Medan på en Liveboard på Röda havet

12 juli, 2023
Dive Travel blog

 

Att befinna sig på en liveaboard i Röda havet och dyka är en fantastisk upplevelse för dykentusiaster. Här är några saker att tänka på för att göra din resa säker och njutbar.

 1. Certifiering och erfarenhet
  Se till att du har tillräcklig erfarenhet för att dyka i den miljö dykningen ska genomföras. Vissa områden kan ha mer utmanande förhållanden än andra, så det är viktigt att du känner dig bekväm med din dykförmåga.
 2. Hälsa och fysisk kondition
  Dykning kan under vissa förhållanden vara en fysiskt krävande aktivitet. Se till att du är i god hälsa och har tillräcklig fysisk kondition för att dyka. Om du har några hälsoproblem eller tvivel, konsultera en läkare innan du reser.
 3. Packning inför resan
  Packa nödvändig dykutrustning och kläder som är lämpliga för dykning i varmt vatten. Se också till att du har tillräckligt med solskyddskräm, hatt och solglasögon för att skydda dig mot solen under båtfärden och på ytan.
 4. Säkerhetsutrustning
  Kontrollera att du har en fungerande dykdator, dykarklocka, kniv, säkerhetsboj och en första hjälpen-kit är bra att ha med sig. Du bör också vara bekant med användningen av dessa verktyg och utrustning.
 5. Dykguides och briefings
  Lyssna noga på dykguidens briefing före varje dyk. De kommer att informera dig om dykplatsen, säkerhetsprocedurer och eventuella speciella förhållanden, tekniker för i och uppgång eller faror som kan vara relevanta för platsen.
 6. Respektera djur och natur
  Dykning i Röda havet erbjuder en fantastisk möjlighet att utforska vackra korallrev och ett rikt marint liv. Var noga med att respektera det marina ekosystemet och undvik att röra vid eller skada koraller eller andra marina organismer.
 7. Dyksäkerhet
  Följ alltid dyksäkerhetsregler och dykpraxis. Dyk aldrig ensam och följ håll dig till din dykplanering, speciellt gällande djup och tid. Var uppmärksam på din luftförsörjning och gör ett säkerhetsstopp vid slutet av alla dyk.
 8. Respektera reglerna
  Respektera alltid lokala regler och förordningar för dykning. Vissa områden kan vara skyddade eller ha specifika restriktioner för att bevara det marina livet och miljön.
 9. Försiktighet ombord
  Var försiktig och följ besättningens anvisningar när du går ombord eller kliver av båten. Håll dig säker på däck var försiktig i trappor och hala ytor.
 10. Respektera besättningen och medresenär:
  Var artig och respektera besättningens och andra dykares integritet. Samarbeta för att skapa en positiv och trevlig dykmiljö ombord på liveaboarden.
 11. Laddning av Kameror och laptop
  Ladda din kamera, mobil och laptop på speciella ställen som är avsedda för detta. Lämna ABSOLUT inte en laptop, kamera, mobil eller lampa på laddning på din hytt. En brand under däck kan vara svårt att upptäcka i tid och kan riskera att sprida sig till hela båten.

Genom att hålla dessa punkter i åtanke kan du maximera din dykupplevelse i Röda havet och samtidigt se till att du är säker och ansvarsfull under hela din liveaboards. Ha roligt och njut av den underbara upplevelsen som väntar på dig!

Se våra avgångar på divingtravel.se

Diving Travel Network