärt ställe att besöka för att se naturens krafter i arbete och njuta av de dramatiska vyerna.

Vänlig lokalbefolkning

Nusa Lembongan är hem för en vänlig lokalbefolkning och erbjuder möjligheter att lära känna den balinesiska kulturen och deras traditioner. Du kan besöka tempel, delta i ceremonier eller uppleva den lokala maten och hantverket.

 

Bali

Bali är en paradisö med en otrolig variation av allt som en turist vill utforska och uppleva. Det finns många dykplatser runt hela ön med olika variationer av dykmiljö och djurliv.

Bali ligger i de västligaste av de små Sundaöarna, mellan Java i väster och Lombok i öster. Huvudstaden är Denpasar som ligger på den södra delen av ön. Bali är ett populärt turistmål med vacker natur och rik kultur. Flygplatsen ligger i Denpasar. Den största religionen på Bali är hinduismen som utövas av cirka 93% av befolkningen. Bali har en rik och färgstark kultur som blandar konst, religiösa övertygelser och starka familjetraditioner på ett unikt sätt. Balis kultur är också känd för sin högt utvecklade konst; inklusive dans, skulptur, måleri, läderarbeten, metallarbeten och musik. Balinesisk dans är en viktig del av religiösa ritualer och sociala evenemang.

 Bali Frågor & Svar 

Om landet

Indonesien ligger i hjärtat av korall-triangel!

Koral Triangel är ett av världens viktigaste marina ekosystem på en yta av 6 miljoner km2 som omfattar Indonesiens, Malaysia, Papua Nya Guinea, Filippinerna, Salomonöarna och Östtimor Koral Triangel är planetens rikaste centrum för marint liv och mångfald, med över 6000 fiskarter, 76% av världens korallarter och ett häpnadsväckande utbud av marina djur. 

Republiken Indonesien, belägen i Sydostasien, är det största ö-nationen i världen, med över 17 000 öar och en befolkning på över 225 miljoner, sprid på en yta av 1,9 miljoner kvadratkilometer sträcker sig Indonesien hela vägen från Aceh i norr ner till Papua i sydost. Indonesien har något unikt att erbjuda alla sina besökare. Allt från vita sandstränder och spetsiga vulkaner, till ”Robinson Crusoe” öar och pulsande storstadsliv.

Visum
Du behöver en turistvisum för att komma in i Indonesien, som kan utfärdas vid ankomst till flygplatsen i Indonesien, Detta gäller för medborgare i alla Europeisa länder. Du behöver också ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Språk
Det officiella språket i Indonesien är Bahasa Indonesia. Personalen på Resort och Liveaboards är flerspråkiga och engelska talas flitigt.

Valuta
Indonesisk valuta är Rupiah (IRP). Pengar kan lätt växlas vid banker och offentliga växelkontor. Men växelkurserna kan variera. Bankomater är lättillgängliga i städer och flygplatser.

Hälsa & Vaccinationer
Vi rekommenderar alla resenärer att besöka en hälsoklinik 4-8 veckor före avresa. Många platser i Indonesien har fall av malaria och denguefeber. Om du planerar att resa överland i dessa regioner bör du överväga vaccination mot malaria.