Egypten

Vackra korallrev och historiska skeppsvrak. Med endast 5 timmar flygtid från Norden har Egypten blivit absolut det största dyk-resmålet för dykare från Norden.

Boka Dykresor med oss till Egypten och dyk i Röda havet.

Våra Liveaboard i Egtpten-Paketresor

Ta del av vårt stora utbud av Liveaboard-Avgångar till Röda Havet. Oavsett om det är vrak, stora fiskar eller vackra kollar rev du är ute efter, har vi det! Dessa paket är kompletta paket inklusive flygresan och alla tillägg vilka vi har redan inkluderat i priset.

Landbaserad i Egypten-Paketresor

Våra landbaserade och färdiga respaket är passar dig som vill ha en stressfri semestern, där alla små detaljer har tagits om hand.

Dyk & logi paket i Röda havet

Flexibla paket med dyk & logi, vilka kan anpassas utifrån dina önskemål. Upplev dykning i en lugn och avstressad miljö med rikt marint liv kontrasterande skönhet både över och under ytan.

Karta

Egypten-Röda havet

I Egypten och Röda havet erbjuder vi flera dyk-semesterlösningar från El Quseir i norr till Hamata i söder. Välj mellan en vecka Liveaboards eller bo på någon av våra dykcamp i södra Egypten. Oavsett vad du väljer kommer du att bli imponerad av färggranna koraller och ett stort utbud av fisklivet.

Reseinformation

Väljer du någon av våra paketresor då har vi redan tänkt på det mesta. flygresan, transfers, ankomsttider som fungerar med båtarnas avgångar, skatter och bränsletillägg mm.. Våra paketresor är omsorgsfull paketerade utifrån din största trivsel. För största flexibilitet erbjuder vi även flexibla dyk & logi paket men också liveaboards där du lätt kan hitta den avgång på liveaboards eller dykresort som passar dig. Vi hjälper dig sedan med information om lämplig flyg som kan bokas hos oss eller om du föredrar så bokar du flyget hos annan resebyrå.

Egypten ligger i nordöstra Afrika och gränsar till Libyen i väster, Sudan i söder, Israel och Gazaremsan i nordöst.

Klimat
I Egypten skiner solen året om. Sommaren är extrem varmt (mai-september) och det är inte ovanligt med temperaturer över 40 grader. Först i december börjar det bli kyligt igen, särskilt om nätterna. Januari är den kallaste månaden med dagstemperaturer mellan 15 och 22 grader på dagtid.

Vattentemperaturen i Röda havet längs Egyptens kust stiger på sommaren (juli,aug,sep,okt) till omkring 30 grader. På vintern kan det vara kring 20-22 grader.

Dykning
I Egypten dyker vi i Röda havets klara vatten. Röda havet är jordens nordligaste tropiska hav och även vårt närmaste tropiska hav. Korallreven i Röda havet bjuder alltid på en svårslagen färgprakt och artrikedom. Här finns även krigsvrak från andra världskriget. Röda havet har ett av världens bästa dykvatten.

Passport och visum
Medborgare från Europeiska unionen erhåller visum vid ankomst till flygplatsen i Egypten. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan.

Egyptiskt Pund
100 SEK = ca. 200 EGP
(våren 2018)

Strömstyrka
220 V. Stickkontakt som hemma.

Språk
Arabiska.De flesta som jobbar med turister pratar mycket bra Engelska.

Lokaltid
Svensk tid +1 timme. Egypten byter till sommartid/vintertid vid andra tider än i Sverige.