Jordanien

Res Till Jordanien

6 september, 2022
Dive Travel blog
Jag säger bara Waow!! Varför jag inte ha rest hit tidigare? Underbara människor, sjukt bra dykning med tät-växande korallrev som täcker enorma ytor, fantastiskt bra sikt, militärmuseum under vatten, flygplan och helikopter. God mat och inte minst bilar som stannar för att släppa förbi dig vid övergångställen😀. Sedan att besöka Petra och Wadi Rum är som grädden på moset. Att Aqabas lilla havsremsa är välsignad med så pass bra marint liv beror på att det ständigt strömmar in vatten i Aqabaviken från Röda havet. Dessa strömmar fortsätter sedan på djupt vatten tills de når längst in i viken och där svänger de upp söder ut och möter Jordaniens kust. Dessa strömmar för ständig med sig syrerikt och färskt vatten och bidrar till den enorma artrikedomen i området. De 2 största faktorerna är alltså att det ständigt blåser nordliga vindar i Röda havet och sedan också att Aqabaviken är så djupt som närmare 2000 meter.

Jordanien är ett stabilt, fredligt och modernt land. I efterdyningarna av den stora arabiska revolten mot Osmanska styret i början av 1900 talet, blev Jordanien ett helt självständigt kungarike år 1946. Dagens Jordanien är ett välmående land med ett stabilt, välutbildat och välutvecklat samhälle. Landets infrastruktur är mycket välutvecklat och det har satsats enormt mycket på IT.
Tack vare landets politiska stabilitet och den geografiska läget är Jordanien idag ett mycket attraktivt turistmål. Turism är av avgörande betydelse för ekonomin och står för cirka 10 procent av landets bruttonationalprodukt. Som besökare har du all anledning att känna dig förväntansfull och trygg inför din resa till Jordanien. Oavsett om du är en spänningssökare, en historiker eller bara vill koppla av, är Jordan platsen för dig.

Även om Jordanien är mest känt för sina kulturskatter, erbjuder landet också mycket mer för den aktive resenären, från den bördiga Jordandalen i norr till vackra korallreven utanför Aqabas kust vid Röda havet.

Klippstaden Petra uppfördes för mer än 2 000 år sedan av Nabatéerna och var en stor och unik stad, uthuggen i sten. I dag är Petra Jordaniens största turistattraktion landets nationalskatt. Nabatéer var en arbetsam arabisk civilisation, som bosatte sig här för mer än 2000 år sedan, vilket gjorde Petra till en viktig knutpunkt för handelsvägar. Siden, kryddor och andra handelsvaror som länkade samman Kina, Indien och södra Arabien med Egypten, Syrien, Grekland och Rom. Det Nabateiska kungariket existerade i århundraden, och Petra blev allmänt beundrad för sin utvecklade kultur, massiva arkitektur och genialt komplexa dammar och vattenkanaler.

Lämna ett svar

Diving Travel Network